
در گفتگو با خاورستان عنوان شد؛
موفقیتهای فناورانه جوان بیرجندی در مسیر دانشبنیان
جوان مخترع و فناور بیرجندی با تمرکز بر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، گامهای بلندی در مسیر توسعه فناوری بومی و اشتغالزایی برداشته و بخشی از تولیدات دانشبنیان خود را صادر کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سرمایه کشور نیروهای جوان متدین، پرکار، امیدوار و با انگیزه است که مومن به راهی که انتخاب کردهاند هستند.
کشور ما هم به لحاظ جغرافیا، هم منابع انسانی و هم میزان هوش جوانان ایرانی نسبت به دیگر کشورها مزیت و برتری دارد و در اقصا نقاط کشور مملو از نیروهای نخبه و با استعداد و توانمند است؛ مواد اولیه فرآوری ها از جمله هوش مصنوعی منابع انسانی است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
کاظم دلسوز جوان مخترع متولد بیرجند که دانشآموز هنرستان ابوذر، دانش آموخته مقطع کاردانی از گناباد، کارشناسی مهندسی الکترونیک از مشهد و کارشناسی ارشد از دانشگاه بیرجند بوده است.
فعالیت حرفهای خود را در حوزههای مرتبط با الکترونیک، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء متمرکز کرده و در حال حاضر بهعنوان رئیس هیئتمدیره شرکت پردازش افزار آرکا مشغول به فعالیت و همچنین مشاور و مدرس چند واحد فنی و صنعتی در سطح استان و کشور است.
این جوان پژوهشگر در گفتگو با خبرنگار خاورستان با بیان اینکه تمرکز اصلی من بر طرحهای عملیاتی و کاربردی است که امکان تولید انبوه آنها با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن وجود داشته باشد اظهار داشت: برخلاف مسیرهای رایج که بیشتر روی ثبت اختراع متمرکزند، رویکرد من پاسخگویی به نیازهای فوری و واقعی جامعه است.
وی عنوان کرد: شرکت پردازشافزار آرکا نیز در همین راستا تأسیس شده و در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء فعالیت میکند و در حال حاضر نیز در مسیر تبدیل این شرکت به یک نهاد دانشبنیان هستیم.
دلسوز، هدفش از ورود به عرصه علمی و پژوهشی را ایجاد تحول در سبک ارائه راهکارهای فناورانه و کاربردی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: توسعه فناوری بومی، تربیت نیروی متخصص، و کمک به اشتغالزایی از جمله اهداف جدی من در این مسیر است. ما باید بتوانیم از دانش و تجربه بومی برای حل مشکلات بومی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۸ سال تجربه در حوزههای فنی و فناوری اینترنت اشیا و هوش مصنوعی اندوختهام که اکنون در قالب راهاندازی سکوی بومی هوش مصنوعی در حال بهرهبرداری از آن هستم افزود: همچنین در حال تدوین یک چرخهی کامل با عنوان "یادگیری – مهارت – پروژه – اشتغال – درآمد" هستم که بتواند بهصورت یک سامانه هوشمند در فضای دیجیتال کشور فعال شود که این اقدام، مصداق عینی تحقق شعار سال جهت سرمایهگذاری در زمینه تولید دانشبنیان است.
این جوان مبتکر بیرجندی گفت: پیشنهاد من به مسئولین، تقویت زیرساختهای حمایتی، کاهش بروکراسی اداری و تسهیل فرآیندهای ثبت، تجاریسازی و صادرات فناوری است.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش، بسیج علمی و پژوهشی نقش مثبتی در فراهمسازی بستر فعالیت ایفا کرده هرچند، حمایتهای ساختاری و مادی همچنان نیازمند تقویت است عنوان کرد: انتظار ما از مسئولین، تسهیل در فرآیند تبدیل شرکتها به دانشبنیان، ایجاد مشوقهای صادراتی و همچنین حمایت واقعی از طرحهای فناورانه بومی است.
دلسوز از مهمترین مشکلات که بر سر راه پژوهشگران و مخترعین وجود دارد به نبود حمایت کافی در مراحل اولیه کار، پیچیدگیهای اداری، کمبود زیرساختهای لازم برای تست، ارزیابی و توسعه محصول و همچنین نگاه سنتی برخی دستگاهها به فناوریهای نوین اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تجربههای موفق من، حاصل تجربههای تلخ اولیه است افزود: در آغاز مسیر، گاهی به علت نبود حمایت یا نداشتن ارتباطات موثر، طرحها به نتیجه نمیرسیدند. اما همین تجربیات، زمینهساز ارتباطات قوی بینالمللی شد و اکنون در حال صادرات بخشی از تکنولوژیهای تولیدشده در شرکت هستیم که این دستاورد، نقطه عطفی در کار من محسوب میشود.
پژوهشگر جوان در پایان گفت: برنامه من در آینده، تکمیل و توسعه چرخه مهارتی و هوشمندسازی آن در قالب سکوهای فناورانه است. این برنامه در قالب شرکت دانشبنیان و یا حتی کارخانه نوآوری دنبال خواهد شد. همچنین، گسترش همکاریهای بینالمللی برای صادرات فناوری و توسعه بازار نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!