حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
نقش‌ هنر بانوان مددجو بر تاروپود ۳۱۰ فرش
معاون کمیته‌امداد خراسان‌جنوبی عنوان کرد:

نقش‌ هنر بانوان مددجو بر تاروپود ۳۱۰ فرش

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی گفت: ۳۱۰ تخته فرش به متراژ یک هزار و ۲۶۰‌ متر مربع فرش دستباف در استان توسط مددجویان تحت حمایت این نهاد تولید شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان»، کمیته امداد بر اساس وظایفی که برای آن تعریف شده، ایجاد اشتغال برای نیازمندان و محرومین را در اولویت کار خود قرار داده است. بر این اساس ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار از طریق توسعه و حمایت از مشاغل خانگی یکی از برنامه‌های این نهاد است.

یکی از روش‌های توانمندسازی این قشر بافت قالی و فرش است که به این طریق هنراصیل قالی و گلیم بافی و تولید فرش دستباف در استان حفظ می شود و هم برای مددجویانی که به دلیل نگهداری از کودک و سالمندان خود امکان کار در بیرون از خانه را ندارند، این فرصت فراهم می‌شود که از طریق مشاغل خانگی کسب درآمد کنند. از طرفی  خرید فرش به صورت تضمینی از طریق راهبر و مجتمع اقتصادی مستقر در کمیته امداد انجام می‌شود، علاوه بر این نقشه‌ و طرح کارها سفارشی هستند و بازار داخلی و خارجی آن وجود دارد.  از این رو مددجو نگرانی از بابت فروش آن نخواهد داشت.

علی اکبر نخعی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان‌جنوبی با اشاره به این موضوع گفت:  ۳۱۰ تخته فرش به متراژ یک هزار و ۲۶۰‌ متر مربع فرش دستباف در استان توسط  مددجویان تحت حمایت این نهاد تولید شده است که این تعداد فرش دستباف را مددجویان تحت حمایت این نهاد در هشت ماهه امسال بافتند.

وی با اشاره به این که ۳۱ تخته فرش به ارزش ۵۵۰ میلیون تومان در انبار موجود است افزود: نقش بیشتر این فرش‌ها ریزماهی، لچک ترنج، خشتی، بوته جقه و نایین و... بافته شده که آماده فروش هستند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌امداد استان با اشاره به وجود یک هزار و ۵۳۰ کارگاه و ۲ هزار بافنده افزود: از این تعداد ۱۴ کارگاه تجمیعی است که در کارگاه‌های تجمیعی فرش‌های بزرگ پارچه تا ابعاد ۴۸ متری بافته و به بازار عرضه می‌شود.

نخعی به بافت ۶۰۹ تخته فرش با متراژ سه هزار و ۱۹ مترمربع توسط این مددجویان در سال‌ گذشته اشاره کرد و ادامه داد: این فرش‌ها به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رسیده است و این هنرمندان توانستند علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی کنند.

به گفته وی از ویژگی‌های این تولیدات داشتن مواد اولیه مرغوب و یکنواخت، نبود غلط بافی، اعمال طرح و رنگ با سلیقه بازار در تولید، تولید محصولات با کیفیت، شناسنامه داربودن کلیه تولیدات است.

وی با بیان این که نظارت، آموزش و هدایت ‌فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان فنی این نهاد انجام می‌شود تصریح کرد: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تامین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تامین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش ، برگزاری کلاس‌های آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند.

به گفته نخعی بر اساس بازاریابی که شرکت صنعت آفرینان امداد در مرکز انجام داده برای اولین بار فروش فرش بر تولید پیشی گرفته که جهت حمایت از بافندگان مواد اولیه مرغوب همراه با نقشه به روز در اختیار مددجویان قرار خواهد گرفت. 

وی تاکید کرد: امسال در راستای بهبود کیفیت بافت و ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از آسیب‌های بدنی که به بافندگان وارد می‌شود دو دستگاه ارگونامیک با تعداد ۱۶ بافنده در دو کارگاه در منطقه درمیان و قهستان راه‌اندازی شده است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از