خاورستان گزارش می دهد؛
سرمایهگذاری نورانی در خراسانجنوبی
اقلیم آفتابی خراسانجنوبی باعث شده تا با همت سرمایهگذاران چینی انرژي خورشیدی تولید میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اقلیم خطه خراسانجنوبی سبب شده است تا باد و آفتاب به قطب انرژیهای نو تبدیل شود و از بابت سرمایهگذاری درحوزه انرژیهای بادی و خورشیدی قدمهایی در راه توسعه و آبادانی برداشته شود.
هر چند از انرژیهای پاکی که محصول اقلیم جغرافیایی خراسانجنوبی است در این سالها کمتر بهره بردهایم اما در بحرانی که قهر طبیعت خراسان جنوبی را در خود غرق میکند به طور قطع سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتواند راهگشاترین اقدام برای دستیابی به درآمد و گام نهادن در راه توسعه باشد.
براساس آمار هواشناسی 320 روز در سال، خراسان جنوبی آسمان آفتابی دارد و شدت تابش نور خورشید نیز به گواه کارشناسان بهترین شدت را برای ایجاد نیروگاه خورشیدی دارد طوری که بام هر خانهای می تواند به عنوان یک نیروگاه و مخزن ذخیره انرژی خورشیدی علاوه بر دشتها و نقاط گسترده کویری باشد.
اگر بخواهیم به دنیای سراسر نور این سرمایهگذاری درخشان و نورانی سفر کنیم باید از پروژههای فعال سرمایهگذاری خارجی خراسان جنوبی دیدن کنید.
دیار خوسف خراسان جنوبی در حال احداث سومین شهرک انرژیهای خورشیدی در ایرانزمین است.
سرمایهگذاری از کشور آفریقای جنوبی خوسف را بهعنوان مقصد سرمایهگذاری خویش انتخاب کرده آن هم از سال 1396 که اولین نیروگاه خورشیدی را با تولید 3 مگاوات برق وارد مرحله تولید کرد و اکنون آن چه از صفحههای صیقلی پنلهای خورشیدی انعکاس مییابد جریان برقی است که قوت شبکه خوسف است.
اما آن چه اکنون سبب شده تا نتوان این سرمایهگذاری را توسعه داد به گفته نمایندگان وی در ایران فراهم نبودن زیرساخت برق است چرا که زمین به انداز نیاز وجود دارد اما زیرساخت برق با این که پست 120 کیلوولت خوسف در حال احداث است اما چون هم باید نیاز معادن و صنایع معدنی و همچنین صنعت انرژی خورشیدی را تأمین کند این پست جوابگو نیاز سرمایهگذاران نیست و ضرورت ایجاب میکند که در خوسف نیز پست 400 کیلوولت ایجاد شود.
در کنار نیروگاه 3 مگاواتی که در حال تولید سرمایهای چون برق خورشیدی است این سرمایهگذار نیروگاه دیگری را به همین اندازه در دستور کار برای احداث قرار داده است.
آنطور که نمایندگان این سرمایهگذار خارجی و حجت خزاعی، سرپرست بهرهبرداری این نیروگاه انرژی خورشیدی گفت: اولین مرحله از دومین نیروگاه انرژی خورشیدی آبانماه وارد مرحله اجرا و تزریق برق به شبکه خوسف می شود و برای مرحله دوم هم پنلها و دستگاههای موردنیاز خریداری شده و در حال انتقال به استان است و طی 2 ماه آینده این مرحله هم به بهرهبرداری میرسد.
به گفته وی اگر زمینی در همین محدوده پیدا شود و زیرساخت برق آن هم فراهم باشد میتوانیم یک نیروگاه 4 مگاواتی دیگر هم ایجاد کنیم.
علاوه بر این اگر زمینی نزدیک به پست های برق در این شهرستان و دیگر نقاط استان هم باشد حاضریم تا 20 مگاوات هم برای تولید انرژی خورشیدی یا در این همین شهرستان و یا هم دیگر نقاط خراسان جنوبی سرمایهگذاری کنیم.
صبور:
سید علی حسینی، فرماندار پیشین خوسف هم که این تور رسانهای را همراهی کرد خوسف را بهترین نقطه در کشور برای سرمایهگذاری خورشیدی معرفی کرد و ضمناً به سرمایهگذار هم اشاره کرد که اگر بخواهد سرمایهگذاری انجام دهد در همین شهرستان انجام دهد.
فرماندار پیشین خوسف به این موضوع هم اشاره کرد که سومین شهرک انرژی خورشیدی کشور نیز در خوسف در حال شکلگیری است و بهزودی زمینها به متقاضیان برای ساخت نیروگاههای خورشیدی واگذار میشود که اگر این اتفاق بیفتد رتبه اول را در کشور از نظر میزان واگذاری زمین به خود اختصاص خواهد داد.
وی ادامه داد: باتوجهبه اقبال سرمایهگذاری که در خوسف شاهد هستیم ضرورت ایجاب میکند که در این شهرستان در کنار پست 120 کیلوولت یک پست 400 کیلوولت هم احداث شود تا پاسخگوی نیاز سرمایهگذاران و همچنین انرژی برق تولیدی خورشیدی خوسف باشد.
در ادامه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به توافق انجام شده با اداره کل گمرکات استان برای واردات تجهیزات و امکانات موردنیاز سرمایهگذاران خارجی اشاره کرد و از این سرمایهگذار نیز خواست باتوجهبه هزینه و وقت کمتری که با انتخاب گمرک خراسان جنوبی بهعنوان نقطه مقصد سرمایهگذار میپردازد بهتر است که از این ظرفیت در استان استفاده شود.
در ادامه به مزرعه دیگر از تولید این انرژی پاک که باز هم همین سرمایهگذار خارجی سال 96 آن را اجرا کرده است می زنیم که نیروگاهی 10 مگاواتی است که برق تولیدی آن از طریق خط انتقال مستقیم به پست برق خوسف تحویل میشود.
سرپرست بهرهبرداری از این نیروگاه خورشیدی نیز به این موضوع اشاره کرد که اگر زمانی کمبود برقی بهویژه در تابستان و مواقع اضطراری احساس میشد و بیم قطعی برق در خوسف میرفت از برق تولیدی این نیروگاه استفاده میشد.
در ادامه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به توافق انجام شده با اداره کل گمرکات استان برای واردات تجهیزات و امکانات موردنیاز سرمایهگذاران خارجی اشاره کرد و از این سرمایهگذار نیز خواست باتوجهبه هزینه و وقت کمتری که با انتخاب گمرک خراسان جنوبی بهعنوان نقطه مقصد سرمایهگذار میپردازد بهتر است که از این ظرفیت در استان استفاده شود.
ذاکریان عنوانکرد: تا ۲ ماه دیگر نیروگاههای 6 مگاواتی انرژی خورشیدی این سرمایهگذاران به بهرهبرداری میرسد و اگر زمین موردنیاز آنها نیز در مجاورت این نیروگاه تأمین شود حاضرند 4 مگاوات دیگر هم احداث کنند.
به گفته وی توانمندیهای شهرستان خوسف تنها در زمینه معادن غنی آن نیست بلکه در حوزه انرژی خورشیدی هم یکی از شهرستان پیش رو در استان بهحساب میآید.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی اظهار داشت: که تا قبل از سال ۱۴۰۰ تعداد پروژههای فعال سرمایهگذاری خارجی در استان ۹ پروژه بود و در ۳ سال گذشته ۹ پروژه جدید اضافه شده است که نشان از رشد ۱۰۰ درصدی در پروژههای فعال دارد.
به گفته وی خراسان جنوبی، با بیش از ۳۰۰ تا ۳۳۰ روز آفتابی، بسیار مناسب برای نیروگاههای خورشیدی است.
وی با بیان این که در خوسف، یک پروژه ۱۰ مگاواتی وجود دارد که توسط سرمایهگذار کشور آفریقای جنوبی پشتیبانی میشود افزود: این پروژه بازدهی بالایی داشته و به افزایش سرمایهگذاری در این زمینه انگیزه داده است.
به گفته ذاکریان علاوه بر این، دو پروژه ۳ مگاواتی جدید در دست اجرا است که به زودی به بهرهبرداری میرسند، همچنین یک پروژه ۴ مگاواتی نیز افتتاح خواهد شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: پروژه هفت مگاواتی انرژی خورشیدی مربوط به سرمایهگذار ایرانیالاصل در چین نیز در دستور کار است که باتوجهبه منشأ پول خارجی، این پروژه بهعنوان سرمایهگذاری خارجی در نظر گرفته میشود.
وی افزود: همچنین، سرمایهگذاریهای دیگر نیز در حال بررسی و اجرا است.
به گفته مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در کنار این پروژه در حال ایجاد یک پروژه 10 مگاواتی دیگر هم است که بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: لازم است که شرکت برق برای ایجاد پست برق در این شهرستان ورود کند که برق تولیدی ناشی از نیروگاه خورشیدی بیش از ظرفیت پست برق این منطقه است.
انتهای خبر/