حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/09 شمسی | 2024/12/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
هفتمین همایش ملی زعفران آغاز به‌کار کرد
در دانشگاه بیرجند؛

هفتمین همایش ملی زعفران آغاز به‌کار کرد

هفتمین همایش ملی زعفران با حضور محققان، دانشجویان و کشاورزان در تالار ولایت دانشگاه بیرجند صبح امروز آغاز به‌کار کرد و به مدت دو روز ادامه دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، محمدعلی بهدانی صبح امروز در آیین گشایش هفتمین همایش ملی زعفران ایران در دانشگاه بیرجند گفت: خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران مرغوب ایران و دومین رتبه سطح زیر کشت را دارد و هیچکدام از محصولات صادراتی کشور به اندازه زعفران از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارزشمند نیست.

وی افزود: به همین دلیل ضرورت دارد که با توجه به اهمیت زعفران در اقتصاد، معیشت و اشتغال به خصوص مردمان منطقه خراسان‌، نسبت به توسعه و گسترش آن و رفع مشکلات آنها از نظر علمی اقدام شود.

دبیر هفتیمن همایش ملی زعفران ایران عنوان کرد: ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیا است لذا انتظار می‌رود بیشترین تحقیقات هم در خصوص این محصول در کشور به خصوص در دانشگاه‌ها انجام شود.

بهدانی با بیان اینکه در مجموع ۲۶۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که رکود بی‌نظیری نسبت به دوره‌های گذشته محسوب می‌شود، اضافه کرد: ارسال مقاله به دبیرخانه همایش رشد ۱۰۰ درصدی دارد.

وی ادامه داد: در این همایش با حضور ۵۰ زعفران کار برتر، مسایل و مشکلات زعفران را در تعامل با پژوهشگران برتر مورد بررسی قرار خواهند داد.

دبیر هفتیمن همایش ملی زعفران ایران عنوان کرد: در گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند سعی کرده‌ایم این چالش‌ها را شناسایی و در قالب طرح‌های پژوهشی و یا پیشنهاداتی کاربردی، به سازمان‌ها و دست‌اندرکاران زعفران کشور ارائه دهیم.

بهدانی با بیان اینکه ضرورت دارد محصول زعفران را وارد زندگی مردم کنیم افزود: این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه فرآورده‌های جانبی زعفران بر اساس تحقیقات تولید و محصولات دانش‌بنیان، دارویی و پزشکی در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی گفت: در این همایش از ۲۰ استان کشور با ارسال مقاله شرکت کردند که نشان از فراگیری تحقیقات زعفران در کل کشور دارد.

بهدانی افزود: در حاشیه این همایش نمایشگاهی با حضور شرکت‌های صادراتی زعفران در سالن امید دانشگاه بیرجند برگزار شد و از این طریق زمینه تعامل بیشتر بین دانشگاه و صنعت و ارتباط محققان با خارج از دانشگاه و بررسی تولید، فرآوری، تجارت و چالش‌ها فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه ۵۰ زعفران‌کار برجسته کشور در این همایش حضور دارند یادآور شد: همچنین میزگردهای تخصصی از جمله تکنولوژی‌های نوین زعفران با حضور کشاورزان پیشرو و محققان و چالش‌های زعفران از جمله اثر خشکسالی‌ها و تغییر اقلیم نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه بیرجند هم در این همایش گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه بیرجند تحصیل می‌کنند که از این تعداد ۶۰۰ دانشجو خارجی از سه کشور جهان هستند.

احمد لامعی افزود: بیرجند بیش از ۵ هزار سال تاریخ محسوس و مکتوب دارد و از آن به عنوان دارالملک قهستان یاد می‌شود.

وی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای محصولات راهبردی از جمله زرشک، عناب و زعفران است به گونه‌ای که ۹۸ درصد زرشک جهان در این استان تولید می‌شود.

لامعی ادامه اداد: همچنین خراسان جنوبی دومین تولیدکننده زعفران کشور است اما با کیفیت‌ترین زعفران جهان از آن این استان است.

وی در پایان گفت: ۱۰ همایش ملی در آبان ماه در دانشگاه بیرجند برگزار شده و یا در حال برگزاری است.

منبع: ایرنا

 انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از