
در گفتگو با خاورستان عنوان شد؛
پیامرسان آفلاین؛ ابتکار جوان بیرجندی برای ارتباط جهانی
سرمایههای انسانی و نخبگان، ستونهای توسعه هر جامعهای هستند؛ در این میان سعید معلم، پژوهشگر جوان بیرجندی، با طراحی «پیامرسان آفلاین» گام بلندی برای تسهیل ارتباطات بینالمللی بدون اینترنت برداشته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سرمایههای اصلی هر کشور و سازمانی همواره نیروی انسانی جوان و نخبگان آن هستند. در این بین، سرمایه گذاری بر روی نخبگان یکی از بهترین رویکردهای مدیریتی در کسبوکار امروز است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان فرمودند: دستگاه دولتی و دیگر دستگاههای حکومتی ، بایستی سعی کنند از نخبه استفاده کنند تا نخبه احساس کند وجودش مورد استفاده است.
همچنین توصیهی مقام معظم رهبری به نخبگان، «تشکیل شرکتهای دانشبنیان» است، فرمودند: دانشگاهها ، مراکز علمی گوناگون، پژوهشکدهها و امثال اینها همه مسئولند لکن عامل اصلی، فرد نخبه است. دنبال خیزش علمی باشید و این جهاد شما است.
سعید معلم فارغالتحصیل کاردانی الکترونیک و کارشناسی مهندسی تکنولوژی نرمافزار که در حال حاضر، بهعنوان یکی از اعضای پارک علم و فناوری و پردیس علمی پژوهشی بیرجند فعالیت میکند.
همچنین، این پژوهشگر جوان بهعنوان کارگزار کاشف در موسسه نوآوری شروع در تهران، روی ایدههای نوآورانه و طرحهای خلاقانه کار میکند و یکی از دستاوردهای مهم او، ارائهی طرح «پیامرسان آفلاین» است؛ یک راهکار نوین که امکان ارتباط بینالمللی را با کمترین هزینه و بدون نیاز به اینترنت فراهم میکند.
این جوان موفق و مبتکر بیرجندی در گفتگو با خبرنگار خاورستان ضمن معرفی طرح، فعالیتهای دانشبنیان و پژوهشهایی که انجام داده است اظهار داشت:طرح «پیامرسان آفلاین» یک راهکار نوین در حوزه ارتباطات است که به کاربران ایرانی این امکان را میدهد تا بدون نیاز به اینترنت، با خانواده و دوستان خود در سراسر جهان ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: این سیستم با استفاده از کدهای USSD کار میکند و قابلیتهایی مانند ارسال پیامک، اشتراکگذاری موقعیت مکانی، چت دوطرفه، ایجاد گروه و کانال، اتصال به هوش مصنوعی و حتی ارسال درخواست اضطراری (SOS) را فراهم میآورد. این طرح کاملاً نوآورانه است و هدف اصلی آن، کاهش هزینههای رومینگ و جلوگیری از خروج ارز از کشور است.
وی با بیان اینکه هدفم از ورود به حوزه دانشبنیان و علمی_ پژوهشی با هدف ارائهی راهکارهای خلاقانه و کاربردی برای مشکلات روزمره جامعه بوده است افزود: در حوزه ارتباطات، تلاش میکنم هزینهها را کاهش دهم و دسترسی آسانتری به خدمات ارتباطی برای ایرانیان در داخل و خارج از کشور فراهم کنم. در کنار آن، همیشه به دنبال این هستم که با استفاده از فناوریهای نوین، تأثیر مثبتی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشم.
معلم با اشاره به اقدامات و فعالیتهایش عنوان کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که روی آن تمرکز دارم، توسعهی «پیامرسان آفلاین» است که در حال حاضر در مرحلهی آزمایشی (بتا) قرار دارد و پیشبینی میشود تا پایان فروردین ۱۴۰۴ منتشر شود. علاوه بر این، در موسسه نوآوری شروع، به شناسایی و حمایت از ایدههای خلاقانه دیگر نیز مشغول هستم. همچنین، در پارک علم و فناوری بیرجند، روی پروژههای مختلفی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت دارم.
وی با اشاره به حمایتهایی که تاکنون بهره برده است گفت: پارک علم و فناوری و پردیس بسیج علمی پژوهشی بیرجند حمایتهایی در قالب فضای کاری و برخی امکانات اولیه در اختیارم قرار دادهاند که بسیار ارزشمند است. با این حال، برای توسعهی کامل پروژهها، نیاز به حمایت مالی و تبلیغاتی بیشتری از سوی نهادهای دولتی و خصوصی دارم.
پژوهشگر جوان ادامه داد: همچنین از مسئولین انتظار دارم که قوانین و مقررات حمایتی بهگونهای تنظیم شوند که مسیر توسعهی فناوریهای نوین تسهیل شود.
مخترع جوان با بیان اینکه یکی از بزرگترین چالشها، کمبود منابع مالی برای توسعه و اجرای کامل طرحها است اظهار کرد: علاوه بر آن، آگاهی عمومی از مزایای این نوع فناوریها هنوز به سطح مطلوب نرسیده و این موضوع باعث میشود که فرآیند پذیرش آن زمانبر باشد. همچنین، رقابت با شرکتهای بزرگ و شناختهشده در حوزه ارتباطات، کار را سختتر میکند. در کنار همه اینها، روندهای اداری طولانی و پیچیده نیز میتوانند پیشرفت پروژه را کُند کنند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از موفقیتهای بزرگ من، طراحی و توسعهی «پیامرسان آفلاین» بوده که توانسته توجه بسیاری از متخصصان و نهادها را به خود جلب کند افزود: این پروژه به دلیل نوآوری و کارایی بالای آن، مورد استقبال قرار گرفته و در حال حاضر در مرحلهی آزمایشی است. از طرف دیگر، یک تجربهی ناموفق هم داشتهام؛ زمانی که به دلیل کمبود حمایتهای مالی و اداری، برخی از پروژهها با تأخیر روبهرو شدند و نتوانستم آنها را در زمان برنامهریزیشده به نتیجه برسانم.
معلم خاطرنشان کرد: برنامهی اصلی من در آینده، گسترش «پیامرسان آفلاین» در سطح بینالمللی و تبدیل آن به یک راهکار استاندارد در ارتباطات بینالمللی برای ایرانیان است.
وی همچنین بیان کرد: قصد دارم در همکاری با نهادهای دولتی و خصوصی، این فناوری را بهعنوان یک ابزار ارتباطی مقرونبهصرفه معرفی کنم. علاوه بر این، علاقه دارم روی پروژههای نوآورانهی دیگری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار کنم که بتوانند کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهند.
انتهای خبر /
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!