حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/03/01 شمسی | 2025/05/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
خراسان جنوبی نیازمند تقویت زیست‌بوم فناوری است
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم:

خراسان جنوبی نیازمند تقویت زیست‌بوم فناوری است

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به عقب‌ماندگی استان در حوزه فناوری بر ضرورت حمایت استانداری و دانشگاه‌ها از پارک فناوری تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان»، محمدنبی شهیکی صبح امروز در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان جنوبی، با اشاره به اهمیت نقش پارک‌های علم و فناوری در تکمیل زنجیره علم تا عمل، از راهبرد جدید وزارت علوم برای تمرکز بر توسعه استان‌های کمتر برخوردار خبر داد و‌ گفت: پارک‌های فناوری، میدانی برای عملیاتی‌سازی دانش دانشگاهی هستند.

 وی افزود: برخی استان‌ها مانند اصفهان و خراسان رضوی با سابقه دو دهه‌ای در ایجاد پارک‌های فناوری، توانسته‌اند مدل‌های موفقی از پیوند دانشگاه و صنعت ارائه دهند و به نیاز جامعه پاسخ دهند اما در برخی استان‌ها، این فاصله همچنان محسوس است.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت جدید، راهبرد وزارت علوم مبتنی بر توازن منطقه‌ای و عدالت جغرافیایی است. برای نخستین‌بار، بیشترین منابع به استان‌های کمتر برخوردار اختصاص یافته که بی‌سابقه بوده است و وزیر علوم، بر این نگاه متوازن تأکید دارد.

شهیکی افزود: یکی از مأموریت‌های اصلی مدیرکل عدالت فناوری، رساندن شاخص‌های فناوری در استان‌های کم‌برخوردار به میانگین کشوری است و باید این مناطق نیز در تراز توسعه فناوری کشور قرار گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این استان نیز مانند سیستان و بلوچستان با چالش‌های جدی در حوزه فناوری مواجه است. به همین منظور، فردی توانمند همچون دکتر ذوالفقاری برای مدیریت پارک علم و فناوری استان انتخاب شده تا نهادی مؤثر، پویا و نوپا را شکل دهد.

شهیکی با تأکید بر اینکه دستاوردهای پارک علم و فناوری باید در اشتغال، کارآفرینی و کیفیت زندگی مردم نمود داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر شناخت کافی از ظرفیت‌های پارک فناوری در بدنه سیاست‌گذاری استان وجود ندارد و ضروری است این موضوع به یک مطالبه استانی تبدیل شود.

وی در پایان با تأکید بر عزم وزارت علوم برای کاهش فاصله‌های معنادار در حوزه توسعه فناوری اظهار داشت: ما با تمام توان آماده‌ایم تا برای توسعه فناوری در استان خراسان جنوبی کمک کنیم. البته استانداری، دانشگاه‌ها و سایر ارکان تصمیم‌گیر استان نیز باید همراه و هم‌دل باشند تا زیست‌بوم نوآوری تقویت شود.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به پیشینه مدیریتی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پارک‌های علم و فناوری، افزود: ایشان به‌عنوان فردی که سال‌ها در این زیست‌بوم فعالیت داشته‌اند، درک عمیقی از چالش‌ها و ظرفیت‌های آن دارند و همین نگاه توسعه‌محور موجب شده است تا در سطح وزارت علوم نیز توجه خاصی به استان ما صورت گیرد.

سید علیرضا ذوالفقاری در ادامه تصریح کرد: خراسان جنوبی از نظر محتوای علمی و ظرفیت انسانی، خصوصاً با وجود قریب به ۴۰ هزار دانشجو، شرایط مطلوبی دارد، اما زیرساخت‌ها نیازمند تقویت جدی هستند. این موضوع مستلزم نگاه بلندمدت و سرمایه‌گذاری هدفمند در حوزه‌های مختلف است.

وی با تأکید بر اهمیت هم‌راستایی با تحولات جهانی در حوزه فناوری، خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات گسترده ناشی از فناوری‌های نوین، از جمله هوش مصنوعی، باید مسیر توسعه استان را با رویکرد نوآورانه و فناورانه همگام کرد تا از قافله تحولات جهانی عقب نمانیم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که این سفر زمینه‌ساز توسعه پایدار و بهره‌مندی بیشتر استان از ظرفیت‌های ملی در حوزه علم، فناوری و نوآوری باشد.

انتهای خبر/۱۰

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!