حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/01/12 شمسی | 2025/04/01 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
آمادگی خراسان‌جنوبی برای نماز و شکرگزاری عید فطر
خاورستان گزارش می‌دهد؛

آمادگی خراسان‌جنوبی برای نماز و شکرگزاری عید فطر

ماه صیام و میهمانی خدا به ایستگاه عید فطر رسید و عطر و شمیم این عید سعید در جای جای خراسان جنوبی پیچیده و مصلی‌های این دیار آماده میزبانی از نمازگزاران برای شکرگزاری یک ماه بندگی هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سرانجام ماه ضیافت الهی؛ ماه مبارک رمضان به پایان رسید و عید رمضان از راه رسید. عید فطر اولین روز ماه شوال است که با رؤیت هلال ماه شوال در پایان ماه رمضان ثابت می‌شود. از امام علی (ع) نقل شده عید فطر عیدی کسی است که خداوند، روزه او را پذیرفته و عبادتش را قبول کرده است.

امام رضا (ع) در خصوص عید سعید فطر فرموده است: روز فطر، از آن جهت عید قرار داده شده است که مسلمانان، اجتماعی داشته باشند که در آن روز گرد هم آیند و برای خدا بیرون آیند و او را بر نعمت‌هایی که به آنان داده شده است، بستایند و روز عید، روز تجمع، روز خوردن روزه، روز زکات، روز شوق و روز نیایش است.

در روایت است که شب عید فطر از جهت فضیلت از شب قدر کمتر نیست و روز عید فطر چنان که در دعای نماز عید فطر آمده است «عید مسلمین و ذخیره معنوی برای محمد و آل محمد (ص) است و از جهت دیگر در این روز بزرگ‌داشت دسته جمعی یاد خداوند متعال با گفتن تکبیر انجام می‌گیرد و به همین دلیل در بعد از نماز مغرب و عشاء و نماز صبح وارد شده است که بگوییم: الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله والله اکبر، الله اکبر و لله الحمد الحمدلله علی ما هدانا و له الشکر علی ما اولانا.

در کتاب مفاتیح‌الجنان برای شب و روز عید فطر اعمال و آدابی ذکر شده است که عمل به آن‌ها می‌تواند انسان را در کسب هرچه بیشتر فیوضات این شب بزرگ یاری کند که در ادامه آمده است.

اقامه نماز عید سعید فطر مهم‌ترین و بارزترین مشخصه عید سعید فطر است که در واقع زیباترین جلوه و نمود روز عید نیز است. پس از یک ماه روزه‌داری، مردم مومن ایران اسلامی به ویژه استان خراسان جنوبی فردا با اقامه نماز عید فطر، پرداخت فطریه، و شکرگزاری به درگاه خداوند، عید را جشن می‌گیرند.

نماز عید فطر در ۲۶ نقطه خراسان جنوبی

مسئول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان خراسان جنوبی نیز اعلام کرد که نماز عید سعید فطر در ۲۶ نقطه مختلف استان برگزار خواهد شد. 

حجت‌الاسلام حامد شاهبیگی گفت: در بیرجند، طبس،بشرویه و سربیشه نماز عید سعید فطر ساعت ۶ صبح روز عید برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در زیرکوه، سرایان، اسفند، ارسک، زهان، دیهوک، آیسک، درح، آرین‌شهر، نیمبلوک، اسدیه و خضری ساعت ۷ صبح نماز عید فطر برگزار می‌شود.

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان جنوبی افزود: در فردوس، شوسف، عشق‌آبادی، مود، سه قلعه، قهستان و اسلامیه ساعت ۶:۳۰ دقیقه صبح نماز عید فطر برگزار خواهد شد.

مراسم نماز عید فطر در بیرجند

در سال جاری، مراسم نماز عید سعید فطر در استان خراسان جنوبی به‌ویژه در بیرجند با برنامه‌ریزی دقیق و آمادگی ویژه برگزار خواهد شد. رئیس ستاد نماز جمعه بیرجند، اعلام کرد: مراسم نماز عید فطر در مصلای المهدی (عج) به امامت آیت‌الله عبادی، نماینده ولی فقیه در استان برگزار خواهد شد.

محمدحسن زنگویی افزود: مراسم نماز عید فطر ساعت ۶ صبح آغاز می‌شود و نمازگزاران از ساعت ۵ صبح می‌توانند در محل مراسم حاضر شوند.

به گفته وی؛ در این مراسم علاوه بر اقامه نماز، برنامه‌هایی از جمله بیان احکام توسط حجت‌الاسلام سید حسن حسینی، یکی از علمای برجسته استان، و سخنرانی توسط حجت‌الاسلام زمانی از علمای حوزه علمیه قم پیش‌بینی شده است.

زنگویی همچنین از نمازگزاران خواسته است که در هنگام حضور در مصلا، زیرانداز و مهر همراه داشته باشند و از آوردن وسایل غیرمجاز مانند لپ‌تاپ، چاقو و سایر اشیای ممنوعه خودداری کنند. همچنین از نمازگزاران درخواست شده است تا با نیروهای امنیتی و پلیس راهور در حفظ امنیت و نظم مراسم همکاری کنند.

برای تسهیل در تردد نمازگزاران و مدیریت ترافیک، تدابیر ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. رئیس ستاد نماز جمعه بیرجند اشاره کرد که پارکینگ‌های مناسب برای خودروها در دو طرف سالن پذیرایی کیان در نظر گرفته شده و هماهنگی‌های لازم با شهرداری برای ساماندهی وضعیت ترافیکی و پارکینگ‌ها انجام شده است.

سرویس‌دهی اتوبوسرانی به نمازگزاران

معاون سازمان اتوبوسرانی شهرداری بیرجند هم گفت: برای تسهیل حضور نمازگزاران در مراسم، ناوگان اتوبوسرانی شهرداری بیرجند با ۶۲ دستگاه اتوبوس، از ساعت ۵ صبح روز عید فطر به سمت مصلی المهدی آماده سرویس‌دهی خواهند بود.

محمدزاده بیان کرد: ۸۵ درصد از ناوگان اتوبوسرانی، خدمات خود را به‌صورت رایگان به نمازگزاران ارائه خواهند داد. همچنین پس از پایان مراسم، اتوبوس‌ها آماده انتقال نمازگزاران به تمامی مسیرها و خطوط شهری خواهند بود.

و اما...

روز عید فطر، روزی است که بندگان خالص خداوند، پاداش عبادت‌ها و روزه‌داری‌های خود را دریافت می‌کنند و از خداوند می‌خواهند که توفیق تکرار این تجربه زیبا را باز هم به آنان عطا کند.

در این روز همه می آیند تا این عید بزرگ، عید بندگی را به یکدیگر تبریک بگویند و در کنار یکدیگر با نوای «اللهم اهل الکبریا و العظمه …» خدا را صدا بزنند. 

باشد که درس‌های ماه رمضان، چراغ راه زندگی‌مان در دیگر روزهای سال باشد و قلب‌هایمان همواره یادآور نور و رحمت این ماه پر از برکت باقی بماند.

 انتهای گزارش/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!