حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
مادر؛ تاثیر گذارترین فرد در پیشرفت فرهنگی جامعه
یادداشت خبرنگار؛

مادر؛ تاثیر گذارترین فرد در پیشرفت فرهنگی جامعه

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با رفتار و منش خود به جهان نشان دادند که نقش مادری تنها در محدوده‌ خانه و خانواده محدود نمی‌شود، بلکه یک مادر می‌تواند تأثیرگذارترین فرد در اصلاح و پیشرفت فرهنگی جامعه باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، زهرا قربانی در یادداشتی نوشت، مادر سرچشمه همه فضیلت‌ها و خوبی‌ها است، او در محیط خانه می‌تواند درس تقوا و خداترسی به فرزند دهد و از کودکی ضعیف و ناتوان شخصیت بزرگ علمی و اخلاقی بسازد و تحویل جامعه دهد.

حضرت زهرا (س)، به عنوان الگوی بی‌نظیر مادران مسلمان، مفهوم مادری را به چنان معنای بلندی ارتقا داده‌اند که درس‌هایی بزرگ برای جامعه‌ی امروز ما به همراه دارد، حضرت زهرا(س) نه تنها یک نسل را شکوفا ساخت بلکه یک جریان فرهنگی و اجتماعی را پایه‌گذاری کرد که همچنان در دل تاریخ می‌درخشد.

در زندگی فاطمه(س)، خدا‌محوری بیش از هرچیز دیگر به چشم می‌خورد و در تمام جلوه‌های رفتار و گفتار ایشان حضور دارد، تا آن جا که در زندگی خانوادگی، تمام تقاضاها و گفتار و رفتارش را با رضایت خدا می‌سنجید و همواره رضایت خدا را بر رضایت و راحتی خود مقدم می‌کرد و این اصل مهم در زندگی حضرت زهرا(س) در زمینه‌ی ملاک انتخاب همسر، مهریه و جهیزیه نیز دیده می‌شود.

ایشان درک عمیقی از مسئولیت مادری داشتند. ایشان به خوبی می‌دانستند که تربیت فرزند نه تنها در قالب آموزش‌های فکری و دینی بلکه در جنبه‌های اخلاقی و فرهنگی نیز باید به گونه‌ای باشد که فرزند، نه تنها فردی شایسته و صالح، بلکه فردی مؤثر در تحولات اجتماعی و فرهنگی شود.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به گونه‌ای امام حسن و امام حسین علیهما‌السلام را پرورش داد که این دو بزرگوار بعدها هر یک در دوران خود در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، انقلاب‌های بزرگ ایجاد کردند.

مادر بودن حضرت زهرا (س) در حالی که خود در معرض سختی‌ها و مصیبت‌های بسیاری قرار داشت، ویژگی‌های منحصر به فردی را در پی داشت. ایشان در کنار تمامی دشواری‌ها، نقش خود را به عنوان یک مادر به بهترین نحو ایفا کردند. شاید یکی از بزرگ‌ترین نشانه‌های دیانت و بزرگی ایشان، پرورش فرزندانی بود که در آینده، نه تنها در عرصه‌های دینی و مذهبی بلکه در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی نیز نقشی اساسی ایفا کردند.

یکی از مهم‌ترین ابعاد نقش مادری در دیدگاه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، تأثیرگذاری ایشان بر پیشرفت فرهنگی جامعه اسلامی است و این نیازمند الگویی بود که نه تنها مسیر دینی و اخلاقی بلکه مسیر اجتماعی و فرهنگی را به آن نشان دهد.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با تربیت فرزندانی که در مراحل مختلف تاریخ نقش‌های بزرگی را ایفا کردند، اساس پیشرفت فرهنگی جامعه اسلامی را پایه‌گذاری کردند. امام حسن علیه‌السلام در عرصه‌ی سیاست و امام حسین علیه‌السلام در میدان مبارزه فرهنگی و سیاسی عاشورا، الگوهایی شدند که تا ابد برای مسلمانان سرمشق خواهند بود.

حضرت زهرا (س) در مقابل تمامی مشکلات، از ابتدا تا انتها، همواره حضور داشتند و مادری خود را به عنوان یک نقش اساسی در ساختن یک جامعه سالم و پیشرفته ایفا می‌کردند.

مادر بودن در نگاه ایشان، نه تنها پرورش کودکان بلکه رشد و پیشرفت فرهنگی جامعه است. حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با رفتار و منش خود به جهان نشان دادند که نقش مادری تنها در محدوده‌ خانه و خانواده محدود نمی‌شود، بلکه یک مادر می‌تواند تأثیرگذارترین فرد در اصلاح و پیشرفت فرهنگی جامعه باشد.

حضرت زهرا (س) با تربیت فرزندانی چون امام علی علیه‌السلام، امام حسن علیه‌السلام و امام حسین علیه‌السلام، نقش مادری را به اوج تعالی رساندند.

ایشان نشان دادند که یک مادر می‌تواند با تربیت فرزندانی که در آینده نه تنها در عرصه‌های دینی و سیاسی بلکه در زمینه‌های فرهنگی نیز تأثیرگذار خواهند بود، در پیشرفت فرهنگی جامعه نقشی کلیدی ایفا کند.

سیره حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به ما می‌آموزد که مادری تنها پرورش جسم نیست، بلکه پرورش ذهن، روح، اخلاق و فرهنگ یک جامعه است و این رسالت عظیم، نیازمند دقت و آگاهی بی‌پایان است.

در واقع زن امروز در نقش مادر و مربی، در مسیر و عمل خود با الگوگیری از بانوی دو عالم، باید کودک را از نظر فرهنگی با وجدانی بیدار و اندیشه‌های پرورده، دانشی متعهد، هنری بیدار کننده، ادبیاتی جهت یافته و فلسفه‌های اندیشیده برای حیات پرورش دهد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.