کارشناس مسائل فرهنگی:
تربیت دختران اسلامی مهمترین رسالت خانوادههاست
کارشناس مسائل فرهنگی گفت:رسالت امروز خانواده تربیت و پرورش فکری و روحی دختران جامعه در تراز سبک زندگی اسلامی است.
حجتالاسلام سید مسعود موسوی ضمن تبریک دهه کرامت ولادت با سعادت فاطمه معصومه(س) و ولی نعمت ما علیبن موسی الرضا(ع) به خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری «خاورستان» گفت: این خواهر و برادر عزیزی که مهمان ایران هستند و ما توفیق میزبانی از این امام و امامزاده بزرگوار را داریم که توفیقی بسیار عظیم است.
به گفته وی در رابطه با وجود نازنین علیبن موسی الرضا (ع) حدیثی از پیامبر داریم که در واقع یکی از پیشگوییهای ایشان بود که به زودی پارهای از تن من در سرزمین خراسان مدفون خواهد شد و در همان ادامه پیامبر در حدیث دیگری فرمودند اگر کسی دوست دارد خدا را فردای قیامت در حالت خندان ملاقات کند محبت علیبن موسیالرضا (ع) چاشنی این مسئله است لذا چه خوب است ما خراسانيها قدر این نعمت را بدانیم که محبت به این امام همام اگر واقعی باشد فردای قیامت دست ما پر خواهد بود
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: البته در حدیثی امیرالمؤمنین علیبن ابی طالب(ع) به حضرت فاطمه(س) فرمودند که محبان ما علاماتی دارند یکی از آنها این است که محبت در دل آنها با عمل آنها تلفیق و تطبیق شده است یعنی اگر محبت ما را در دل دارند عمل آنها هم مطابق با آن است هر کس محبت ما را در دل دارد نگاه به اعمال ما کرده و در واقع از ما الگو برداری میکند.
حجتالاسلام موسوی در رابطه با جایگاه دختران نیز گفت: خانوادهها جایگاه دختران و نقش بی بدیل آنها در آینده جامعه اسلامی را به درستی تبیین و به مسیر صحیح سوق دهند.
به گفته وجود نازنین حضرت محمد(ص) صاحب ۴ فرزند پسر شدند به نامهای طاهر، طیب، قاسم، ابراهیم که همه این چهار اسم به نقلهای متفاوت آمده است اما اینها در همان طفولیت و در روزهای ابتدایی زندگی به رحمت خدا رفتند با این وجود که اینها فرزندان پسر حضرت بودند اما حدیث و آیهای خطاب به پیامبر نداریم که به خاطر فرزند پسر خدا را عبادت کن و نماز را از بر پا دار و قربانی کن که برای وجود حضرت زهرا(س) به نقل شیعه و سنی داریم که زمانی که حضرت زهرا(س) به خانواده پیغمبر اضافه کرد سوره کوثر نازل شد.
وی ادامه داد: که این جایگاه زهرا(س) و جایگاه دختر در مکتب اسلام و دین مبین اسلام است که وقتی فرزند دختر را عنایت میکند میگوید به خاطر این نعمت هم نماز بخوان و هم قربانی کن که نعمت دختر را بهت دادیم که همانطور که گفته شد برای فرزندان پسر همچنین دستوری داده نشد.
وی تصریح کرد: در رابطه با فرزندانمان که خدا به ما عنایت کرده است خیلی توصیه داریم که اگر فردی بین دختر و پسر فرق بگذارد از اسلام خیلی شدید مذمت شده است به خصوص اگر خدایی نکرده فردی این جمله را بر زبان آورد که فرزند پسر افضل بر دختر است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آیات و روایات نسبت به جایگاه دختر در خانه باید توجه شود در توصیههای دینی آمده است که پیغمبر اکرم (ص) فرمودند اگر فردی یک فرزند یا دو فرزند یا بیشتر از خودش یا غیر بزرگ کند و تحویل جامعه دهد پیغمبر انگشتانش را روی منبر به هم نزدیک کرد و گفت همانطوری که انگشتانم را به هم نزدیک می کنم این افراد با من داخل بهشت خواهند شد.
وی تاکید کرد: البته خانوادهها باید به این نکته و موضوع توجه کنند که جایگاه دختر در روایات ما تاکید و توصیه شده و علاوه بر این باید به تربیت دختر یکی از رسالتهای مهم خانوادههاست به این جهت که یک مادر خوب میتواند یک فرزند دختر خوب و البته فرزند پسر خوب را تربیت کند یک پدر مقید یک فرزند دختر مقيد و یک فرزند پسر مقید را میتواند تربیت کند.
وی اظهار کرد: امیدوارم در این زمینه پدر و مادرها دقت داشته باشند چون بچهها رفتارهایی که از پدر و مادر میبینند آنها را تکرار میکنند و اجرا میکنند که امیدواریم در این رابطه خدا به ما توفیق دهد که فرزندان صالحی را تربیت کنیم که در دنیا و آخرت موجب روسفیدی ما باشد.
انتهای خبر/