
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد:
از فعالسازی بازارچهها تا تأسیس کنسولگریها
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سیاست دولت چهاردهم در توسعه دیپلماسی اقتصادی، از برنامهریزی برای فعالسازی بازارچههای مرزی، توسعه زیرساختها و تقویت روابط تجاری با افغانستان و دیگر کشورهای همسایه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی سیدمحمدرضا هاشمی اظهار کرد: سیاست اصولی و راهبردی دولت چهاردهم در حوزه دیپلماسی اقتصادی، توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای همسایه و حضور فعال در سازمانهای اقتصادی و تجاری بینالمللی است که تحقق این امر میتواند فرصتهای زیادی برای استان خراسان جنوبی هم فراهم آورد.
وی با اشاره به مزیتهای استان در زمینه تجارت مرزی افزود: خراسان جنوبی با دارا بودن بیشترین مرز مشترک با افغانستان و چهار بازارچه مرزی، ظرفیت های بسیار بالایی برای توسعه مبادلات تجاری با این کشور دارد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: حدود ۹۵ درصد حجم صادرات استان به افغانستان صادر میشود، لذا این مرز به عنوان یکی از مزیتهای مهم اقتصادی شناخته میشود.
وی در ادامه به برخی از برنامههای استان در راستای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۴، استان با پیگیری و رایزنیهای مستمر، به دنبال بازگشایی و فعالسازی بازارچههای مرزی یزدان، میل ۷۳ و دوکوهانه است.
هاشمی ادامه داد: جلسات کارگروه اندیشهورز مرز با حضور جمعی از نخبگان حوزه های مرتبط، به صورت منظم و مستمر برگزار خواهد شد تا موانع و مشکلات تجار و فعالان اقتصادی بررسی شود.
وی اضافه کرد: در این خصوص، برنامههایی همچون ملاقات با مقامات افغان، برگزاری کمیتههای مشترک همکاری با ولایت فراه، تکمیل راه ترانزیتی میل ۷۸، برپایی نمایشگاههای معرفی فرصتهای همکاری و پیگیری فعال شدن اتاق مشترک ایران و افغانستان در دستور کار قرار دارد.
استاندار خراسان جنوبی از پیگیری صادرات خدمات فنی و مهندسی استان در زمینههای مختلف و انجام سرمایهگذاریهای مشترک خارجی در منطقه ویژه اقتصادی و بازارچه های مرزی استان هم خبر داد و گفت: توسعه زیرساخت ها، بهویژه در بازارچه مرزی ماهیرود، یکی از اولویت های مهم استان در سال جاری است.
وی ادامه داد: به منظور تسهیل واردات و صادرات، استقرار قرنطینه نباتی و گیاهی در مرز ماهیرود برای تسهیل واردات برخی اقلام و محصولات کشاورزی و میوه تازه از افغانستان و نهادههای دامی در دست اقدام است.
هاشمی بیان کرد: این اقدام با اعمال تعرفههای ترجیحی میتواند به تقویت روابط تجاری و اقتصادی کمک کند.
وی از پیگیری توسعه زیرساختهای گمرکی استان گفت و افزود: استان در حال پیگیری ساخت آزمایشگاههای تعیین ماهیت کالاهای صادراتی و وارداتی است تا فرآیند واردات و صادرات سریعتر و با کیفیتتر انجام شود، همچنین، ارتقای آزمایشگاههای استاندارد محصولات کشاورزی و دامی از دیگر برنامههای استان است.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه به تأمین نیروی انسانی مورد نیاز برای سازمانهای مستقر در مرز و افزایش ساعت کاری مرز نیز اشاره کرد و گفت: برای تسهیل در مبادلات تجاری، دو موضوع تأمین نیروی انسانی و شبانه روزی شدن مرز در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین از پیگیری راهاندازی کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در فراه جهت تسهیل در تردد اتباع، تجار و سرمایهگذاران و نیز توسعه روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور خبر داد و افزود: این اقدامات میتواند زمینه ساز توسعه روابط دو کشور و افزایش همکاریها در زمینههای مختلف باشد.
هاشمی با بیان این نکته که توسعه روابط تجاری با کشورهای پاکستان، عراق، ترکیه، چین، روسیه و کشور های آسیای میانه هدف گذاری شده، تصریح کرد: پذیرش و اعزام هیأتهای تجاری و سرمایهگذاری به کشورهای هدف از دیگر برنامههای مهم استان در سال ۱۴۰۴ است.
وی همچنین به تفویض و افزایش اختیارات استانداران استان های مرزی در راستای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: با عنایت به دستور رئیس جمهور و تأکید وزیر کشور، این مسئله در دستور کار قرار گرفته است.
هاشمی با اشاره به توجه ویژه استان به صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالا، یادآور شد: تلاش بر این است که از صادرات مواد خام جلوگیری کرده و به سمت تولید کالاهایی با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم تا درآمد و ارزآوری بیشتری برای استان و کشور ایجاد شود.
وی اظهار کرد: باوجود نیروی انسانی تحصیلکرده و شرکتهای دانشبنیان توانمند در استان، برنامهریزی برای صادرات محصولات دانشبنیان نیز در اولویت قرار دارد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!