
خاورستان گزارش میدهد؛
شهیدرئیسی تجلی گفتمان اصیل انقلاباسلامی در میدان مدیریت
شهید رئیسی نه یک چهره سیاسی؛ بلکه تجلی گفتمان اصیل انقلاب اسلامی در میدان مدیریت کشور بودمدیری که در طول بیش از چهار دهه خدمت در مسئولیتهای گوناگون وفاداری خود به اصول و آرمانهای امام و رهبری انقلاب را به اثبات رساند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان»، بالگرد حامل سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ در منطقه حفاظت شده دیزمار در شهرستان ورزقان سقوط کرد، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم، مالک رحمتی استاندار سابق آذربایجان شرقی، سید محمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز هم در آن پرواز بودند که همگی شهید شدند. همچنین سید طاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی بهعنوان کادر پرواز در کنار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت از رئیسجمهور در این حادثه به درجه شهادت رسیدند.
از همان لحظات ابتدایی خبر سانحه هوایی بالگرد حامل رئیس جمهور در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی مردم خراسانجنوبی همانند تک تک ایرانیها آرام و قرار نداشتند و مدام پیگیر اخبار بودند و برای سلامتی این بزرگواران دعا کردند و زمانی هم که خبر شهادت آنها را شنیدند در غم از دست دادن آنها سوختند.
با این که یک سال از این حادثه تلخ می گذرد اما یاد و خاطره این شهیدان خدمت هم چنان بر سر زبانها است و مردم هیچ زمانی خدمات آنها را فراموش نخواهند کرد.
در بین این شهدا داغ شهید آیت الله رئیسی برای مردم خراسانجنوبی که از سالها قبل تر از دوران ریاست جمهوری با این بزرگمرد آشنا بودند سنگینتر بود هر چند مردم استان با بدرقه باشکوه از این شهید در مراسم تشییع ارادت خودشان را به اثبات رساندند اما هم چنان ویژگیهای شخصیتی و خدماتشان بر سر زبانهای خراسانجنوبیها است.
یکی از شهروندان بیرجندی در بیان ویژگیهای شخصیتی و عملکردی شهید جمهور به ولایتپذیری اشاره کرد و به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، گفت: شهید رئیسی یک عالم ربانی، فقیه، پیرو راه رهبری، مدیری مسئولیتپذیر، انسانی دلسوز، کار آمد، خستگی ناپذیر بود و ثابت کرد در نظام اسلامی میتواند الگویی برای همگان باشد.
محمدی ادامه داد:این شهید گرانقدر از عمق وجود به مردم عشق میورزید، مشکلات آنان را دغدغه خود میدانست و هرگز نسبت به دردهای مردم بیتفاوت نبود.
به گفته وی روحیه مردمی، تلاش بیوقفه، سادهزیستی و تواضع این شهید والامقام زبانزد خاص و عام بود و همگان به آن اذعان دارند.
مردمی بودن
یکی از فعالان رسانهای استان هم با اشاره به مردمی بودن، ارتباط نزدیک با مردم، خستگیناپذیری و سادهزیستی، مظلومترین رئیس جمهور ایران در تحمل تهمتها و نامهربانیها گفت: آیتالله رئیسی با نگاهی ملی و در عین حال مردمی، خراسان جنوبی را از حاشیه به متن آورد و پروژههایی چون انتقال آب، توسعه ریل و راه، و کرامتبخشی به مردم و کارگران را در صدر برنامهها قرار داد.
وی با اشاره به این که رئیسجمهور شهید ایران، در دوران ریاست جمهوری خود چهار بار به خراسان جنوبی سفر کرد افزود: شهید جمهور سفرهایی بدون حواشی و تشریفات به استان داشت و یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم، آغاز عملیات اجرایی پروژه ملی انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی بود؛ طرحی که با دستور شخص رئیسجمهور و در پاسخ به مطالبه دیرینه مردم کلید خورد.
به گفته وی پروژه راهآهن شرق، تکمیل جادههای اصلی، و ارتقای حملونقل از دیگر اولویتهایی بود که دولت سیزدهم با تأمین اعتبار و سرعتبخشی به آنها، زمینهساز جهش زیرساختی استان شد.
پیروی از مکتب امام و رهبری
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر ضرورت بیان ویژگیهای شخصیتی و عملکردی شهیدجمهور گفت: از مهمترین ابعاد شخصیت شهید رئیسی ، اعتقاد جازم و با قدم صدق به مکتب امام خمینی(ره) بود.
حجتالاسلام احمد نجمیپور با اشاره به این که شهید رئیسی مصداق این تعبیر شهید صدر: «ذوبوا فی الامام الخمینی کما ذاب هو فی الاسلام» بود افزود: شهید رئیسی یکی از برجستهترین شخصیتهای دوران معاصر جمهوری اسلامی ایران که تجربهای کم نظیر از مسئولیت پذیری؛ ساده زیستی؛ مردمی بودن و تعهد انقلابی را در عرصه حکمرانی از خود به جا گذاشت.
به گفته وی شهید رئیسی نه یک چهره سیاسی؛ بلکه تجلی گفتمان اصیل انقلاب اسلامی در میدان اداره کشور بود. مدیری که در طول بیش از چهار دهه خدمت در مسئولیتهای گوناگون وفاداری خود به اصول و آرمانهای امام و رهبری انقلاب را به اثبات رساند.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: شهید رئیسی با روحیه جهادی و با باور به امکان اصلاح ساختارها و نهادها از درون در مسئولیتهای کلانی همچون ریاست قوه قضاییه؛ ریاست جمهوری نمونهای عملی از حکمرانی در تراز گفتمان انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشت.
به گفته نجمیپور الگوی حکمرانی شهید رئیسی در مقام یک تجربه موفق میتواند در پاسخ به نیازهای راهبردی امروز کشور و عبور از چالشهای ساختاری؛ فرهنگی و اقتصادی؛ الهام بخش باشد.
وی تصریح کرد: این الگو مبتنی بر فهم عمیق از مردم، واقع نگری در تصمیم گیری، عقلانیت انقلابی در مواجهه با مسائل و صداقت در عمل است ویژگیهایی که موجب شد اعتماد عمومی نسبت به ایشان تقویت شده و گفتمان خدمت محور و عدالت خواهانهاش در بین بدنه جامعه و نخبگان جایگاه پیدا کند.
الگوی حکمرانی
استاد حوزه و دانشگاه به مؤلفههای کلیدی الگوی حکمرانی شهید رئیسی هم اشاره کرد و افزود: شهید رئیسی عدالت را به عنوان محور تحول و معیار ارزیابی دستگاه قضایی و دولت قرار داد. عدالت شالوده فکری و عملی الگوی حکمرانی شهید رئیسی بود.
به گفته نجمیپور شهید رئیسی به ظرفیتهای مردم باور داشت و در اندیشه حکمرانی زمانی مشروع و کارآمد بود که به مردم اعتماد شود و مشکلات مردم با تکیه بر قدرت مردمی حل و فصل شود و این مولفه در رفتارهای اجرایی او به وضوح دیده میشد.
وی تصریح کرد: شهید رئیسی در دهههای اخیر نماد مبارزه با فساد در افکار عمومی به دنبال خشکاندن ریشههای فساد؛ حذف رانتهای قانونی؛ شفافسازی در فرایندها و حذف امضاهای طلایی شد.
نجمیپور با اشاره به کارآمدی جهادی در حکمرانی شهید رئیسی افزود: معتقد بود اصلاح وضعیت کشور تنها با مدیریت جهادی؛ تحمل سختیها و فاصله گرفتن از سبک زندگی اشرافی مدیران امکانپذیر است.
به گفته وی تشکیل کابینه با رویکرد انقلابی، تاکید بر چابک سازی دستگاهها، حضور میدانی مستمر در مناطق محروم، ساده زیستی در سطح شخصی و اداری، احیا عدالت در حوزههای حساس به کلیدی همچون معیشت مردم،سلامت مردم، آموزش، مسکن و بودجه و رویکرد شهید تقویت طبقات محروم از دیگر ویژگیهای این شهید جمهور است.
وی با اشاره به بازگرداندن وجهه خدمت محور در ریاست جمهوری آیتالله رئیسی افزود: بیش از ۳۵ سفر استانی در کمتر از دو سال، دیدار مستمر با خانوادههای معظم شهدا، تشکیل جلسات دولت در استانها، احیای اعتماد مردم به حضور مسئولین در میدان، تعامل هوشمندانه با جهان و تقویت ارتباط با کشورهای همسایه، تقویت ارتباطات اقتصادی با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله خدمات مدیریتی رئیس جمهور شهید بود.
به گفته وی شکستن انحصار مدیریت و میدان دادن به نیروهای جوان انقلابی از دیگر ویژگیهای مدیریتی شهید رئیسی بود چرا که عقیده داشت آینده بدون جوانسازی و تحولخواهی ممکن نیست.
وی افزود: انتصاب مدیران جوان در وزارتخانهها، استانداریها و معاونتها، استفاده از بانوان متخصص به انقلابی در مدیران کل، اعتماد به نخبگان علمی، نقش آفرینی جوانان در تحول اداری و فن آورانه دولت از جمله اقدامات بود و در مجموع رئیسی؛ رجایی زیست، بهشتی شهید شد.
روحیه اسلامی
امام جمعه موقت بیرجند نیز در مورد ویژگیهای شهید رئیسی نیز گفت: شهید رئیسی در حقیقت یک مجتهد، کارشناس دین و فردی بود که دین را در وجود خود پیاده کرده و در اختیار دیگران قرار میداد و از آن دفاع میکرد و همین ویژگیها او را شهیدی ماندگار کرد.
حجت الاسلام مختاری ادامه داد:آن خوشبرخوردی، خوشزبانی، نرمخویی، مدارای با مردم، خستگیناپذیری و پشتکار در پیگیری امور مردم، همگی از روحیه اسلامی شهید رئیسی نشأت میگرفت و ما نیز باید در مسیر او گام برداریم.
وی با اشاره به ماهیت انقلاب اسلامی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در برابر سیل ویرانگر تفکر منحط مادی، لیبرالی و حیوانی شکل گرفت و ایستادگی در برابر این سیل نیازمند تفکر انقلابی، روحیه انقلابی و کار جهادی است.
وی ادامه داد: شهید رئیسی پیش از هر چیز دارای تفکر انقلابی بود، یعنی باور داشت که همه چیز باید بر محور الله باشد و اگر چیزی بر محوریت دنیا، قدرت، ثروت و شهرت شکل گرفته باشد، باید منقلب شود.
وی در ادامه عنوان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به چنین تفکری نیاز داریم، چراکه سیل رسانهای، فرهنگی و طوفان هوا و هوس بهگونهای است که هر انسانی را از پا درمیآورد و تنها کسی که به تفکر انقلابی و اتصال به خداوند چنگ زده باشد، میتواند در برابر این طوفان ایستادگی کند.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!