فرماندار شهرستان درمیان عنوانکرد:
درمیان در دوران پهلوی هیچ شاخص توسعهای نداشت
فرماندار درمیان گفت: در دوران پهلوی بسیاری از مناطق کشور، به ویژه مناطق محروم و دورافتادهای نظیر درمیان، هیچ شاخصی از توسعه را نداشتند و مردم در فقر و عقبافتادگی به سر میبردند.
مهدی فرجامیفرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در مورد سیاستهای رژیم پهلوی برای استثمار منابع و سرکوب مردم در مناطق محروم اظهار کرد: رژیم پهلوی با توجه به این که ارتباط مستقیمی با مردم نداشت و از طریق خانها و عواملی که در مناطق محروم گماشته بود بر این مناطق حکومت داشت و بیشتر بر مردم استانهایی مثل سیستان و بلوچستان و جنوب خراسان و مناطق دور دست حساب باز نمیکرد.
به گفته وی یکی از بزرگترین خیانتهای رژیم پهلوی به ملت ایران، عدم توجه به نیازهای اساسی و زیرساختهای توسعهای کشور بود در آن زمان، بسیاری از مناطق کشور، به ویژه مناطق محروم و دورافتادهای نظیر درمیان ، هیچ شاخصی از توسعه را نداشتند و مردم در فقر و عقبافتادگی به سر میبردند.
فرماندار درمیان ادامه داد:بیشترین منابع این كشور در مناطق مخصوصی كه تعلق خاصی داشت به قدرتمندان آن روز و به دربار آن روز، صرف میشد و بسیاری از استانها و شهرها هم از منابع عمومی كشور هیچ حظ و بهرهای نداشتند.
فرجامی قبل از انقلاب، یكی از استانهای بزرگ پنج فرودگاه اختصاصی در پنج نقطهی استان داشت، كه متعلق به وابستگان به دربار شاه بود اما یك فرودگاه عمومی در آن استان وجود نداشت! یعنی مردم برای استفادهی از فرودگاه و هواپیما و رفتوآمد هوائی، هیچ امكانی نداشتند؛ در حالی كه در همان استان، پنج فرودگاه برای اشخاص خاص وجود داشت؛ این بیعدالتی بود.
به گفته وی سیاست رژیم پهلوی سرکوب مردم از طریق اربابان با گماشتن خانها بوده در صورتی که شرایط در جمهوری اسلامی به طور کامل برعکس شد و همانطور که مشاهده میکنیم حکومت به دست مردم است.
پیشرفت قابل توجه شهرستان درمیان
فرماندار درمیان در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند دوران پهلوی دوران پیشرفت و توسعه بود. چگونه میتوان این ادعا را با آمار و مستندات رد کرد گفت: اگر نگاهی اجمالی به تعداد مدارس و مکانهای آموزشی و دانشگاهها بیندازیم قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست چرا که قبل از انقلاب در بسیاری از شهرها حتی مدرسه نداشتیم و در ضمن بانوان حق تحصیل نداشتند و تحصیل فقط ویژه فرزندان خان و طبقات بالای جامعه بود.
به گفته فرجامی همچنین آمار دانشآموزان، دانشجویان و فرهنگیان و اساتید دانشگاه در شرایط فعلی نشان میدهد که عدالت آموزشی در آن زمان وجود نداشته و بعد از انقلاب این عدالت به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: امروز وقتی نگاه میكنیم، میبینیم از لحاظ خدمات، از لحاظ جادهسازی، از لحاظ ساختن بزرگراهها و آزادراهها و جادههای راحت، سرتاسر كشور برخوردارند و از لحاظ گسترش تحصیل علم، در سرتاسر كشور این امتیاز و این امكان وجود دارد.
فرجامی با تاکید بر این که جوانان تحت تأثیر رسانههای معاند قرار نگیرند و به آمار و اطلاعات و شرایط فعلی استناد کنند افزود: قبل از انقلاب پزشک نداشتیم و پزشک از هندوستان به ایران میآمد الان شرایط به طور کلی تغییر کرده در کنار افزایش ظرفیتهای پزشکی در هر سال ، توریسم پزشکی هم داریم و بیماران از کشورهای مختلف دیگر در کشور ما درمان میشوند.
وی ادامه داد: در دوران پهلوی شهرستان درمیان هیچ امکانات درمانی نداشت امروز بیمارستان داریم که مجهز به امکانات آی سیو،دیالیز و .... است روستاها مجهز به خانه بهداشت هستند و در مراکز بخشهای مرکز بهداشتی و درمانی است پزشک مستقر داریم که همه اینها نشان میدهد نگاه نظام جمهوری اسلامی به مناطق محروم است در صورتی که در زمان شاه هیج توجهی به این مناطق نشده بود.
استقلال دستاوردی بزرگ
فرماندار درمیان در پاسخ به این سئوال که چگونه انقلاب اسلامی توانست آسیبها و پیامدهای منفی سیاستهای پهلوی را جبران کند گفت: شعار نظام مقدس جمهوری اسلامی استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود و این که استقلال و آزادی را به کشور برگردانند که کشورهای دیگر برای ما تصمیم نگیرند و مردم در سرنوشت خودشان از طریق انتخابات متعددی که در سطح کشور برگزار میشود مشارکت داشته باشند.
فرجامی ادامه داد: حق آزادی به مردم دادند که خود مردم مسئولین خودشان را انتخاب کنند و مسئولین در حقیقت مردمی هستند و وقتی مردم در سرنوشت خودشان مشارکت داشتند به طور قطع آن پیامدهای منفی سیاست پهلوی و نظام ارباب و رعیتی که وجود داشت و همه انتصابی بود کامل خنثی شد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه شاهد انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، شورای روستا، خبرگان رهبری، ریاست جمهوری که به هر حال حتی رهبر هم به طور غیرمستقیم توسط مردم انتخاب از طریق مجلس خبرگان رهبری میشود.
به گفته وی به طور قطع این باعث میشود مباحثی که مدنظر مردم است در نظام پیاده شود و در چارچوب قانون به رای نمایندگان مردم گذاشته شود.
وی تصریح کرد: برای اینکه مردم و جوانان از جنایات رژیم پهلوی آگاه شوند باید رسانهها نه فقط از صدا و سیما بلکه به نظر من در فضای مجازی باید بیشتر در قالب کلیپهایی آماده شود فیلمهای کوتاهی ساخته شود اقدامات قبل بعد انقلاب را مستند سازی کنند .
به گفته فرماندار درمیان در کتب مختلف در این باره مطلب نوشته شده اما با توجه به این که میزان مطالعه کم است باید مهمترین اقدامات انجام شده و اقداماتی که در رژیم شاه انجام شده بود با هم مقایسه کنند که بعد به آگاهی خواهند رسید به طور قطع جوانان بعد خودشان کنجکاو میشوند و برای ادامه در تکمیل اطلاعاتشان به منابع مراجعه خواهند کرد.
فرجامی هم چنين به نقش تاثیر گذار معلمان و اساتید دانشگاهها بر نوجوانان و جوانان تاکید کرد و افزود: اگر آموزش و پرورش اصلاح شود جامعه اصلاح میشود و اگر معلمان و اساتید در کنار دروس تخصصی که ارائه میدهند خدمات نظام و دستاوردهای آن را هم برای دانشآموزان و دانشجویان تبیین کنند به طور قطع این انقلاب که معجزهای توسط امام و با همکاری مردم است به سرانجام منصور خواهد رسید.
انتهای خبر/