حالت تاریک
  • شنبه, 1404/03/10 شمسی | 2025/05/31 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحۀ ۷۷ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحۀ ۷۷ قرآن کریم

اللَّهَ کانَ عَلَیْکُمْ رَحْبَاً! از پروردگارتان پروا کنید، آن‌کس که شما را از یک نفس آفرید و همسرش را نیز از (جنس) او آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیار را (در روی زمین) پراکنده ساخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۷۷ قرآن کریم آمده است: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ یا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَا. مِنْهُما رِجالاً کَثِیراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذِی تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلَیْکُمْ رَحْبَاً! از پروردگارتان پروا کنید، آن‌کس که شما را از یک نفس آفرید و همسرش را نیز از (جنس) او آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیار را (در روی زمین) پراکنده ساخت و از خدایی که (با سوگند) به او از درخواست می‌کنید، پروا کنید. و (نسبت) به ارحام نیز تقوا پیشه کنید (و قطع رحم نکنید) که خداوند همیشه مراقب شماست.»

 

نکات سورۀ نسا- آیۀ ۱:

امیرالمؤمنین علی علیه السّلام فرمودند: صله رحم کنید، گرچه با سلام دادن باشید. خداوند فرمود: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ»، «وَ الْأَرْحامَ...» (کافی، ج ۲، ص ۱۵۰).

 

 

پیام‌های سوره نسا- آیه ۱:

۱. آغاز سورۀ خانواده، با سفارش به تقوا شروع شده است، یعنی بنیان خانواده، بر تقواست و مراعات آن بر همه لازم است. «یا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا»

 

۲. خلقت و تربیت انسان، هر دو به دست خداست. پس پروا و اطاعت هم باید از او باشد. «اتَّقُوا رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُمْ»

 

۳. همۀ انسانها از یک نوع، پس از هر نوع تبعیض نژادی، زبانی، اقلیمی و... ممنوع است. «خَلَقَکُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ»

 

۴. زن و مرد در آفرینش وحدت دارند و هیچکدام از نظر جنسیّت بر دیگری برتری ندارند. «خَلَقَ مِنْها زَوْجَها»

 

۵. همۀ انسانها در طول تاریخ، از یک پدر و مادر؛ «بَثَّ مِنْهُما رِجالًا...». روایات دربارۀ ازدواج فرزندان آدم دو نوع است: آنچه با قرآن هماهنگ است. رویاتی است که می‌گوید فرزندان آدم با ازدواج کردند. (تفسیرالمیزان)

 

۶. در مسائل تربیتی، تکرار یک اصل است. «اتَّقُوا رَبَّکُمُ»، «اتَّقُوا اللَّهَ»

 

۷. رعایت حقوق خانواده و خویشاوندان، لازمه تقواست؛ «اتَّقُوا اللَّهَ»، «وَ الْأَرْحامَ». امام باقر علیه السّلام فرمود: قرابت دلبستگان پیامبر صلی الله علیه و آله را با مودّت مراعات کرد. (بحار، ج ۲۳، ص ۲۵۷)

 

انتهاي پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!