استاندار خراسان جنوبی:
باید بهدنبال منابع مالی جدید برای استان باشیم
استاندار خراسان جنوبی گفت: باید با هماهنگیهای لازم به دنبال خلق منابع مالی جدید برای رفع ناترازی منابع بانکی در استان باشیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان»؛ به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت روز پنجشنبه در نشست کمیسیون هماهنگی بانکهای استان با اشاره به پیگیری مشکلات منابع بانکی خراسان جنوبی از مرکز، اظهار کرد: نیروی انقلابی، دلسوز، کارآمد و باتجربه در خراسان جنوبی داریم که باید با تعاملات و پیگیری جدی خودمان رفع مسائل بانکی استان را افزایش دهیم.
وی به ناترازی در منابع بانکی استان و لزوم پیگیری برای رفع این مشکل از طریق بانکهای متولی در مرکز، عنوان کرد: مسئولان و مدیران بانکی استان باید به صورت هفتگی در مرکز حضور داشته باشند و با افزایش سطح تعاملات برای جذب منابع بانکی بیشتر تلاش کنند.
قناعت با تاکید بر افزایش جذب منابع اعتباری از محل صندوق توسعه ملی و اینکه الان سهم خراسان جنوبی از این محل پایین است، بیان کرد: نیاز است که از طریق صندوق توسعه ملی، سهم استانی خود را از ظرفیت صندوق ملی افزایش دهیم و در جلسات بعدی پیشنهادات لازم برای این منظور ارایه شود.
وی با اشاره فراهم کردن بسترهای لازم برای استفاده از منابع جدیدی از جمله ال سی و اوراق گام و شیوههای ترکیبی هم گفت: در جلسه بعدی پیشنهادات لازم در خصوص استفاده از این منابع ارائه شود تا مکاتبات لازم با مرکز صورت گیرد.
قناعت با بیان اینکه براساس دستور رئیس جمهور بانکهای دولتی و غیردولتی خراسان جنوبی موظف هستند که منابع بانکی خود را صرفا برای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه در داخل استان هزینه کنند، افزود: اینکه منابع قرضالحسنه استان به خارج از استان پرداخت شود قابل قبول نیست و در صورت پرداخت یک فقره تسهیلات به خارج از استان مدیر مربوطه توبیخ خواهد شد.
وی با تاکید بر همراهی بانکهای خصوصی در زمینه اجرای قوانین ابلاغی بانک مرکزی، بیان کرد: اگر توان اجرای قوانین ابلاغی را در استان ندارند از استان بروند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: اگر حرکت غیرمنطقی بانکهای خصوصی داشته باشند ما توان برخورد غیرمنطقی خواهیم داشت و باید بانکهای خصوصی زیر چتر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان قرار گیرند.
قناعت با اشاره به لزوم جذب حداکثری خراسان جنوبی از منابع شناور ملی، عنوان کرد: در این راستا باید روند تکمیل مدارک تصریح شود تا سهمبری استان از این منابع بیشتر شود.
وی با تاکید بر افزایش تعامل دستگاههای متولی با بانکیهای متولی در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و سایر تسهیلات تکلیفی گفت: این ارتباط به باید نحو عالی و شایسته باشد تا روند پرداخت تسهیلات تسریع شود.
قناعت خواستار برگشت منابع بانکی معوقه در دست مردم، واحدهای تولیدی و افراد غیر خوش حساب شد و گفت: باید از پرداخت تسهیلات به افرادی که خوش حساب نیستند خودداری شود.
وی با تاکید بر احیای واحدهای اقتصادی خراسان که نهضت آن در استان بصورت جدی دنبال میشود، بیان کرد: باید از منابع بانکی در این زمینه کمک شود و این از موضوعاتی است که مورد ارزیابی ما در سال جاری قرار میگیرد.
قناعت افزود: سال گذشته رتبه خوبی در زمینه احیا واحدهای اقتصادی داشتیم و انتظار این است با همکاری خوب بانکها و مسئولان متولی امسال هم رتبه خوبی را در سطح کشور کسب کنیم.
وی تصریح کرد: تا پایان سال جاری زمان کوتاه داریم و باید بانکهای متولی در زمینه پرداخت تکلیفی خود اقدام فوری داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: ملاک ارزیابی درصد پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و سایر تسهیلات تکلیفی در استان است و امیدواریم که در سال جاری شاهد روند خوب پرداخت این نوع تسهیلات باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: از محل جزء ۴ بند "ب" تبصره ۱۸ قانون ۱۴۰۱ که از مردادماه پرداخت آن صورت گرفته، ۶ هزار و ۴۴ میلیارد ریال سهم استان برای کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بنیاد برکت بوده است.
جواد اشرفی افزود: از این محل تاکنون سه هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال تا سوم دیماه جاری پرداخت شده که تقریبا ۶۰ دصد سهمیه استان پرداخت شدهاست.
وی عنوان کرد: از محل بند "الف" تبصره ۱۸ سال گذشته تا الان سهم خراسان جنوبی چهار هزار و ۸۷۶ میلیارد ریال به صورت نقدی و هفت هزار و ۱۳۰ میلیارد به صورت اسناد خزانه بوده است که تاکنون ۱۰ درصد این تسهیلات پرداخت شد.
اشرفی خواستار تسریع در پرداخت بند "الف" تبصره ۱۸ در استان شد و گفت: باید دستگاههای اجرایی با همکاری بانکها نسبت به پرداخت حداکثری این منابع اقدام کنند.
وی در خصوص پرداخت جزء سه بند "ب" تبصره ۱۸ سال جاری هم گفت: سهم استان از این محل ۱۰ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال بوده که به دلیل اینکه به تازگی به استان ابلاغ شده معرفی به بانکهای عامل شروع شده است.
انتهای خبر/