حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/08/07 شمسی | 2025/10/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
زرشک محصولی استراتژیک تا ظرفیت برای گردشگری
در گفتگو با خاورستان عنوان شد؛

زرشک محصولی استراتژیک تا ظرفیت برای گردشگری

نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۸ درصد زرشک بی‌دانه دنیا در این خراسان‌جنوبی تولید می‌شود که می‌تواند علاوه بر ارزش کشاورزی، به ظرفیت مهم گردشگری و ارزآوری کشور تبدیل شود.

سلمان اسحاقی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»،  اظهار داشت: خراسان جنوبی تنها استان کشور است که زرشک در آن تولید می‌شود و ۹۸ درصد زرشک بی‌دانه دنیا در این استان به عمل می‌آید.

وی افزود: در خراسان جنوبی سرزمینی به نام افین وجود دارد که دشتی به همین نام، بزرگ‌ترین دشت جهان در تولید زرشک محسوب می‌شود. بنابراین می‌توان گفت ما نه‌تنها تولیدکننده یک محصول کشاورزی هستیم بلکه دارای ظرفیت گردشگری جهانی در حوزه زرشک نیز هستیم.

اسحاقی با تأکید بر لزوم نگاه ملی به ظرفیت‌های کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر دولت از وفاقی که همواره بر آن تأکید دارد در این حوزه استفاده کند و یک تیم منسجم گردشگری در استان و تهران تشکیل شود، می‌توان از هم‌اکنون برای فصل برداشت زرشک گردشگرانی از کشورهای اروپایی و عربی جذب کرد تا از مزارع زرشک بازدید کنند.

وی ادامه داد: در صورت شناسنامه‌دار شدن مزارع زرشک، هر آژانس گردشگری می‌تواند با هماهنگی مشخصی گردشگران را به این مناطق هدایت کند و هر توریست بداند به کدام زمین و منطقه می‌رود. این اقدام می‌تواند علاوه بر معرفی استان، زمینه‌ساز ارزآوری قابل توجهی برای کشور باشد.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه تصریح کرد: امروز تلاش می‌کنیم زرشک با شاخه را با قیمت پایین بفروشیم، در حالی که اگر نگاه گردشگری داشته باشیم، می‌توان همان زرشک با شاخه را به گردشگر خارجی با ارز فروخت و ارزش افزوده بالایی برای کشاورز و کشور ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه اراده جدی برای بالفعل کردن این ظرفیت وجود ندارد، گفت: متأسفانه برخی از مدیران به دلیل نگرانی از گسترش حوزه مسئولیت و افزایش سطح پاسخگویی، از پذیرش ریسک توسعه این طرح‌ها پرهیز می‌کنند.

اسحاقی تأکید کرد: یک مقام عالی‌رتبه باید شجاعانه بگوید که من ریسک و مسئولیت توسعه گردشگری زرشک را می‌پذیرم؛ چراکه این اتفاق می‌تواند موجب تحول در حوزه کشاورزی، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند زرشک و زعفران، و منجر به ارزآوری پایدار برای کشور شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیت‌های سلامت‌محور زرشک و زعفران اظهار داشت: در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، درباره گیاهان دارویی بحث‌های متعددی مطرح است و دو محصول زرشک و زعفران از جمله گیاهانی هستند که می‌توانند در پیشگیری از برخی بیماری‌ها، حتی سرطان، نقش مؤثری داشته باشند.

نماینده مردم قائنات و زیرکوه افزود: قابلیت درمانی این محصولات ارزشمند است، اما ظرفیت پیشگیرانه آن‌ها در حوزه سلامت بسیار پررنگ‌تر بوده و می‌تواند مبنای توسعه گردشگری سلامت و دارویی در خراسان جنوبی قرار گیرد.

اسحاقی در پایان با اشاره به دشواری فرآیند برداشت زرشک گفت: متأسفانه برخی از مسئولان حتی نمی‌دانند که زرشک هر دو سال یک‌بار باردهی کامل دارد، چراکه پس از برش شاخه‌ها باید یک دوره استراحت برای بوته در نظر گرفته شود؛ بنابراین برداشت آن کاری سخت و زمان‌بر است و باید برای حمایت از کشاورزان برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!