حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/11/04 شمسی | 2025/01/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۵۱۲ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۵۱۲ قرآن کریم

همانا کسانی که با تو بیعت می‌کنند، در واقع با خدا بیعت می‌کنند، دست خداوند بالای دست آنهاست، پس هر کس پیمان‌شکنی کند، به زیان خود پیمان می‌شکند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۱۲ قرآن کریم آمده است:  « إِنَّ الَّذِینَ یُبایِعُونَکَ إِنَّما یُبایِعُونَ اللَّهَ یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ فَمَنْ نَکَثَ فَإِنَّما یَنْکُثُ عَلی‏ نَفْسِهِ وَ مَنْ أَوْفی‏ بِما عاهَدَ عَلَیْهُ اللَّهَ فَسَیُؤْتِیهِ أَجْراً عَظِیماً »   « همانا کسانی که با تو بیعت می‏‌کنند، در واقع با خدا بیعت می‏‌کنند، دست خداوند بالای دست آنهاست، پس هر کس پیمان‌شکنی کند، به زیان خود پیمان می‌شکند و هر کس به آنچه با خداوند عهد بسته وفا کند، خداوند به زودی پاداش بزرگی به او خواهد داد.» 

نکته‌های سورۀ فتح- آیه ۱۰:
«بیعت» به معنای پیمان و تعهّد است. کسی که با دیگری بیعت می‏‌کند، گویا مال و جان خود را برای اهداف او در معرضِ بیع و فروش قرار می‏‌دهد. (تفسیر مجمع البیان) چنانکه جابربن عبداللّه انصاری می‏‌گوید: ما در آن روز بیعت رضوان زیر درخت با پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله تا مرز جانبازی و عدم فرار، بیعت بستیم. 

برای بیان لطف به وفاداران، در این آیه دو تعبیر آمده است: یکی‏ «یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ» و دیگری‏ «أَجْراً عَظِیماً» ولی برای بیان قهر نسبت به پیمان‌شکنان، یک تعبیر آمده است. «یَنْکُثُ عَلی‏ نَفْسِهِ»

پیام‌های سورۀ فتح- آیه ۱۰:
۱- ایمان به پیامبر و نصرت و تکریم او باید به صورت یک تعهّد و جریان همیشگی باشد، نه برنامه‌ای موقّت و موسمی. «تُعَزِّرُوهُ وَ تُوَقِّرُوهُ‏ ... إِنَّ الَّذِینَ یُبایِعُونَکَ‏» (قالب مضارع، نشان دوام و استمرار است) 

۲- بیعت گرفتن از مردم، منافاتی با توحید و توکّل ندارد. «یُبایِعُونَکَ» 

۳- عمل و تصمیم پیامبر، همان اراده و خواست خداوند است و پیامبر به چیزی جز اراده الهی اقدام نمی‌کند. «الَّذِینَ یُبایِعُونَکَ إِنَّما یُبایِعُونَ اللَّهَ» 

۴- بیعت با پیامبر، بیعت با خداست. « یُبایِعُونَکَ‏ ... یُبایِعُونَ اللَّهَ‏» 

۵- رهبر مسلمانان باید در شرایط بحرانی بر وفاداری مردم تأکید ورزیده و از آنان مجدداً پیمان بگیرد. (از قرائن و شأن نزول آیه استفاده می‌شود که پیامبر اسلام در شرایط بحرانی قبل از صلح حدیبیّه، از مردم بیعت گرفت.) (تفسیر راهنما) 

۶- حمایت رهبری الهی، حمایت خداوند را در پی دارد. « یُبایِعُونَکَ‏ ... یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ‏» 

۷- به بیعت و حمایت مردم مغرور نشوید که قدرت خدا، بالاتر از هر قدرتی است. «یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ» 

۸- خداوند به حمایت کسی نیازی ندارد، پس، از پیمان شکنی بپرهیزید که با خدایی طرف هستید که فوق قدرت ‏هاست. «یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ فَمَنْ نَکَثَ‏ ...» 

۹- پیمان‌شکنی، خودشکنی است. «فَإِنَّما یَنْکُثُ عَلی‏ نَفْسِهِ» 

۱۰- عاقبت خوبان و بدان را برای مردم بیان کنید تا خود با مقایسه انتخاب کنند. « فَمَنْ نَکَثَ‏ ... وَ مَنْ أَوْفی‏ ...»

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.