![تکمیل چرخه درمان در خراسان جنوبی به برکت انقلاب](https://khavarestan.ir/default-image/default-730x400.png )
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد:
تکمیل چرخه درمان در خراسان جنوبی به برکت انقلاب
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: به برکت انقلاب اسلامی، خوشبختانه در خراسان جنوبی چرخه درمان در بسیاری از موارد کامل است و تمام خدمات تشخیصی و درمانی در داخل استان ارائه میشود.
محمود گنجی فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، درخصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان، اظهارکرد: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ١٣٦٤ تاسیس شد اما باتوجهبه اینکه خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است ولی تنها یک درصد جمعیت کشور را دارد و پراکندگی جمعیت آن زیاد است، این دانشگاه شرایط خاصی دارد.
وی افزود: درواقع از غربیترین تا شرقیترین خانه بهداشت این استان، ٨٠٠ کیلومتر فاصله است که هیچ استانی چنین شرایطی با این پراکندگی جعیت ندارد، درحالیکه باید به همگان خدماترسانی شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: همین شرایط باعث شده تا هزینه کرد در امور بهداشتی درمانی استان بیشتر شود و عاملی برای ایجاد بیمارستانها و یا مراکز بهداشتی درمانی حاکمیتی باشد، یعنی بر اساس پراکندگی جمعیت و محرومیت منطقه، دیگر هزینههای مادی و سودآوری در نظر گرفته نمیشود و امکانات و تجهیزات مورد نیاز تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه بهداشت و درمان شاخصهای زیادی دارد، عنوان کرد: سیستم شبکه بهداشت و درمان در ایران، بعد از انقلاب اسلامی راه اندازی شد و الگویی برای سازمان بهداشت جهانی، بسیاری از کشورهای در حال توسعه و کشورهای جهان سوم شد و این کشورها هم با الگوگیری از ایران، شبکه بهداشت شامل مراکز و خانههای بهداشت را راه اندازی کردند.
گنجی فرد درخصوص دستاوردهای نظام سلامت در خراسان جنوبی نیز بیان کرد: در سال ١٣٧٢ و زمانی که بهعنوان پزشک عمومی در روستای طبس مسینا خدمت میکردم، اولین پزشک ایرانی بودم که در آنجا حضور پیدا میکردم و قبل از من، پزشکان هندی و بنگلادشی در اینروستا حضور داشتند. البته این موضوع به دلیل کمبود پزشک در تمام مراکز استانها و شهرها و روستاها وجود داشت اما با ارتقای شاخصهای بخش پزشکی، تعداد پزشکان تخصصی و فوقتخصصی در سطح کشور رشد قابلتوجهی پیدا کرد.
او افزود: در بعد نیروی انسانی حتی قبل از انقلاب اسلامی هم با وجود کمبود پزشک، اما پزشکان و کادر درمان شاخصی در کشور وجود داشت که از این ظرفیت و پتانسیل استفاده شد و علیرغم تنگناها، جنگ و تحریمها، توانستیم به وضعیت موجود برسیم، بطوری که هماکنون در استان محرومی مثل خراسان جنوبی ١٦ بیمارستان وجود دارد و خدمات فوقتخصصی در بسیاری از رشتهها ارائه میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه خوشبختانه از شرایط نبود پزشک اکنون به شرایطی رسیدیم که میتوانیم در قالب گردشگری سلامت پذیرای بیماران خارجی هم باشیم، گفت: درست است که گستره خدمات و رشد زیرساختهای ایجاد شده همراه با رشد جهانی بوده است، ولی رشدی که در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده؛ علیرغم تنگناها و شرایط سخت موجود بوده است.
وی اظهارکرد: قبلا کمیسیونی در وزارت بهداشت وجود داشت که پروندهها و درخواستهای پزشکی را بررسی و حتی برای درمانهای خیلی معمولی هم بیماران را به خارج از استان اعزام میکرد، اما اکنون تقریبا چنین چیزی وجود ندارد و خوشبختانه در خراسان جنوبی چرخه درمان در بسیاری از موارد کامل است و تمام خدمات تشخیصی و درمانی در داخل استان ارائه میشود.
گنجی فرد گفت: هماکنون ۱۶ بیمارستان دانشگاهی، ۲ بیمارستان غیر دانشگاهی، ۹ دانشکده، ۱۱ شبکه بهداشتی درمانی، ۷۰ پایگاه بهداشتی درمانی، ۳۲۰ خانه بهداشت و ۱۰۶ مرکز جامع سلامت در خراسان جنوبی وجود دارد.
وی با اشاره به ارتقاء شاخصهای بهداشت و درمان در نظام سلامت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: بر اساس آمارها؛ مرگومیر نوزادان به ازای هر هزار نفر قبل از انقلاب ۳۶ بوده و الان به ۸ نفر در کشور و ۱۱ در استان رسیده، شاخص مرگومیر کودکان زیر ۵ سال قبل از انقلاب ۱۴۰ بوده که بعد از آن به ۱۴ در کشور و به ۱۸ در استان رسیده؛ آمار مرگومیر مادران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر قبل از انقلاب ۲۴۰ بوده که بعد از آن به ۲۳ در کشور و ۱۶ در استان رسید و همچنین امید به زندگی یا همان میانگین عمر افراد در قبل از انقلاب، ۵۷ سال بوده که بعد از آن به ۷۵ و ۷۷ در کشور رسیده است و به طور متوسط ١٩ سال افزایش یافته است.
انتهای پیام/٧