حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۴۸۸ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۴۸۸ قرآن کریم

و آنان را می‌بینی که بر آتش عرضه می‌شوند در حالی که از شدّت ذلّت خاشعند و از گوشه چشم پنهانی می‌نگرند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۸۸  قرآن کریم آمده است: «وَ تَراهُمْ یُعْرَضُونَ عَلَیْها خاشِعِینَ مِنَ الذُّلِّ یَنْظُرُونَ مِنْ طَرْفٍ خَفِیٍّ وَ قالَ الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ الْخاسِرِینَ الَّذِینَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَ أَهْلِیهِمْ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَلا إِنَّ الظَّالِمِینَ فِی عَذابٍ مُقِیمٍ * وَ ما کانَ لَهُمْ مِنْ أَوْلِیاءَ یَنْصُرُونَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ سَبِیلٍ»  و آنان را می‌بینی که بر آتش عرضه می‌شوند در حالی که از شدّت ذلّت خاشعند و از گوشه چشم پنهانی می‌‏نگرند. و کسانی که ایمان آورده‏‌اند گویند: همانا زیانکاران کسانی هستند که خود و خانواده‌شان را در قیامت باخته‌اند. بدانید که همانا ستمگران در عذابی پایدارند. و برای آنان جز خداوند هیچ یاوری که یاریشان کند نخواهد بود و هر کس را که خداوند گمراه کند پس برای او هیچ راه (نجاتی) نیست. 

نکته‌های سورۀ شوری - آیۀ ۴۵-۴۶:
در دو آیه قبل مطالبی راجع به گمراه شدن ظالمان توسط خداوند بیان شد، این آیه دارای تهدیدات بیشتری است 

از جمله: 

در آن جا فرمود: «فَما لَهُ مِنْ وَلِیٍّ» هیچ فردی او را یاری نمی‌کند، در این آیه می‏‌فرماید: «ما کانَ لَهُمْ مِنْ أَوْلِیاءَ» هیچ گروهی آنان را یاری نمی‌دهد. 

در آنجا می‌پرسند: «هَلْ إِلی‏ مَرَدٍّ مِنْ سَبِیلٍ» آیا راهی برای بازگشت هست؟ در این آیه می‌فرماید: «فَما لَهُ مِنْ سَبِیلٍ» هیچ راه بازگشتی نیست.

پیام‌های سورۀ شوری - آیۀ ۴۵-۴۶:
۱ . مستکبرانِ امروز، ذلیلان فردا هستند. «تَراهُمْ ... خاشِعِینَ مِنَ الذُّلِّ» 

۲. وحشت قیامت، قدرت دیدن را از مجرم می‌‏گیرد. «یَنْظُرُونَ مِنْ طَرْفٍ خَفِیٍّ» 

۳. ممکن است انسان زیانکار باشد، ولی فرزندانش به خاطر آنکه به کمالات رسیده‏‌اند، او را نجات دهند. زیانکار حقیقی کسی است که نه خودش نجات یافته و نه از فرزندانش خیری دیده است. «الَّذِینَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَ أَهْلِیهِمْ» 

۴ . زیانکار واقعی کسی است که هم سرمایه‌اش (هستی و عمرش) را از دست داده «خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَ أَهْلِیهِمْ»، هم امکان جبران و برگشت ندارد. «یَوْمَ الْقِیامَةِ» 

۵. اهل ایمان در قیامت، عزیز و سربلند هستند به گونه‏‌ای که می‌توانند ستمگران را سرزنش کنند. ( شاید مؤمنانی که این سخن را به ستمگران می‌گویند همان مظلومانی باشند که در دنیا از دست آنان ستم کشیده‏‌اند) «قالَ الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ الْخاسِرِینَ» ... 

۶. بیان اوضاع قیامت، برای بیدار شدن است. «أَلا إِنَّ الظَّالِمِینَ» (کلمه «أَلا» برای آگاهی و تنبیه است)

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.