
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۷۰ قرآن کریم
سپس (خداوند) به دنبال آن غم، آرامشی (به گونۀ) خوابی سبک بر شما فرو فرستاد که گروهی از شما را فراگرفت (و با آن، خستگی و اضطراب از تن شما بیرون رفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحۀ ۷۰ قرآن کریم تفسیر نور آمده است: «ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَیْکُمْ مِنْ بَعْدِ الْغَمِّ أَمَنَةً نُعاساً یَغْشی طائِفَةً مِنْکُمْ وَ طائِفَةٌ قَدْ أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ یَظُنُّونَ بِاللَّهِ غَیْرَ الْحَقِّ ظَنَّ الْجاهِلِیَّةِ یَقُولُونَ هَلْ لَنا مِنَ الْأَمْرِ مِنْ شَیْءٍ قُلْ إِنَّ الْأَمْرَ کُلَّهُ لِلَّهِ یُخْفُونَ فِی أَنْفُسِهِمْ ما لا یُبْدُونَ لَکَ یَقُولُونَ لَوْ کانَ لَنا مِنَ الْأَمْرِ شَیْءٌ ما قُتِلْنا هاهُنا قُلْ لَوْ کُنْتُمْ فِی بُیُوتِکُمْ لَبَرَزَ الَّذِینَ کُتِبَ عَلَیْهِمُ الْقَتْلُ إِلی مَضاجِعِهِمْ وَ لِیَبْتَلِیَ اللَّهُ ما فِی صُدُورِکُمْ وَ لِیُمَحِّصَ ما فِی قُلُوبِکُمْ وَ اللَّهُ عَلِیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ» «سپس (خداوند) به دنبال آن غم، آرامشی (به گونۀ) خوابی سبک بر شما فرو فرستاد که گروهی از شما را فراگرفت (و با آن، خستگی و اضطراب از تن شما بیرون رفت. این آرامش برای کسانی بود که از فرار خود در احد ناراحت و تائب بودند)، ولی گروه دیگر که همّتشان (حفظ) جان خودشان بود و به (وعدههای) خدا همچون دوران جاهلیّت گمان ناحق داشتند، (به طعنه) میگفتند: آیا چیزی از امر (نصرت الهی) با ماست؟ بگو: بهراستی که امر (پیروزی) همهاش بهدست خداست. آنها در دلهای خود چیزی را مخفی میکنند که برای تو آشکار نمیکنند، میگویند: اگر در تصمیمگیری (برای شیوۀ جنگ) حقّی برای ما بود، ما در اینجا کشته نمیشدیم. (به آنان) بگو: اگر در خانههایتان نیز بودید، آنهایی که کشته شدن بر آنها مقرّر شده بود، به سوی قتلگاه خود روانه میشدند و (حادثۀ احد) برای آن است که آنچه را در سینههای شماست، خدا بیازماید و آنچه را در دل دارید، پاک و خالص گرداند و خداوند به آنچه در سینههاست داناست.»
پیامهای سورۀ آل عمران- آیۀ ۱۵۴:
۱. خداوند به خاطر تخلّفات و اختلافات در جنگِ احد، شما را تنبیه کرد، ولی رها نکرد. «ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَیْکُمْ»، «أَمَنَةً»
۲. خداوند در اوج حوادث تلخ، به دلهای مؤمنان آرامش میبخشد. «بَعْدِ الْغَمِّ أَمَنَةً»
۳. خواب، مایۀ آرامش و هدیهای الهی است. «أَنْزَلَ عَلَیْکُمْ»، «نُعاساً»
۴. روحیّات، اعتقادات، باورها و تحلیلهای همۀ رزمندگان یکسان نیست. «طائِفَةً»، «وَ طائِفَةٌ...»
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!