تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۵۷۱ قرآن کریم
شما را چه شده که از عظمت خداوند نمیترسید؟ در حالی که خداوند شما را در مراحل گوناگون آفریده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۷۱ قرآن کریم آمده است: « ما لَکُمْ لا تَرْجُونَ لِلَّهِ وَقاراً * وَ قَدْ خَلَقَکُمْ أَطْواراً * أَ لَمْ تَرَوْا کَیْفَ خَلَقَ اللَّهُ سَبْعَ سَماواتٍ طِباقاً * وَ جَعَلَ الْقَمَرَ فِیهِنَّ نُوراً وَ جَعَلَ الشَّمْسَ سِراجاً * وَ اللَّهُ أَنْبَتَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ نَباتاً * ثُمَّ یُعِیدُکُمْ فِیها وَ یُخْرِجُکُمْ إِخْراجاً * وَ اللَّهُ جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ بِساطاً * لِتَسْلُکُوا مِنْها سُبُلًا فِجاجاً*» « شما را چه شده که از عظمت خداوند نمیترسید؟ در حالی که خداوند شما را در مراحل گوناگون آفریده است. آیا نمیبینید که خداوند چگونه هفت آسمان را بر فراز یکدیگر آفریده است. و میان آنها ماه را نوری و خورشید را چراغی قرار داده است. و خداوند شما را همچون گیاهی از زمین رویاند. سپس شما را در همان زمین باز میگرداند و شما را بیرون میآورد. و خداوند زمین را برای شما بستری گسترده قرار داده است. تا در راههای وسیع آن رفت و آمد کنید.»
نکتههای سورۀ نوح- آیات ۱۳-۲۰:
کلمۀ «وقار» به معنای ثبوت و چیزی است که سبب عظمت میشود.
«اطوار» جمع «طور» به معنای حالت، مرحله یا صنف است.
«بساط» از «بسط» به معنای گسترده
«فجاج» جمع «فج» به معنای جاده وسیع است.
کلمه «رجاء» در مقابل یأس است و هرگاه با حرف نفی بیاید به معنای خوف است؛ یعنی:
شما را چه شده که از عظمت خدا نمیترسید؟ امام باقر علیهالسّلام میفرمایند: معنای آیه این است: «لا تخافون لله عظمة»(تفسیر نورالثقلین)
برخی مقصود «رجاء» را اعتقاد دانسته اند، زیرا کسی که به چیزی امید دارد قهراً به آن اعتقاد دارد و معنای آیه این است: چه شد شما را که برای خدا عظمتی قائل نیستید.(تفسیر راهنما)
«طباق» یا به معنای موافق و مطابق است و یا به معنای طبقه طبقه قرار گرفتن روی هم.
انسان در برخاستن از عناصر طبیعت و زمین، در رشد تدریجی، در کهن شدن و خشک شدن، در با ثمر بودن و بیثمر بودن، در تغذیه از زمین، در نیاز دائمی به مربّی و باغبان، مثل سایر نباتات است. «أَنْبَتَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ نَباتاً».
انتهای خبر/10