حالت تاریک
  • جمعه, 1403/11/26 شمسی | 2025/02/14 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۵۷۸ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۵۷۸ قرآن کریم

چنین نیست (که می‌پندارید) بلکه به این دنیای زودگذر دل بسته‌اید. و آخرت را رها کرده‌اید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۷۸ قرآن کریم آمده است:  « کَلَّا بَلْ تُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ * وَ تَذَرُونَ الْآخِرَةَ * وُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ ناضِرَةٌ * إِلی‏ رَبِّها ناظِرَةٌ * وَ وُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ باسِرَةٌ * تَظُنُّ أَنْ یُفْعَلَ بِها فاقِرَةٌ *»   « چنین نیست (که می‌پندارید) بلکه به این دنیای زودگذر دل ‏بسته‌اید. و آخرت را رها کرده‌اید. چهره ‏هایی در آن روز شاداب و با طراوت است و به (لطف و پاداش) پروردگارشان چشم دوخته‌اند. و چهره ‏هایی در آن روز گرفته است. زیرا می‌داند مورد عذابی کمر شکن قرار می‌گیرد.» 

نکته‌های سورۀ قیامت- آیات ۲۰-۲۵:
«ناضِرَةٌ» شادابی ناشی از دریافت نعمت‌های فراوان است. چنانکه در جای دیگر فرمود:«نَضْرَةَ النَّعِیمِ»(مطففین،۲۴) 

شاید مراد از «ناظِرَةٌ» انتظار دریافت نعمت باشد. چنانکه در روایتی از امام رضا علیه‌السّلام آمده‏ است: «مشرقة تنتظر ثواب ربها» (تفسیر نورالثقلین) آنان در انتظار پاداش پروردگارشان هستند. 

گرچه این آیه می‌‏فرماید: «إِلی‏ رَبِّها ناظِرَةٌ» مردم به سوی پروردگارشان نظر می‌کنند. امّا بر اساس آیه‌ای که می‌فرماید: «لا تُدْرِکُهُ الْأَبْصارُ»(انعام،۱۰۳) دیدگان تو را در نیابند، خداوند با چشم سر دیده نمی‌شود و در قیامت مردم به لطف پروردگار نظر دارند. 

«باسِرَةٌ» به معنای گرفتگی چهره است. 

«فاقِرَةٌ» از «فقار» به معنای ستون فقرات است. فقیر نیز از همین ریشه و به معنای کسی است که به خاطر ناداری گویا ستون فقراتش شکسته است. مراد از فاقره کمرشکن است.

پیام‌های سورۀ قیامت- آیات ۲۰-۲۵:
۱- سؤال و پرسش روانکاوی لازم دارد؛ زیر سؤال بردن قیامت به خاطر دلبستگی به دنیاست. «یَسْئَلُ أَیَّانَ یَوْمُ الْقِیامَةِ ... کَلَّا بَلْ تُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ» 

۲- علاقه به دنیا زمانی بد و قابل سرزنش است که یا شدید باشد: «لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدِیدٌ» (عادیات،۸) و یا ملازم رها کردن قیامت باشد. «تُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ وَ تَذَرُونَ الْآخِرَةَ» 

۳- علاقه به دنیا بستری برای انکار معاد است. «تُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ وَ تَذَرُونَ الْآخِرَةَ» 

۴- دنیا زودگذر است. گویا دنیا برای به آخر رسیدن عجله دارد و به سرعت سپری می‌شود. «تُحِبُّونَ الْعاجِلَةَ»

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.