
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۱۱۶ قرآن کریم
بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ التَّوْراة وَ هُدیً وَ مَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِینَ» انجيل داديم، كه در آن هدايت و نور است و تصديق كننده تورات قبل از آن است و براي پرواپيشگان ماية هدايت و موعظه است.»
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» در تفسیر صفحه ۱۱۶ قرآن کریم آمده است: التَّوْراة وَ هُدیً وَ مَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِینَ» انجيل داديم، كه در آن هدايت و نور است و تصديق كننده تورات قبل از آن است و براي پرواپيشگان ماية هدايت و موعظه است.»
نکات سورۀ مائده - آیۀ ۴۶:
هم قرآن، هدایتکنندۀ متّقین است، «هُدیً لِلْمُتَّقِینَ» (بقره، ۲) هم انجیل مایۀ هدایت و موعظۀ اهل پرواست «هُدیً وَ مَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِینَ». در این آیه دو بار کلم «هُدیً» آمده است، یکبار هدایت را برای عموم و یکبار از هدایت که مخصوص متّقین است، میبرد.
کلمۀ «قَفَّیْنا» از «تقفیه»، بهمعنای چیزی را بهدنبال چیزی آوردن است.
«سَمَّاعُونَ لِلْکَذِبِ» یا بهمعنای آن است که سخنان را با دقّت میشنوند و نیّت دروغ بستن و تحریف آن را دارند و یا بهمعنای آن هستند که عوام یهود با علم به دروغگویی و تحریفگری علمای خود، باز هم سخنانشان را میپذیرند.
ممکن است معنای «مُصَدِّقاً» این باشد که خصوصیّات شخصی حضرت عیسی علیه السّلام با نشانههایی که در تورات دربارۀ او آمده، منطبق باشد. پس خود حضرت عیسی و نشانهها، را تصدیق میکنند.
در انجیل متّی، (فصل ۵، آیه ۱۷) آمده است: گمان نکن که آمده ام تا توات یا صحف انبیاء را باطل سازم، بلکه تا تمام کنم.
تورات، انجیل و قرآن، هر سه «نور» به حساب آمدهاند. خداوند در آیه ۱۵ این سوره فرمود: قرآن نور «قَدْ جاءَکُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ» است. در آیه ۴۴ فرمود: تورات، نور است «إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْراةَ فِیها هُدیً وَ نُورٌ» و در این آیه، انجیل را نور دانسته است: «آتَیْناهُ الْإِنْجِیلَ فِیهً».
پیامهای سوره مائده - آیه ۴۶:
۱. انبیاء و کتابهای آنان، همه از یک سرچشمه و برای یک هدف و تیم را تصدیق میکنند. «مُصَدِّقاً»
۲. گرچه انبیاء و کتابهای آسمانی برای هدایت همه مردمند، ولی تنها اهل پروا و تقوا در پرتو این نور، هدایت میشوند. «هُدیً وَ رَحْمَةً لِلْمُحْسِنِینَ»
انتهای پیام/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!