تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۴۸۷ قرآن کریم
و از نشانههای (قدرت) او (حرکت) کشتیها است در دریا که همچون علائمی برجستهاند. اگر بخواهد باد را متوقف میکند پس کشتیها بر پشت آب راکد میمانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۸۷قرآن کریم آمده است: «وَ مِنْ آیاتِهِ الْجَوارِ فِی الْبَحْرِ کَالْأَعْلامِ * إِنْ یَشَأْ یُسْکِنِ الرِّیحَ فَیَظْلَلْنَ رَواکِدَ عَلی ظَهْرِهِ إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ» و از نشانههای (قدرت) او (حرکت) کشتیها است در دریا که همچون علائمی برجستهاند. اگر بخواهد باد را متوقف میکند پس کشتیها بر پشت آب راکد میمانند. همانا در این امر برای هر صبر پیشه سپاسگزار، نشانههایی (از قدرت خدا) وجود دارد.
نکتههای سورۀ شوری - آیات ۳۲-۳۳:
«الْجَوارِ» جمع «جاریة» به معنای کشتی در حال جریان و حرکت است
و مراد از «کَالْأَعْلامِ» یا کشتیهای بزرگ و غول پیکر است و یا کوههای یخی در حال جریان.
از نقش باد در طبیعت نباید غافل بود. تنفس موجودات زنده، حرکت کشتیها، انتقال ابرها، بارور شدن گیاهان و تعدیل سرما و گرما همه در گرو جریان باد است و امروزه باد از منابع انرژی به شمار میرود.
در قرآن کریم چهار مرتبه کلمه «صَبَّارٍ» به کار رفته که به دنبال تمام آنها کلمه «شَکُورٍ» آمده است و این نشانه آن است که صبر و شکر در کنار هم نقش ویژهای دارند.
در حدیثی از رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله آمده است که ایمان دو شاخه دارد یک شاخه صبر و شاخه دیگر شکر است. «تفسیر صافی»
پیامهای سورۀ شوری - آیه ۳۲-۳۳:
۱. تناسب میان آب دریا و کشتی از نظر وزن و حجم، از نشانههای قدرت الهی است. «وَ مِنْ آیاتِهِ الْجَوارِ فِی الْبَحْرِ» (فرو نرفتن کشتیهای غول پیکر در اعماق دریاها، به خاطر تفاوتهایی است که خدا میان اجسام و اجرام نهاده است.)
۲. زمانی قدر نعمت شناخته میشود که از دست برود. «إِنْ یَشَأْ یُسْکِنِ الرِّیحَ»
۳. آنچه را ما یک نشانه و آیه میبینیم در نزد محقّقان پر حوصله چندین نشانه است. «لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ»
۴. طبیعت و مظاهر آن چون آب و باد، برای کسانی آیه و نشانه است که بر سختیهای دنیا صابر و بر رفاه آن شاکر باشند. «لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ»
انتهای خبر/10