حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی عنوان‌کرد:

تسهیلگری در واردات و صادرات دام خراسان‌جنوبی

تسهیلگری در واردات و صادرات دام خراسان‌جنوبی

بیکی گفت: برای رونق صنایع تبدیلی و تکمیلی باید با همکاری اتحادیه دامداران بحث واردات دام خراسان جنوبی آزاد شود.

محمد بیکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان» اظهارکرد: برای رونق صنایع تبدیلی و تکمیلی باید واردات دام استان آزاد شود. به این منظور جلساتی برگزار و موافقت‌های اولیه گرفته شده است.

 وی افزود: واردات دام باید به میزان تکمیل ظرفیت استان بدون ضرر به دامدار انجام شود تا کشتارگاه‌ها هم با تمام ظرفیت کار کرده و در کنار آن علاوه بر ایجاد اشتغال، سودآوری به همراه دارد.

وی آماده نبودن زیرساخت‌ها برای صادرات بخش طیور را از مشکلات این حوزه برشمرد و تاکید کرد: با راه‌اندازی بخش صادرات و اعطای مجوز، بخش خصوصی برای تجهیز و تکمیل زنجیره تولید و توسعه زنجیره با تکنولوژی روز دنیا اقدام می‌کنند متاسفانه بخش خصوصی در این زمینه با محدودیت مواجه است.

بیکی به زعفران به عنوان یکی از محصولات مزیت‌دار استان دانست و گفت: خوشبختانه زعفران جایگاه خود را پیدا کرده و مبدا جهانی دارد.

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: با توجه به عیار بالای زعفران استان با وجود پیگیری‌های صورت گرفته مبنی بر تولید محصول با کیفیت توسط کشاورزان متاسفانه زعفران خراسان جنوبی به صورت عمده با نام دیگر استان‌ها صادر می‌شود و به علت خروج آن از گمرک دیگر استان‌ها آمار دقیقی از میزان صادرات آن در دسترس نیست.

 

 وی از دیگر مشکلات خرده مالک بودن کشاورزان خراسان جنوبی اشاره کرد که باعث می شود کشاورز قادر به خرید دستگاه‌های مجهز برای خشک کردن، اتو و ...زعفران نباشد.

 به گفته وی عمده مالکان در دیگر استان‌ها که تولید بالایی دارند زعفران را با کیفیت بالا به صورت نگین، نگین سوپر، نگین اتویی خشک و روانه بازار می کنند.

 

وی تاکید کرد: همانطور که تعاون روستایی و اتحادیه‌ها برای خرید تضمینی زعفران اقدام کردند در زمینه فرآوری هم باید اقدام کند.

 

 وی در خصوص سایر محصولات استان مانند پنبه، گندم، جو گفت: کشاورزان به میزان آبی که دارند، کشت می‌کنند و دولت محصول تولیدی کشاورز را به صورت تضمینی نیست خریداری می‌کند.

 

وی یادآور شد: برای اینکه استان در زمینه تامین مواد اولیه کارخانجات تبدیلی ، تکمیل دچار مضیقه نباشد باید واردات برخی محصولات کشاورزی مانند ذرت، سویا، دانه‌های روغنی و ... را از افغانستان صورت گیرد تا کارخانه دار مجبور به تامین این مواد اولیه از دورترین نقاط کشور با هزینه بالا نکند.

 

 به گفته وی افغانستان در زمینه دانه‌های روغنی، کنجد، گردو ظرفیت خوبی دارد و باید به سمت خرید به صورت تهاتر رفت و در قبال تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود، اقلام مورد نیاز افغانستان را تأمین کنیم که انجام آن نیاز به اقدامات دولتمردان و تسهیل این موصوع نیاز دارد.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.