مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی:
پایداری کامل شبکه برق استان با صرفه جویی ۳۰درصدی
مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی با 30 درصد صرفه جویی در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، کشاورزی و اداری، امکان پایداری کامل شبکه و جلوگیری از قطع برق وجود خواهد داشت.
مهدی دادگر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، با تاکید بر لزوم صرفه جویی در مصرف برق و گاز در فصل سرد سال برای جلوگیری از قطعی، اظهار کرد: به دلیل افزایش برودت هوا و به تبع آن افزایش نیاز مصرف کنندگان به انرژی گرمایشی و با توجه به پوشش بیش از 95 درصدی شبکه های گازرسانی در سطح کشور، کمبود گاز موردنیاز بخش گرمایشی در زمستانها به عنوان یک محدودیت در چند سال اخیر بروز و نمود پیدا کرده است.
وی افزود: بر همین اساس به دلیل عدم وجود منابع کافی برای تامین همه نیازها در حوزه انرژی گاز، شرکت ملی گاز ایران مجبور به ایجاد محدودیت برای مصرف کنندگان عمده سوخت گاز و در رأس همه این مصرف کنندگان، نیروگاههای برق کشور میشود و به تبع آن با خاموش شدن نیروگاهها، چالش کمبود انرژی برق نیز در فصول سرد سال گریبانگیر مجموعه صنعت برق کشور و مشترکین محترم میشود.
مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم بالا بردن آگاهی و احساس نیاز عموم در جهت یک فراخوان ملی برای کاهش مصرف انرژی، گفت: آمارهای ثبت شده در پایگاه های داده بین المللی، بیانگر مصرف چند برابری انرژی توسط مشترکین بخشهای گاز و برق در کشورمان ایران است که این موضوع باعث شده است تا علی رغم تولید کم نظیر انرژیهای گاز و برق در ایران ، چالش ناترازی انرژی، همه ساله و در سطح ملی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات موردبحث دولتمردان و نخبگان کشور باشد.
وی بیان کرد: بدیهی است مدیریت این ناترازی با هدف حفظ پایداری شبکه های سراسری برق و گاز، جز از طریق اعمال برنامه های مدیریت مصرف و قطع گاز و برق مشترکین به صورت برنامه ریزی شده امکان پذیر نخواهد بود.
دادگر تصریح کرد: این در حالی است که اگر فرهنگ مدیریت مصرف و احساس مسئولیت ملی در قبال ذخایر ملی کشور و همچنین تامین انرژی برای بخشهای مولد، در همه مشترکین ایجاد گردد، با کاهش 10تا 20 درصدی مصارف، امکان تامین همه نیازهای کشور در بخش انرژی وجود خواهد داشت.
او اظهار کرد: ایجاد آگاهی از هزینه های تامین انرژی و یارانه های اعمال شده در این موضوع، تبعات زیست محیطی تولید بی رویه انرژی، تبعات آینده نگرانه اتمام ذخایر و منابع ملی کشور و محرومیت نسلهای آینده از این ثروتهای ملی، تبعات اقتصادی یارانه های پنهان انرژی، میتواند نقش عمده ای در بوجود آمدن احساس نیاز عمومی به مدیریت مصرف انرژی ایجاد کند.
مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی تاکید کرد: از آنجایی که بطور تقریبی 31 درصد مصرف انرژی کشور در بخش خانگی، 36 درصد در بخش صنعتی، 14درصد در بخش کشاورزی، 9 درصد بخش عمومی و 8درصد بخش تجاری مصرف میشود و شدت بی رویه مصرف انرژی در همه مولفه های مصرف وجود دارد، لذا مسئولیت پذیری و مشارکت عمومی همه اقشار جامعه در موضوع مدیریت مصرف انرژی، الزامی است و چنانچه در هریک از بخشها، بی توجهی در این خصوص صورت گیرد، موجب ناپایداری شبکه های سراسری تامین انرژی کشور خواهد شد.
دادگر با اشاره به تأثیرات اقتصادی و زیستمحیطی اسراف انرژی نیز گفت: طبق بررسیهای علمی صورت گرفته، به طور تقریبی با تولید هر کیلووات ساعت انرژی، 500 گرم co2 و 3گرم nox و 4گرمso2 در هوا منتشر میشود و در نتیجه پیش بینی می شود سالانه بیش از 186 میلیون تن آلاینده ناشی از تولید برق در هوای ایران انتشار پیدا کند که این موضوع تاثیرات عمیق و جبران ناپذیر زیست محیطی در سطح کشور ایجاد خواهد کرد.
او افزود: همچنین قیمتگذاری دستوری و حجم عظیم یارانه تعلق گرفته به بخش انرژی در کشور، باعث صرف هزینه های بیت المال و درآمدهای محدود کشور در قسمتهای غیر مولد و کمبود بودجه برای حمایت از تولید و خدمات عمومی می گردد که در صورت حذف این یارانه ها و به تبع آن اصلاح الگوی مصرف انرژی، حجم قابل توجهی از منابع برای مصرف در بخشهای پیشران اقتصاد و خروج از رکود اقتصادی ایجاد خواهد شد.
مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی با بیان اینکه راهکارهای پیشنهادی مدیریت مصرف در مولفه های و بخشهای مختلف مصرف متفاوت است، اظهار کرد: از جمله تاثیرگذارترین روشهای اصلاح الگوی مصرف؛ استفاده از نیروگاههای انرژی خورشیدی در محل مصرف و عقد قراردادهای خرید تضمینی انرژیهای تجدید پذیر، استفاده از لامپها و چراغهای فوق کم مصرف smd و مهمتر از آن اصلاح فرهنگ تامین روشنایی و استفاده حداکثری از نور خورشید در تامین نور مورد نیاز است.
وی ادامه داد: استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی با راندمان انرژی A++ و مهمتر از آن اصلاح فرهنگ استفاده از بارهای سرمایشی و گرمایشی در فصول گرم و سرد سال، بهینه سازی و تعویض تجهیزات مصرف کننده انرژی در سطح کشور در همه بخشها با تجهیزات با بهره وری انرژی A و بالاتر، پیاده سازی و اجرای دقیق مبحث19مقررات ملی ساختمان در همه ساختمانهای خانگی، تجاری، اداری، صنعتی و ... نیز از دیگر راهکارهای مدیریت مصرف است.
دادگر با اشاره به افزایش میزان مصرف برق استان طی پاییزماه امسال، گفت: متاسفانه مصرف انرژی برق استان در پاییز امسال، 4.09درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته که بیشترین مصرف در حوزه خانگی و تجاری بوده است.
وی یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون نیز، مصرف برق استان 2.7 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که بیشترین درصد رشد مصرف مربوط به فصل تابستان بوده است.
مدیر عامل شرکت برق خراسان جنوبی اظهار کرد: در خراسان جنوبی با 30 درصد صرفه جویی در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، کشاورزی و اداری، امکان پایداری کامل شبکه و جلوگیری از اجرای برنامه های قطع برق برنامه ریزی شده، وجود خواهد داشت.
دادگر در خصوص پایش مصرف نیز، بیان کرد: تقریبا یک هزار 100 انشعاب و ساختمان اداری در طرح پایش مکانیزه انرژی، بصورت روزانه مورد بررسی قرار می گیرد و موارد عدم کاهش مصرف، از طریق مراجعه حضوری بازرسان شهرستانی مورد بررسی و صدور اخطاریه قرار می گیرد.
انتهای پیام/۷