
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی عنوان کرد:
بشرویه و سرایان؛ پیشتازان تولید توت در استان
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: دو شهرستان بشرویه و سرایان با بیش از ۵۳۰ هکتار سطح زیرکشت، در صدر تولیدکنندگان توت استان قرار دارند و برداشت این محصول تا اوایل تیرماه ادامه دارد.
محمدحسین اکبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان» گفت: درخت توت یکی از گونههای باارزش در منابع طبیعی و کشاورزی ایران به شمار میرود که نه تنها نقش مهمی در تأمین خوراک کرم ابریشم دارد، بلکه میوه آن نیز بهدلیل دارا بودن خواص دارویی و تغذیهای فراوان، جایگاه ویژهای در سبد غذایی خانوارهای ایرانی پیدا کرده است.
وی افزود: توت منبع غنیای از ویتامین C، آهن، پتاسیم، آنتیاکسیدانها و فیبر است و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد گوارشی، کاهش کلسترول خون و تنظیم قند خون کمک میکند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: بیشترین سطح کشت توت در استان به شهرستانهای سرایان با ۴۸۵ هکتار و بشرویه با ۵۲ هکتار اختصاص دارد.
اکبری ادامه داد: برداشت توت در استان از اواسط اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اوایل تیرماه در مناطق سردسیر استان ادامه دارد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر، طرح ملی جمعآوری ژرمپلاسمهای توت در کشور در حال اجراست و با توجه به تنوع ژنتیکی بالای درختان توت در خراسان جنوبی، اجرای این طرح در استان توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در دست اقدام است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: هدف از این طرح، حفاظت از ذخایر ژنتیکی بومی و بهرهبرداری علمی از ظرفیتهای اصلاح نژاد و تولید انواع مقاومتر و پربازدهتر درخت توت است.
اکبری با اشاره به تنوع ارقام توت در استان گفت: از مهمترین ارقام موجود میتوان به توت خرمایی، مشهدی، سیاه، شاه توت، مقراضی، سفید، بخارایی و گونههای محلی اشاره کرد که هرکدام با ویژگیهای منحصر به فرد، در نقاط مختلف استان کشت میشوند.
وی همچنین به ظرفیتهای نوغانداری استان اشاره کرد و افزود: سطح زیر کشت توت نوغان که بهصورت اختصاصی برای تغذیه کرم ابریشم مورد استفاده قرار میگیرد، ۱۰۶ هکتار است که از این سطح، سالانه حدود ۳۵۰ تن برگ توت برداشت میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: شهرستانهای بشرویه با ۵۱۸ هکتار و فردوس با ۲۱٫۵ هکتار بیشترین سهم را در کشت توت نوغان دارند.
اکبری ادامه داد: برگهای تولیدی در این مزارع، بهطور مستقیم برای توسعه نوغانداری و تولید پیله کرم ابریشم در استان به کار میروند که این موضوع نقش مهمی در احیای صنایع سنتی ابریشمبافی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی دارد.
وی در پایان تاکید کرد: توسعه کشت توت و نوغانداری در استان، علاوه بر مزایای اقتصادی و اشتغالزایی، میتواند گامی مهم در حفظ منابع ژنتیکی بومی و گسترش صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی و ابریشم باشد.
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!