مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی پیشنهاد داد:
اجرای طرح «از خوسف تا دَکن» در خراسانجنوبی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ارتباط فرهنگی بین دانشگاه بیرجند و دانشگاه حیدرآباد هندوستان و فضای خواهرخواندگی شهرستان خوسف با طرح «از خوسف تا دَکن» باشیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، علی فرخنده صبح امروز در اختتامیه کنگره ملی مولانا ابن حسام خوسفی که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است، گفت: از ۲۹ آذر ماه سال گذشته در راستای تقویت هویت ایرانی اسلامی در بین نسل نوجوان و جوان و پاسداشت مفاخر خراسان جنوبی برنامهای یک ساله در چهار بخش تدوین شد.
وی افزود: چهارمین دفتر انجمن مفاخر استان خراسان جنوبی در سطح کشور راهاندازی و طرح از طوس تا خوسف در این جلسه مطرح شد که در نهایت اولین کنگره ملی ابن حسام خوسفی شاعر حماسی آیینی قرن هشتم و نهم هجری در سه بخش اجرایی هنری، علمی و پژوهشی و اختتامیه برنامهریزی کردیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به ارسال ۱۲۰ مقاله از سراسر دانشگاههای معتبر کشور به دبیرخانه این کنگره ملی با محوریت دانشگاه بیرجند در بخش کمیته علمی و پژوهشی، تصریح کرد: از این تعداد ۸۰ مقاله پذیرفته شد و امروز کتاب چکیده مقالات برگزیده رونمایی خواهد شد.
فرخنده با تاکید بر اینکه بخش فرهنگی نیز به همت جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی برگزار شد، بیان کرد: در همین راستا ۴۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی شعر آیینی ابن حسام خوسفی ارسال شد و اختتامیه این جشنواره با معرفی برگزیدگان در شهریور ماه برگزار شد.
به گفته وی، نیاز بود مسیر پرفروغ ابن حسام خوسفی استمرار پیدا کند لذا کارگاههای آموزشی استعدادهای بالقوهای که در نسل جوان و نوجوان در حوزه شعر و شاعری بود با تمرکز بر همه شهرستان اما با استقبال بیرجند، قاین و سرایان با شرکت ۲۵۰ نفر در سطح استان برگزار و آموزشهای لازم را فرا گرفتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش هنری کنگره ملی ابن حسام خوسفی نیز مستندی در خصوص زندگینامه این شاعر تولید شد و برای اولینبار توسط استاد تمام خوشنویشی خراسان جنوبی اسماعیلیمود ۲۰۰ بیت از ابیات برگزیده استاد ابن حسام خوسفی کتابت شد که امروز در قالب کتاب فاخر به نام «لولو مکنون» رونمایی میشود.
فرخنده گفت: همچنین در بخش هنری ۳۰ اثر تصویرنگاری از متن ابیات ابن حسام خوسفی توسط هنرمندان هنرهای تجسمی در مدح امام(ع) آماده شده است که با نام کتاب «نیام حیدر» رونمایی خواهد شد.
وی یادآور شد: در مجموعه میراث فرهنگی نورپردازی مقبره ابن حسام خوسفی انجام و با دستور استاندار خراسان جنوبی بهسازی محوطه این مقبره نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: تمامتلاش ما بر این بود که برنامهای در خور شأن ابن حسام خوسفی رقم بخورد که یکی از تلاشهای ما این بود که بتوانیم عرصه دیپلماسی فرهنگی را در خراسان جنوبی با کشورهایی که نقاط مشترک داریم فعال کنیم و سیاستگذاری ما تنها تمرکز بر جغرافیای خراسان جنوبی نیست.
فرخنده افزود: همچنین تلاش شد تا در انتهای کنگره ملی ابن حسام خوسفی به خروجیهای مفیدی برسیم که جوانان از آنها بهره بگیرند که یکی از آنها رفرنسهای علمی در رابطه با این شاعر حماسی آیینی است.
وی ادامه داد: چاپ جدید دیوان ابن حسام خوسفی در ۵۰۰ نسخه تهیه شد و امروز در اختیار کتابخانههای استان قرار داده میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در ادامه پیشنهاد داد: به دلیل قرابتی که در حوزه فرهنگی به برکت ابن حسام خوسفی داریم امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ارتباط فرهنگی در برگزاری یک رویداد فاخر در سفارتخانه هند در ایران و در گام بعدی در دانشگاه حیدرآباد در مرکز ایالت دَکن هندوستان باشیم.
فرخنده عنوان کرد: همچنین شاهد ارتباط فرهنگی بین دانشگاه بیرجند و دانشگاه حیدرآباد هندوستان و فضای خواهرخواندگی شهرستان خوسف با طرح «از خوسف تا دَکن» باشیم.
انتهای خبر/10