تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۴۸۱ قرآن کریم
و از آیات خداوند آن است که زمین را پژمرده (و بیجان) میبینی پس همین که (از آسمان) آب را بر آن فرو فرستادیم به جنبش در آمد و نمو کرد،
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۸۱ قرآن کریم آمده است: «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنَّکَ تَرَی الْأَرْضَ خاشِعَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ إِنَّ الَّذِی أَحْیاها لَمُحْیِ الْمَوْتی إِنَّهُ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» «و از آیات خداوند آن است که زمین را پژمرده (و بیجان) میبینی پس همین که (از آسمان) آب را بر آن فرو فرستادیم به جنبش در آمد و نمو کرد، البتّه همان کسی که (زمین مرده را) زنده کرد، قطعاً زنده کنندۀ مردگان است؛ بدون شک او بر هر کاری قادر است»
نکتههای سورۀ فصلت - آیه ۳۹:
در سورۀ حج، از زمین با تعبیر «هامِدَةً» به معنای خشک یاد شده است، «تَرَی الْأَرْضَ هامِدَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ ... وَ أَنَّهُ یُحْیِ الْمَوْتی وَ أَنَّهُ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» (حج،۵) ولی در این جا میفرماید: «خاشِعَةً»؛ شاید کلمۀ خشوع در این آیه نوعی طعنه به مستکبران باشد که در آیۀ قبل از آنها یاد شد.
پیامهای سورۀ فصلت - آیۀ ۳۹:
۱. زمین نرم با نزول باران رشد میکند ولی دلهای سنگ با نزول آیات تغییر نمیکند. «تَرَی الْأَرْضَ خاشِعَةً» و این، هشداری است به مستکبران و ملحدان که آنها از زمین پستترند.
۲. خداوند کار خود را از طریق عوامل طبیعی انجام میدهد. «أَنْزَلْنا ...»
۳. «مشت نمونۀ خروار است». کسی که زمین مرده را زنده میکند، می تواند در قیامت مردگان را زنده کند. «لَمُحْیِ الْمَوْتی»
۴. دلیل انکار معاد، غفلت از قدرت الهی است. «إِنَّهُ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
انتهای خبر/10