حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/11/04 شمسی | 2025/01/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
لزوم پرداختن به جایگاه علمی آیت‌الله خوسفی
استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد مطرح کرد:

لزوم پرداختن به جایگاه علمی آیت‌الله خوسفی

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد به ویژگی اعلمیت و روحیه مبارزه و ظلم‌ستیزی آیت‌الله خوسفی اشاره کرد و گفت: باید مقبره‌ای شکوهمند برای این عالم ساخته و به جایگاه علمی ایشان پرداخته شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حجت‌الاسلام مرتضی فاطمی شب گذشته در همایش بزرگداشت علمای شهرستان خوسف‌ با اشاره اینکه زندگی‌نامه آیت‌الله محمدحسن خوسفی و مراحل تحصيل وی در حوزه‌های علمیه خوسف، نجف و سامرا؛ او را از پایه‌گذاران حوزه علمیه خوسف و پرورش شخصیت‌های برجسته این شهرستان برشمرد که خود در محضر علمایی همچون آیت‌الله سید محمدحسن شیرازی صاحب حکم تحریم تنباکو سال‌های زیادی را کسب علم کرد.

وی به دو ویژگی اعلمیت و روحیه مبارزه و ظلم‌ستیزی آیت‌الله خوسفی در عصر خود اشاره کرد و افزود: با آمدن علی‌محمد باب و پشتیبانی استعمار انگلیس، عده‌ای از مردم برخی مناطق خراسان جنوبی به بهائيت گرویدند.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد با بیان اینکه در چنین شرایطی شیخ محمدحسن خوسفی آستین ها را بالا زد و کتاب مفصلی در رد بهایت تالیف کرد که مشتمل بر سه مقاله در حدود ۲ هزار صفحه با بیش از ۵ هزار روایت بود، گفت: مرحوم خوسفی در شرایطی این اقدام را انجام داد که دسترسی به کتب و احادیث بسیار سخت بود.

فاطمی ادامه داد: آیت‌الله خوسفی دو جلد کتاب در رد کتب بهایت و سه جلد کتاب در خصوص مهدویت و ائمه معصومین به رشته تحریر درآورده است.

وی خط به خط کتب بهائیت را به عنوان یک محقق خستگی‌ناپذیر مطالعه و پاسخ لازم را با استناد به آیات و روایات ارائه داده است.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد با اشاره به اینکه سه جلد کتاب از شیخ محمدحسن خوسفی با کمک‌های مردمی چاپ شده است، گفت: کتاب مناظره شیخ محمدحسن خوسفی و مولوی ملا ابراهیم گزیکی از دیگر کتب این عالم ربانی است که باید با حمایت یک خیر چاپ شود.

وی با بیان اینکه شیخ محمدحسن خوسفی را تا سال‌ها قبل کسی نمی شناخت، ادامه داد: همچنین بزرگترین ظلم به علما از جمله عبدالعلی بیرجندی است که کسی وی را نمی‌شناسد که در این زمینه مسئولان کم‌کاری کرده‌اند.

فاطمی ادامه داد: مرحوم عبدالعلی بیرجندی ۲۵ جلد کتاب خطی دارد که بیشتر آنها در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است اما هیچ بانی برای چاپ این کتب پیدا نشده؛ این نوع ظلم و غفلت‌ها باعث سو استفاده از آثار و شخصیت این بزرگان شده است.

وی با اشاره به اینکه شیخ محمدحسن خوسفی در هرجایی با بهاییان مناظره می‌کرد، آنها را با بیانات و نوشته‌های خود محکوم می‌کرد، ادامه داد: وقتی از شیخ محمدحسن خوسفی درخواست می‌شود که روستای شوکت‌آباد را به عنوان موقوفه امضا کند از انجام این کار امتناع کرد و در نهایت در بازگشت از سفر مشهد با همدستی بهاییت و خاندان علم، مسموم و به شهادت رسید و در مهنه دفن شد.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه مشهد با اشاره به غربت مزار این عالم ربانی تاکید کرد: باید مقبره‌ای شکوهمند برای آیت‌الله شیخ محمدحسن خوسفی ساخته و به جایگاه علمی ایشان پرداخته شود.

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.