حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/23 شمسی | 2025/01/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
روایت بانوی کارآفرین قاینی از شیرینی استقامت
خاورستان گزارش می دهد؛

روایت بانوی کارآفرین قاینی از شیرینی استقامت

«فریبا نوروزی‌» مددجوی کارآفرین قاینی است که روزهای تیره و سرد زندگی خود را با تلاش و پشتکار به ایام آفتابی و گرم تبدیل کرده و با راه اندازی کارگاه و قنادی شیرینی‌پزی طعم شیرین زندگی را با تمام وجود احساس می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حکایت سختی و رنج حاصل از ناملایمات زندگی ملال آور است!سخت‌تر  از همه این است که هنوز از حال و هوای بازی‌های کودکانه خارج نشدی کودکی را در آغوش بگیری که فرزندت باشد و آن زمان که برای اندک معاش روزانه‌ات بلاتکلیف باشی و نتوانی در جهت برآورده کردن کوچکترین خواسته‌های جگرگوشه‌ات قدمی برداری!

اما در مقابل چه زیبا و دلنشین است زمانی که امیدت را از دست ندهی و نور وجود یگانه خالق مهربان چهره‌ات را گرم کند و دست حمایت او را بر سرت احساس کنی و با توکل به خدا، مسیر پرفراز و نشیب زندگی را با همت و تلاش خود بپیمایی و حالا آسمان تیر و تار زندگیت، صاف و آفتابی باشد.

این وصف حال و روز «فریبا نوروزی » مددجوی موفق قاینی است که حالا بعد از روزهای سرد و ابری زندگی به آسمان صاف و روشن رسیده و امیدوار و مصصم، به سوی فتح قله‌های ترقی حرکت می‌کند و امیدوار، نظارگر روزهای خوب‌تر زندگی خود است.

در یکی از روزهای زمستان با جمعی از خبرنگاران و با همراهی مدیرکل کمیته امداد خراسان‌جنوبی مهمان او در مغازه قنادی با عنوان «قاصدک» در قاین بودیم تا شنوای سرگذشت زندگی اش و روایتگر تلخ و شیرین‌های زندگیش باشیم.

«فریبا نوروزی» متولد ۱۳۷۱ از شهرستان قاین است و سه فرزند دارد که بزرگترین آن‌ها ۱۴ سال سن دارد و حدود ۵ سالی است که از همسرش جدا شده است.

داستان زندگی‌اش را این طور تعریف کرد:بعد از جدایی از همسرم شرایط زندگی خوبی نداشتم.خانواده ام حمایتم می‌کردند اما برآورن کردن خواسته‌های سه فرزند از توانشان خارج بود اواخر دهه ۹۰ تحت‌حمایت کمیته امداد قرار گرفتیم و جرقه اصلی ورود به تولید و پخش شیرینی هم بعد از آشنایی با این نهاد به ذهنم خطور کرد.

البته همیشه به کیک پزی علاقه داشتم و در منزل در حد مصرف درست می‌کردم کم کم که برخی از اقوام و دوستان که طعم کيک‌هایم را چشیده بودند برای آن‌ها هم در حجم پایین کیک‌های عصرانه را درست می کردم.

بعدها که در زندگی‌ام به مشکل خوردم به این نتیجه رسیدم که باید به دنبال کاری برای گذراندن زندگی باشم برای همین از حدود ۴ سال پیش که با کمیته امداد آشنا شدم و تحت حمایت قرار گرفتم و بعد از مشاوره آموزش‌های لازم را از طریق این نهاد فرا گرفتم چرا که شرط کمیته امداد برای ارائه تسهیلات گذراندن دوره‌های آموزشی بود و با حمایت این نهاد دوره‌‌های مختلف آموزشی را پشت سر گذاشتم و بعد از این که تسهیلات را که گرفتم کار را شروع کردم 

اول کارگاه کوچکی را اجاره کردم خیلی کوچک بود و تولید چندانی نداشتم همان اول ادعای قنادی بزرگی را نداشتم .

وی ادامه داد: حدود ۶ ماه که کار کردم از شرایط درآمدی راضی بودم تصمیم گرفتم مغازه را عوض کنم کم کم هم که فروش بالا رفت به فکر افتادم از چند نفر دیگر هم کمک بگیرم.

استاد کار قناد پیدا کردم که سابقه‌اش از من بیشتر بود کنار من به همراه یک خانم دیگر مشغول فعالیت شدند با توجه فروش خوبی که داشتم دیدم که فضا کوچک است و می توانم نیروی بیشتری داشته باشم مغازه بزرگتری را اجاره کردم.

۲ بار از تسهیلات اشتغال کمیته امداد حدود ۲۰۰ تومان استفاده کردم امسال هم دستگاه دیپازیتوز را هم با حمایت کمیته امداد با پرداخت مبلغ اولیه حدود ۶۰ میلیون‌ تومان گرفتم و با توجه به قیمت ۶۰۰ میلیون تومان دستگاه بعد از یک سال تنفس تسهیلات این دستگاه‌ها شروع می شود.

او به ویژگی‌های دستگاه دیپازیتوز هم اشاره کرد که قابلیت پخت ۱۳۰ کیلوگرم شیرینی را در مدت ۲۵ دقیقه دارد و برق مصرفی به اندازه یک شارژر موبایل است

نوروزی از بازار فروش هم رضایت نسبی دارد و گفت: با توجه به این که مغازه به دلیل بالا بودن اجاره‌بها دورتر از مرکز شهر است و بیشتر قنادی‌ها داخل شهر هستند به همین دلیل برای افزایش فروش بیشتر برای پخش کار می‌کنم بسته‌بندی برای فروش مغازه‌ها را انجام می‌دهم و به طور متوسط ۲۰۰ تا بسته‌بندی در هفته در سطح شهر دارم و بیشتر شیرینی یزدی ، زبان، کشمشی فروش دارد.

قدردان کمیته‌امداد هستم

او که قدردان حمایت‌های کمیته امداد در این مسیر بوده است گفت: کمیته امداد خیلی کمک کردند در همه این مراحل پشتیبان من بودند از اول که شرایط شرکت در کلاس‌ها را برایم فراهم کردند و بعد هم که تسهیلات در اختیارم گذاشتند و بعد از آن‌هم با تهیه دستگاه به من کمک کردند الان هم من را تنها نمی گذارند هر مشکلی است تنهایم نمی گذارند این طور نبوده که تسهیلات بدهند و رها کنند که خیلی ممنونشان هستم.

وی در مورد چالش‌های پیش‌رویش نیز صحبت کرد و گفت: در شرایط فعلی فقط چهار نفر با من همکاری دارند و با توجه به دستگاهی که خریداری شده است و توانی که دارد اگر سیب سلامت داشته باشم می توانم مکان بزرگتری را اجاره کنم افراد بیشتری را به کار گیری کرده و زمینه تولید شیرینی بیشتری را فراهم کنم

او حتی به برنامه‌های آینده اش هم اشاره کرد و افزود:اگر حمایت شوم می‌خواهم فضای کار را به یک کارخانه تبدیل کنم و به صورت قنادی نباشد

یک فضای بزرگتر، چند نفر نیرو سیب سلامت که من فقط شیرینی تولید بسته بندی و آماده برای پخش در سطح شهرهای مختلف داشته باشم.

وی به سختي‌های مسیری که طی کرده هم اشاره کرد اما شیرینی خواستن توانستن را غیر قابل توصیف بیان کرد و به بانوان با شرایط خودش هم توصیه کرد: اگر خواسته باشند کار کنند کار هست فقط باید اراده کنند خودم در این مسیر خیلی سختی کشیدم 

در شرایط فعلی هم هنوز تا ایده‌آل‌ها فاصله دارم و فقط خرج خودمان را به دست می‌آوریم اما خوشحالم برای سال‌های آینده چون می دانم و مطمئنم روزهای بهتری در انتظارم است سرمایه‌گذاری بیشتر برای آینده است .

آقای خارکش استاد کار قنادی هم که سختی‌های بسیاری را به دنبال بلای خانمان سوز اعتیاد پشت سر گذاشته حدود دو سالی است که در این کارگاه قنادی مشغول به فعالیت است و با انگیزه و امیدی که در دلش جوانه زده به کارش ادامه می داد.

او گفت: به دنبال اعتیاد کارتن خواب بودم اما الان به جامعه برگشتم و توانستم برای زن و بچه‌هام نانی سر سفره ببرم خیلی راضی هستم چهار مرحله ترک کردم الان پاک پاک هستم در خانه ۶۰ متری زندگی می کنم خیلی راضی هستم چهار تا بچه دارم که ۲ تای آن‌ها ازدواج کردند. 

وی اظهار کرد: هر فردی که من را می‌شناسد خوشحال است و زندگی خودمان را می کنیم و این کار هم باعث شده که دیگر دنبال اعتیاد نروم.

پرداخت ۲۵ میلیارد تومان اعتبار به اشتغالزایی

حسین حسینی رئیس کمیته امداد شهرستان قاینات هم در حاشیه این بازدید گفت: در حوزه بخش مرکزی و شهر قاین از ابتدای امسال تاکنون ۲۱۷ طرح اشتغال با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.

به گفته وی ۱۱۴ خانواده از مددجویان تحت حمایت کمیته‌امداد به توانمندی رسیدند و به امید خدا در بهمن ماه جهت خودکفایی معرفی خواهند شد.

حسینی بیشترین طرح‌های اجرایی را در حوزه خدمات بیان کرد و افزود: با توجه به سقف اعتبارات شورای پول واعتبار کشور ۱۵۰ میلیون تومان در نظر گرفتند یک مشکلی در بخش اجرای طرح‌های اشتغال ایجاد شده که طرح‌ها را نمی‌توانیم اجرا کنیم بیشتر طرح‌ها سمت و سوی خدماتی به خود گرفته تا مشاغل تولیدی و امیدواریم در سال‌های آتی چنان‌چه شورای پول و اعتبار سرانه تسهیلات را افزایش دهند در طرح‌های تولیدی هم موفقیت‌هایی خواهیم داشت.

به گفته وی سرانه تسهیلات در مشاغل عادی ۱۵۰ میلیون تومان و به صورت ویژه در حوزه خدمات و برخی از مشاغل ویژه مددجویان تحت حمایت تا ۳۰۰ میلیون تومان مجوز پرداخت اعتبار داریم.

حمایت امداد با تولید داخلی

محمد عرب مدیرکل کمیته‌امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌جنوبی هم در حاشیه این بازدید گفت: دستگاه خریداری شده برای تولید شیرینی از تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی است که امداد برای حمایت از این شرکت‌ها قرارداد داشت که اگر تقاضای خرید این دستگاه وجود داشته باشد کمیته امداد برایشان تهیه می‌کرد 

به گفته وی قیمت دستگاه ۶۰۰ میلیون تومان است که ۶۰ میلیون‌ تومان همان ابتدا پرداخت می‌شود و بعد از یک سال اقساط آن شروع می‌شود.

عرب با اشاره به این که توانمندسازی اقتصادی خانواده‌های تحت حمایت یکی از مهم‌ترین رویکردهای این نهاد است گفت:در همین راستا با پرداخت تسهیلات سعی شده که زمینه‌های اشتغال پایدار برای جامعه هدف فراهم شود

 وی تاکید کرد: اصولی‌ترین روش فقرزدایی از طریق آموزش، مهارت‌آموزی، توانمندسازی محرومان و ایجاد اشتغال برای آن‌هاست.

وی خاطر نشان کرد: برنامه کمیته امداد برای آموزش مددجویان شامل نیازسنجی شغلی مناطق، استعدادسنجی مددجویان و مشاوره و هدایت شغلی آنها، برگزاری دوره‌های آموزش کار آفرینی و آموزش فنی و حرفه‌ای به منظور ارتقای مهارت فنی و … است.

 

انتهای خبر 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از