آمار سرقت در خراسانجنوبی ۱۰ درصد افزایش یافت
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، ۶ هزار و ۱۰ فقره سرقت در استان به وقوع پیوست که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خاورستان، سرهنگ کاظم صادقی روز دوشنبه در سومین جلسه کارگروه استانی پیشگیری و مقابله با سرقت در سال جاری که با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی برگزار شد افزود: بیشترین سرقت در استان مربوط به قطعات خودرو با ۲۵ درصد و امکان خصوصی با ۲۳.۵ درصد است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: ۶۰ درصد سرقتها در شهرستان بیرجند روی میدهد و شهرستانهای طبس، قاینات و درمیان در ردیفهای بعدی قرار دارند.
صادقی بیان کرد: امسال سرقت مسلحانه در استان نداشتهایم، سرقت به عنف هم کاهش داشته و بیشترین افزایش وقوع در زمینه سرقت احشام بوده که ۷۵ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه اقداماتی در راستای پیشگیری از سرقت با تعامل همه دستگاهها انجام شده است گفت: ۴۷ درصد سرقتها کشف شده که از میانگین کشوری حدود ۱۰ درصد بیشتر است.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی از دستگیری ۲ هزار و ۲۳۳ نفر متهم در سال جاری خبر داد و گفت: اکثر سارقان معتاد هستند که انگیزه آنها از سرقت، تامین هزینه مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه ۱۲۱ فقره سرقت امسال از شرکت توزیع برق ثبت شده، ادامه داد: سرقت از شهرداری ۲۰ درصد و مخابرات نیز ۳۲ درصد افزایش یافته است همچنین اعضای ۲۸ باند سارقان از ابتدای سال جاری شناسایی و دستگیر شدند.
سهم بالای سرقت از اماکن خصوصی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: سرقت از اماکن خصوصی سهم قابل توجهی در آمارها دارد که اغلب شامل ساختمانهای نیمه کاره است و باید سازندگان در مورد پایش تصویری و ایمن سازی محل توجه بیشتری داشته باشند.
علیرضا حیرانی با اشاره به افزایش سرقت احشام در استان افزود: لازم است دامداران برای ایمن سازی محل نگهداری احشام تلاش بیشتری کنند لذا فرهنگسازی در این زمینه ضروری است و جهاد کشاورزی برای آموزش به بهره برداران این بخش تکلیف دارد.
وی گفت: دستورالعملی از سوی شورای امنیت کشور برای پیشگیری از سرقت مصوب و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده لذا باید مدیران گزارش خود را بر این اساس ارایه کنند تا بدانیم چه میزان سرقت از ادارات کاهش یافته است.
این مقام قضایی با اشاره به لزوم آگاهی عمومی و پیشگیری از سرقت ادامه داد: در زمینه فرهنگسازی تاکنون اقداماتی انجام شده و باید بیشتر به این موضوع پرداخته شود.
وی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین اعتیاد و سرقت وجود دارد گفت: درخصوص راهاندازی مرکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد در استان نیز باید اقدامات سرعت بگیرد.
پایش تصویری بازار مرکزی بیرجنددر دستور کار است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار بیرجند نیز گفت: طرح پایش تصویری بازار مرکزی بیرجند با هماهنگی دستگاههای متولی در دستور کار است که امیدواریم تا پایان سال به نتیجه برسد.
محمدرضا بیجاری با اشاره به اینکه پایش تصویری بازار از یک دهه پیش در دستور کار است افزود: فیبر نوری از ابتدای بازار تا محل کلانتری، عرض خیابان حکیم نزاری و خیابان ۱۷ شهریور اجرا شده و ۲۰ میلیارد ریال برآورد اعتبار برای دوربینهای بازار است که انتظار میرود بعد از اجرای فیبر نوری اتاق اصناف برای نصب دوربینها پای کار باشد.
به گفته وی با همکاری شهرداری، مخابرات و اداره برق یک سوم هزینههای نصب پایش تصویری بازار کاهش یافته است.
معاون فرماندار بیرجند گفت: در ۲ سال اخیر سرقت از مجتمعهای مسکونی و ساختمانهای پر واحد زیاد بوده که یکی از دلایل سهلانگاری ساکنان این اماکن است از همین رو پیشنهاد میشود زمان مناسبی در صدا و سیما برای اطلاع رسانی پیشگیری از سرقت اختصاص داده شود.
وی پایش تصویری را از مهمترین مواردی عنوان کرد که باید در مجتمعها جدی گرفته شود و ادامه داد: شرایطی برای شهرداری باید فراهم کنیم تا برای صدور پروانه ساختمانی یا پایان کار رعایت اصول ایمنی به خصوص در مجتمعهای مسکونی الزامی شود.
اما شهردار بیرجند گفت: از مجموع سه هزار و ۷۰۰ هکتار مساحت شهر بیرجند، ۷۰۰ هکتار بافت فرسوده است و در ۲ سال گذشته ۶ پارک ساخته شده که پنج مورد عمده در شمال شهر بوده لذا ۵۰ هکتار به فضای سبز شهر اضافه کردهایم.
مهدی بهترین با بیان اینکه در فضاهای عمومی خطرات افزایش مییابد اضافه کرد: بیرجند تنها مرکز استان فاقد گرمخانه بود که این اقدام در ۲۰ ماه گذشته انجام شد و سال گذشته حداقل ۵۰۰ نفر مراجعه کننده داشتیم که ۴۰ نفر آنها مقیم ۲۴ ساعته هستند.
جمع آوری بی خانمانها و کاهش سرقت
وی گفت: جمع آوری این افراد که عمدتا معتادان متجاهر یا در راه ماندگان هستند شانس سرقت را در شهر کاهش میدهد و در همان ۶ ماه نخست بعد از راهاندازی گرمخانه ۳۰ درصد سرقتهای آرامستان کم شد.
شهردار بیرجند ادامه داد: تامین روشنایی پارکها به خصوص از زمان اغتشاشات سال گذشته افزایش یافته و در پارکهای جمعیت پذیر دوربینهای مدار بسته نصب شده است.
وی یکی از مشکلات شهرداری را سرقت زباله عنوان کرد و گفت: مدیریت پسماند از موضوعاتی است که باید به آن توجه شود زیرا ماهانه میلیاردها تومان ثروت شهر به وسیله زبالهگردها به یغما میرود.
بهترین افزود: تاکنون ۴۷۲ نفر زبالهگرد شناسنامهدار شدند که اغلب آنها هم مستحق نیستند بلکه در چرخه بازیافت فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: باید از خروج کامیونهای حمل غیرمجاز مواد بازیافتی به خصوص آهن آلات جلوگیری شود و در این زمینه نیازمند همکاری دستگاه قضا و پلیس هستیم.