![شناسنامهدار شدن ۱۵۰۰ هنرمند و صنعتگر در قاینات](https://khavarestan.ir/public/default-image/default-730x400.png )
رئیس اداره میراث فرهنگی قاینات عنوان کرد:
شناسنامهدار شدن ۱۵۰۰ هنرمند و صنعتگر در قاینات
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاینات گفت: تاکنون یک هزار و ۵۰۰ هنرمند و صنعتگر فعال این شهرستان شناسنامهدار شدهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حمید عباسزاده شب گذشته در جمع خبرنگاران، با اشاره به فعالیت ۳۰ رشته صنایعدستی در شهرستان قاینات گفت: تاکنون ۴۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی در قاینات شناسایی شده که از این میان، ۷۸ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی همچنین به ثبت تاریخی مسجد جامع قاین در سال ۱۳۱۶ با شماره ۲۹۵ اشاره کرد و افزود: این شهرستان با پیشینه ۱۲ قرن تولید زعفران، همچنان بهعنوان پایتخت این محصول شناخته میشود و در کنار آن، مهد تولید زرشک جهان نیز به شمار میرود.
عباسزاده برخی از جاذبههای گردشگری شاخص شهرستان را شامل طبیعت روستاهای زول، تگابند، کره، بیناباج، کارشک، روم، ورزگ و دشت بیاض، منطقه حفاظتشده شاسکوه، دشت شقایق و لاله اسفدن، چشمههای آب ترش تجرگ و آب گرم گرماب، پل و حمام تاریخی کارشک و غار وراز برشمرد.
وی همچنین از بناهای تاریخی شاخص قاینات همچون مساجد جامع قاین، گریمنج، خضری و آرینشهر، مزار شاهزاده حسین، قلعه حسین قاینی (قلعه کوه)، بقعه بوذرجمهر قاینی، غار فارس (پل سنگی)، قلعههای هاجرآباد و آفریز و آرامگاه ابوالمفاخر نام برد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاینات از مرمت ۲۶ مجموعه آثار تاریخی در سالهای گذشته خبر داد و تأکید کرد که پرونده ثبت جهانی مسجد جامع قاین، قلعه کوه، آسبادها و قنات روستای شاهیک در دست اقدام است.
وی همچنین به ظرفیتهای گردشگری این شهرستان از جمله موزههای مردمشناسی، مشاهیر، آب و عکس در قاین، موزه مردمشناسی خضری دشت بیاض، طرحهای گردشگری در مزار انجیری روم، زول، بیهود، کارشک، پارک جنگلی قهستان، بوذرجمهر و کمپ گردشگری خضری اشاره کرد.
انتهای خبر/