حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۴۸۱ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۴۸۱ قرآن کریم

و از آیات خداوند آن است که زمین را پژمرده (و بی‌جان) می‌بینی پس همین که (از آسمان) آب را بر آن فرو فرستادیم به جنبش در آمد و نمو کرد،

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۸۱ قرآن کریم آمده است:  «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنَّکَ تَرَی الْأَرْضَ خاشِعَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ إِنَّ الَّذِی أَحْیاها لَمُحْیِ الْمَوْتی‏ إِنَّهُ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ»   «و از آیات خداوند آن است که زمین را پژمرده (و بی‌جان) می‌بینی پس همین که (از آسمان) آب را بر آن فرو فرستادیم به جنبش در آمد و نمو کرد، البتّه همان کسی که (زمین مرده را) زنده کرد، قطعاً زنده کنندۀ مردگان است؛ بدون شک او بر هر کاری قادر است» 

نکته‌های سورۀ فصلت - آیه ۳۹:
در سورۀ حج، از زمین با تعبیر «هامِدَةً» به معنای خشک یاد شده است، «تَرَی الْأَرْضَ هامِدَةً فَإِذا أَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَزَّتْ وَ رَبَتْ وَ أَنْبَتَتْ‏ ... وَ أَنَّهُ یُحْیِ الْمَوْتی‏ وَ أَنَّهُ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ» (حج،۵) ولی در این جا می‌‏فرماید: «خاشِعَةً»؛ شاید کلمۀ خشوع در این آیه نوعی طعنه به مستکبران باشد که در آیۀ قبل از آنها یاد شد.

پیام‌های سورۀ فصلت - آیۀ ۳۹:
۱. زمین نرم با نزول باران رشد می‌کند ولی دل‌های سنگ با نزول آیات تغییر نمی‌کند. «تَرَی الْأَرْضَ خاشِعَةً» و این، هشداری است به مستکبران و ملحدان‏ که آنها از زمین پست‌ترند. 

۲. خداوند کار خود را از طریق عوامل طبیعی انجام می‌دهد. «أَنْزَلْنا ...» 

۳. «مشت نمونۀ خروار است». کسی که زمین مرده را زنده می‌کند، می‏ تواند در قیامت مردگان را زنده کند. «لَمُحْیِ الْمَوْتی‏» 

۴. دلیل انکار معاد، غفلت از قدرت الهی است. «إِنَّهُ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ»

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از