حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
فراتر از سرپناه با مثلث تربیت،فرهنگ و آموزش
خاورستان گزارش می دهد؛

فراتر از سرپناه با مثلث تربیت،فرهنگ و آموزش

مجتمع فرهنگی تربیتی اشراق قاین مکانی برای استقرار دانش‌آموزان تحت حمایت کمیته‌‌امداد شهرستان است که افزون بر مکانی امن با تجهیزات کامل برای دانش‌آموزان برنامه‌های مختلف فرهنگی و تربیتی را هم اجرا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، بر سَردَر آن نوشته شده مجتمع فرهنگی و تربیتی ، یعنی این‌جا فقط خوابگاه نیست بلکه مکانی برای رشد فرهنگی و تربیتی دانش‌آموزان نیازمند تحت حمایت کمیته امداد است که پس از پایان دوران ابتدایی به دلیل فراهم نبودن شرایط در روستا برای ادامه تحصیل چچبه شهر آمده‌اند و در محلی امن سکنی گزیده‌‌اند و مسئولات برای ارتقای تحصیلی و فکری آن‌ها برنامه‌ریزی کردند.

بسیاری از پدران و مادران این دانش‌‌آموزان روزهای تلخ گذشته‌ای نه چندان دور را به خاطر دارند که به دلیل فراهم نبودن شرایط امکان ادامه تحصیل‌شان فراهم نشد و آن‌ها به اجبار تحصیلاتشان را تا مقطع ابتدایی به پایان رساندند و امروز به برکت انقلاب و با همت خیران و کمیته امداد بهترین شرایط برای درس‌خواندن دانش‌آموزان ساکن در دورترین نقطه با استفاده از ایجاد خوابگاه‌های شبانه‌روزی فراهم شده است. 

این جا بود که به یاد تاکید معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد می‌افتم که در سفر به استان گفته بود نباید اجازه دهیم هیچ دانش‌آموزی به خاطر ضعف مالی از ادامه تحصیل بازماند و کمیته امداد چه با برنامه در این راستا اقدام کرده است.

به همراه تعدادی از خبرنگاران و باحضور مدیرکل کمیته‌امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌جنوبی شرایطی فراهم شد تا از مجتمع فرهنگی و تربیتی اشراق قاین بازدیدی داشته باشیم.

مکانی بزرگ و تمیز با امکانات رفاهی جامع که ظرفیت پذیرش حدود ۸۰ دانش‌آموز را دارد. اتاق‌های مجزا و مجهز، کارگاه کامپیوتر، نماز‌خانه،کتابخانه، سلف، سرویس بهداشتی و... جزو امکانات رفاهی در نظر گرفته شده برای دانش‌آموزان است.

شرایط برای تحصیل دانش‌آموزان فراهم شده و در کنار تحصیل مسئولان خوابگاه از پرورش فکری و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان هم غافل نیستند.

لبخند رضایت

زمانی که پای صحبت تعدادی از دانش‌آموزان ساکن در خوابگاه نشستیم آن‌ها با اشاره به وضعیت زندگی‌شان در روستا و ناتوانی در پرداخت هزینه‌ها به این موضوع پرداختند که در روستای محل زندگی‌شان فقط تا مقطع ابتدایی شرایط تحصیل فراهم بود و همیشه ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر با توجه به سطح پایین درآمدی خانواده برایمان آرزو بود . آن‌ها در مجموع از وضعیت رسیدگی به دانش‌آموزان در خوابگاه رضایت کامل دارند و از این که این امکانات برایشان فراهم شده تا بتوانند با آرامش و بدون دغدغه درس بخوانند قدردان مسئولان کمیته امداد استان و مسئولان خوابگاه هستند.

سعید شهرستانی کارشناس فرهنگی و مشاوره کمیته امداد امام‌خمینی (ره) قاین با اشاره به این که استارت ساخت این مجتمع اوایل دهه ۹۰ به زمین زده شد گفت: با توجه به اختصاص اعتبار ساخت این مجموعه سال‌ها به طول انجامید و بلاخره با تجهیز ساختمان در سال ۱۴۰۰ این مجموعه به بهره برداری رسید.

به گفته وی برای ساخت بنای این مجموعه ۱۲ میلیارد تومان و برای تجهیز آن حدود ۱.۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی با اشاره به این که در این مجموعه از با کیفیت‌ترین تجهیزات استفاده شده است افزود: با توجه به این که خوابگاه دختران بود تجهیزات متناسب با سلیقه این قشر انتخاب شد.

به گفته وی در هر اتاق به طور متوسط بین ۱۰ تا ۱۵ تخت‌خواب در نظر گرفته شده و هر دو اتاق مجهر به یک کارگاه کامپیوتر است که به هم راه دارند.

وی با تاکید بر این که این مجموعه صرف خوابگاه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد افزود: فقط به صرف خواب این‌جا تعریف نشده و برنامه‌های مختلف فرهنگی و تربیتی نیز اجرا می‌شود.

به گفته وی با توجه به هزینه بالای خوابگاه استقبال خوب است و این مکان برای دانش‌آموزان تحت حمایت رایگان است.

وی ادامه داد: ابتدای سال تحصیلی حدود ۷۶ نفر در این خوابگاه اسکان داده شدند که در این مدت چند نفر عقد شدند که این افراد دیگر اجازه حضور در خوابگاه را ندارند.

ارائه خدمات به ۷۲ دانش آموز

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان قاین با اشاره به ارائه خدمات به ۷۲ دانش‌آموز دختر در مجتمع فرهنگی تربیتی اشراق گفت: برنامه‌های علمی، فرهنگی، مذهبی ، بهداشتی، مهارت‌ورزی و تربیتی از جمله فعالیت‌های اجرایی در این مجتمع است.

به گفته حسین حسینی کلاس تقویتی ریاضی و زبان متوسطه اول و دوم، حضور مسئولین پژوهش سرا به مناسبت هفته پژوهش و انجام آزمایش برای دانش آموزان و بازدید مسئول کانون قلم چی از خوابگاه و اهدای کتاب‌های کمک درسی از جمله فعالیت‌های علمی این مجتمع بوده است.

وی هم چنين اجرای طرح همیار معلم، هدایت تحصیلی دانش‌آموزان توسط مشاوره و بازدید از مدارس و تماس با مدیران مدارس جهت بررسی وضعیت تحصیلی و انضباطی دانش آموزان را در لیست فعالیت‌های علمی این مجتمع گنجاند و اظهار کرد: تجلیل از دانش آموزانی که حائز کسب مقام در زمینه علمی فرهنگی و هنری شده‌اندبرگزاری آزمون قلم چی و استعدادیابی دانش آموزان مجتمع از دیگر برنامه‌ها است.

 رئیس کمیته امداد شهرستان قاین به فعالیت‌های اعتقادی و مذهبی انجام شده در مجتمع هم اشاره کرد و افزود:برگزاری نماز جماعت ، انجام مشاوره مذهبی دانش آموزان توسط امام جماعت، تقدیر از فعالان نماز، برپایی نشست‌های بصیرتی و برگزاری محفل انس با قرآن از دیگر فعالیت‌های این حوزه است.

به گفته حسینی برگزاری حلقه صالحین، محفل انس با نهج البلاغه، آماده‌سازی مکان برای یادواره شهداء ، برگزاری محفل یادواره شهداء و جزء خوانی قرآن کریم در ایام ماه رمضان از دیگر فعالیت‌های انجام شده است.

وی اظهار کرد: برگزاری کلاس‌های حفظ قرآن با همکاری دارالقرآن صدیقه طاهره، برگزاری کلاس‌های روخوانی و روان خوانی قرآن کریم، مراسم سه شنبه‌های مهدوی برگزاری مراسم به مناسبت هفته قرآن و عترت و... از دیگر فعالیت‌هایی مذهبی در مجتمع فرهنگی تربیتی اشراق قاین است.

رئیس کمیته امداد شهرستان قاین هم چنین به فعالیت‌های بهداشتی انجام شده در مجتمع هم اشاره کرد و افزود: بررسی وضعیت سلامت دانش آموزان توسط پزشک ، اهداء پک بهداشتی و لوازم مورد نیاز به دانش آموزان، برگزاری جلسه بهداشت فردی و عمومی توسط کارشناس درمان، معاینات چشم‌پزشکی و دندان پزشکی دانش‌آموزان در مراکز درمانی و انجام تست سلامت روان توسط مشاور از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این حوزه بوده است.

حسینی به فعالیت‌های فرهنگی انجام شده در مجتمع فرهنگی تربیتی اشراق هم اشاره کرد و افزود: فضاسازی مجتمع بر اساس مناسبت‌های مختلف، تجلیل از دانش‌آموزانی که در مسابقات مختلف در سطح استان و شهرستان مقام کسب کرده اند، تشکیل گروه سرود و گروه نمایش و برگزاری جلسه شورای علمی فرهنگی مجتمع از دیگر برنامه‌ها است.

به گفته وی برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی، جلسه انجمن و اولیاء دانش آموزان با حضور والدین ، نمایشگاه و بازارچه دانش آموزی در مجتمع به مناسبت دهه فجر، اردوی دانش آموزی، جشن به مناسبت اعیاد مختلف،جلسه شورای دانش آموزی با حضور اعضاء شورا از دیگر فعالیت‌های انجام شده در حوزه فرهنگی است.

 رئیس کمیته امداد شهرستان قاین به فعالیت‌های تربیتی انجام شده در مجتمع فرهنگی تربیتی اشراق هم اشاره کرد و افزود: جلسه مشاوره فردی و گروهی توسط مشاور، کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد و خطرات فضای مجازی ، کارگاه مهارت‌های زندگی، کارگاه توسعه مهارت های فردی با همکاری بنیاد سپهر و کارگاه آموزشی مشاوره، مهارت کنترل استرس، مهارت‌های حرفه‌ای و از دیگر ارتباط موثر از دیگر فعالیت‌ها در این حوزه است.

به گفته حسینی از فعالیت‌های مهارت ورزی انجام شده در مجتمع برگزاری کارگاه خیاطی و کارگاه کامپیوتر بوده است.

۶ مجتمع فرهنگی و تربیتی 

محمد عرب مدیرکل کمیته‌امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی با اشاره به فراهم کردن امکانات تحصیلی و خوابگاهی در ۶ مجتمع فرهنگی تربیتی شبانه‌روزی در استان گفت: در سه مجتمع دخترانه ۲۰۳ دانش‌آموز تحت حمایت و در سه مجتمع پسرانه ۱۷۴ دانش‌آموز تحت‌حمایت پذیرش شدند.

به گفته وی این مجتمع‌های فرهنگی تربیتی شبانه‌روزی در شهرستانهای بیرجند، سربیشه، قاین و نهبندان و با هدف جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان مناطق محروم و روستایی راه‌اندازی شده است.

مدیرکل کمیته‌امداد استان با اشاره به خدمات انجام‌شده در حوزه‌های مختلف دانشجویی، دانش‌آموزی و دختران بازمانده از تحصیل افزود: توانمندسازی فکری، فرهنگی و علمی دانش آموزان مستقر در مجتمع‌های دانش‌آموزی یکی از اقدامات مهم انجام‌شده توسط این مجتمع‌هاست.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.