
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی عنوان کرد:
ضرورت احداث ۴۵ هزار مترمکعب مخزن آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی گفت: برای تأمین آب پایدار، ۴۵ هزار متر مکعب مخزن جدید آب باید در استان احداث شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، مهدی دوستی صبح امروز در جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان گفت: به دلیل مشکلات کیفی و کمی منابع آبی، در آینده نزدیک با چالشهای جدی در این زمینه مواجه خواهیم بود.
وی به خصوص به منابع آب زیرزمینی اشاره کرد که تأمینکننده اصلی آب استان هستند و گفت: خراسانجنوبی دارای ۸۴ دهنه قنات و ۳۶۳ حلقه چاه است، اما همچنان ۲۲ درصد از منابع آبی استان از طریق شیرینسازی آبهای سطحی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی از تلاشهای استان برای تأمین آب شرب خبر داد و افزود: در حال حاضر، دو تصفیهخانه در بیرجند و طبس و همچنین ۳۴ دستگاه آب شیرینکن در روستاها مشغول به کار هستند. با این وجود، با توجه به شبکه گسترده تأسیسات و خطوط انتقال، نیاز به مراقبت ویژه و برنامهریزی دقیق برای نگهداری این تأسیسات داریم.
دوستی به چالشهای پیشروی مناطق مختلف استان اشاره کرد و گفت: شهرهای بیرجند، قاین، طبس و نهبندان در آستانه تنش آبی قرار دارند.
وی ادامه داد: شهرهای فردوس، سرایان، آرینشهر، سربیشه و اسفدن نیز حساس به تنش آبی هستند و اگر مصرف آب به درستی مدیریت نشود با چالش مواجه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی درباره وضعیت روستاها نیز اظهار داشت: در حال حاضر، ۱۷ مجتمع روستایی از مجموع ۱۱۰ مجتمع با تنش آب روبهرو هستند و ۳۹۰ روستا تحت پوشش آبرسانی سیار قرار دارند که این تعداد در تابستان به ۴۹۸ روستا افزایش مییابد.
افزایش ظرفیت ذخیرهسازی آب، اولویت استان
دوستی تأکید کرد: یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با بحران آب در استان، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی است.
وی در این زمینه گفت: در حال حاضر، سرانه ذخیرهسازی آب برای هر مشترک ۸۶ درصد است و استان نیازمند احداث مخازن جدید به ظرفیت ۴۵ هزار مترمکعب برای برنامههای تابآوری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی همچنین از انجام ۱۰ طرح مطالعاتی با پیوست پدافند غیرعامل و رعایت الزامات زیستمحیطی در سال گذشته خبر داد و به اقدامات صورتگرفته در راستای بهبود وضعیت تأمین آب در استان اشاره کرد و افزود: این اقدامات شامل بازسازی بیش از ۴ هزار انشعاب، اصلاح و توسعه ۲۴۶ کیلومتر از شبکههای آبرسانی، حفاری و تجهیز ۱۵ حلقه چاه جدید و احداث ۷۰ کیلومتر شبکه آبرسانی جدید بوده است.
چالشهای شبکههای فرسوده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در پایان، اصلاح شبکههای فرسوده آب را از چالشهای اصلی پیشروی استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر، ۶۵۰ کیلومتر شبکه فرسوده آب در استان داریم که باید هرچه سریعتر بازسازی و نوسازی شوند تا بتوان به تأمین پایدار آب برای همه مناطق استان ادامه داد.
انتهای خبر /10
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!