
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد:
جمعیت خراسانجنوبی رو به افزایش است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تأکید بر خطر پیری جمعیت پیش از توسعه در ایران گفت: در حالی که کشور هنوز توسعهیافته نشده، وارد فاز سالمندی شدهایم، اما در خراسان جنوبی برخلاف روند ملی، افزایش جمعیت ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، محمود گنجیفرد ظهر امروز در نشست خبری هفته ملی جمعیت و فشار خون با اشاره به شعار امسال این هفته با عنوان «همه برای ایران جوان»، بر ضرورت توجه جدی به مسئله جوانسازی جمعیت تأکید کرد.
وی افزود: جمعیت جوان، سرمایه انسانی هر کشور و عامل مهمی در مسیر توسعه است. در مقابل، روند شتابان پیری جمعیت میتواند کشور را با چالشهای فراوانی چون افزایش بار بیماری، هزینههای درمانی و برهم خوردن توازن جمعیت فعال و غیرفعال مواجه کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای توسعهیافته، در شرایط نامتوازنی از نظر ساختار سنی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حالی که آن کشورها پس از رسیدن به توسعه اقتصادی و اجتماعی، با پدیده سالمندی روبرو شدهاند، ایران هنوز به توسعه پایدار نرسیده اما با سرعت زیادی به سمت کهنسالی جمعیت پیش میرود. اگر این روند ادامه یابد، طبق پیشبینیها در سال ۲۰۳۰ وضعیت دشواری در انتظار کشور خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در حال حاضر نرخ باروری در خراسان جنوبی ۲.۲۲ درصد است و این رقم با وجود قابل قبول بودن، همچنان نیاز به برنامهریزی و تقویت دارد.
گنجیفرد در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فشار خون اشاره کرد و گفت: یکچهارم مردان و زنان در جهان مبتلا به فشار خون هستند و این بیماری اغلب بدون علائم ظاهری است.
وی افزود: نرخ ابتلا به فشار خون در کشور حدود ۲۲ درصد و در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری است. وی غربالگری منظم را اقدامی مؤثر برای کنترل فشار خون دانست و از اجرای طرحهای پایشی مستمر در سطح استان خبر داد.
وی همچنین بر اهمیت نقش روابط عمومیها در ارتقاء سواد سلامت جامعه تأکید کرد و افزود: از مسئولان روابط عمومی خواستهام در پاسخگویی به رسانهها و خبرنگاران تأخیر نداشته باشند، چرا که ارتباط درست و بهموقع با رسانهها نقشی کلیدی در اطلاعرسانی صحیح و آگاهیبخشی عمومی دارد.
گنجیفرد از اجرای برخی مفاد قانون جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد و گفت: اقداماتی نظیر ساخت خوابگاه متاهلی، پرداخت وامهای حمایتی و تسهیلات مختلف در این زمینه انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به تأثیر سبک زندگی و استرس بر فشار خون، یادآور شد: ارتقاء شاخصهای سلامت در گرو تغییر نگرش عمومی نسبت به الگوی زندگی روزمره است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: با وجود کمبودهایی در حوزه پزشک عمومی و متخصص در استان، خراسان جنوبی در شاخص تخت بیمارستانی نسبت به میانگین کشوری شرایط بهتری دارد.
وی اظهار کرد: همچنین حمایتهای مالی مختلفی در راستای حمایت از مادران باردار و افزایش جمعیت در استان انجام شده است که موجب رشد جمعیتی مطلوبتری نسبت به میانگین کشور شده است.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!