حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/02/22 شمسی | 2025/05/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
حوزه خواهران، مؤثرتر در تقویت دینداری جامعه
عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان تأکید کرد:

حوزه خواهران، مؤثرتر در تقویت دینداری جامعه

عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان نقش تربیتی بانوان در جامعه را حیاتی خواند و گفت: حوزه خواهران دارای رسالتی مضاعف نسبت به حوزه برادران است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حجت‌الاسلام مهدی زمانی‌فرد در دیدار اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان با طلاب و اساتید حوزه علمیه حضرت نرجس(س) بیرجند با تأکید بر ضرورت تحول و کارآمدی حوزه‌های علمیه، به تشریح پیام اخیر مقام معظم رهبری درباره حوزه و روحانیت پرداخت و آن را «منشور تحول» و «چراغ راه آینده حوزه» خواند.

وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در پیام خود پنج سرفصل مهم را برای تحول در حوزه‌های علمیه برشمرده‌اند که اگر مورد توجه مدیران، اساتید و طلاب قرار گیرد، آینده‌ای بسیار روشن در انتظار حوزه خواهد بود.

تحول در نظام تحصیل حوزه
عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: اولین محور مورد تأکید رهبری، تحول در نظام تحصیلی حوزه است در همین راستا تحصیل در حوزه باید تخصص‌محور و خروجی‌محور باشد. طلاب نباید دروس مقدماتی را طولانی و بی‌ثمر طی کنند، بلکه باید علوم دینی را به گونه‌ای بیاموزند که در زندگی فردی و اجتماعی کاربرد داشته باشد.

زمانی‌فرد ادامه داد: دومین سرفصل، تهذیب و اخلاق است لذا طلبه باید اهل سلوک و اخلاق باشد تا بتواند در جامعه تأثیرگذار شود. 

وی تأکید کرد: اگر علم با اخلاق همراه نباشد، تأثیرگذاری آن در جامعه بسیار کاهش می‌یابد. سیره پیامبر اکرم (ص) نیز بر مبنای اخلاق و رفتار عملی بود و این الگوی ما در تربیت دینی است.

حوزه انقلابی در خط مقدم مقابله با استکبار
عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به سومین سرفصل پیام رهبری گفت: حوزه باید انقلابی، دشمن‌شناس و پیشگام در مقابله با جبهه استکبار باشد. 

زمانی‌فرد با بیان اینکه حوزه سکولار معنا ندارد، تأکید کرد: روحانیت شیعه همواره در خط مقدم مبارزات ضد استکباری بوده است و اکنون نیز باید این نقش را حفظ کند.

نظام‌سازی اجتماعی بر پایه دین
وی چهارمین محورسخنان رهبری را تلاش برای ایجاد نظامات اجتماعی مبتنی بر معارف دینی دانست و افزود: اگر اسلام پاسخ‌گوی همه نیازهای بشر است، باید بتوانیم نظام‌های فرهنگی، حقوقی، اقتصادی و سیاسی را از دل معارف دینی استخراج کنیم لذا این مسئولیتی است بر عهده پژوهشگران و طلاب تا بتوانند علوم انسانی اسلامی تولید کرده و بستر تمدن نوین اسلامی را فراهم کنند.

عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه آخرین محور مورد اشاره رهبری را تمدن‌سازی اسلامی یاد کرد و در این‌باره گفت: تمدن اسلامی باید بتواند با تمدن‌های رقیب، به‌ویژه تمدن غرب، رقابت کرده و برتری یابد. این مهم تنها زمانی محقق می‌شود که همه نظامات اجتماعی ما اسلامی باشد و با هم پیوند بخورند.

زمانی‌فرد با اشاره به ظرفیت بالای حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند و اگر حوزه خواهران بتواند نیروهایی کارآمد و متعهد تربیت کند، قطعاً بخش قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد. 

وی خطاب به طلاب خواهر تأکید کرد: جامعه هدف شما بسیار وسیع است و اگر شما در راستای پیام رهبری حرکت کنید، تحولی عمیق در این جامعه ایجاد خواهید کرد.

زمانی‌فرد همچنین ارتباط مستمر حوزه با مردم را یکی از مؤلفه‌های موفقیت دانست و افزود: باز بودن درب مدارس به روی مردم و ایجاد ارتباط مؤثر با اقشار مختلف، نشان‌دهنده پویایی و مردمی بودن حوزه است.

عضو شورای‌ عالی حوزه علمیه خراسان در پایان ضمن دعوت به توجه جدی به پیام مقام معظم رهبری، تأکید کرد: این پیام، یک سخنرانی معمولی نیست، بلکه سند راهبردی و علمی است که با مبانی قرآنی و روایی تدوین شده و باید مبنای تحول حوزه‌ها قرار گیرد.

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!