
خاورستان گزارش می دهد؛
حضرت معصومه(س)؛ الگویی تمامعیار برای دختران مسلمان
حضرت معصومه(س) نقش الهامبخش و الگوی در تبیین جایگاه دختران ایرانی، در کنار موفقیتهای چشمگیر دانشآموزان و ورزشکاران جوان، جلوهای از ظرفیتهای افتخارآفرین نسل نو را به نمایش گذاشته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، همزمان با فرا رسیدن میلاد باسعادت حضرت معصومه سلاماللهعلیها و گرامیداشت روز دختر، فرصت مغتنمی فراهم شده تا بار دیگر به جایگاه والای دختران در فرهنگ ایرانی و اسلامی پرداخته شود.
مودت و پیوند عاطفی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) الگویی ماندگار از رابطه خواهر و برادری را به تصویر کشیده که امروز نیز در خانوادههای ایرانی جلوههای زیبایی از آن دیده میشود.
ایران اسلامی با تکیه بر ظرفیتهای عظیم خود، بسترهای رشد و تعالی دختران را در عرصههای گوناگون علم، فناوری، هنر، ورزش و کارآفرینی فراهم ساخته است؛ دختران محجبهای که در سالهای اخیر درخششی بینظیر در میادین داخلی و بینالمللی داشتهاند و نام ایران را در حوزههای علمی، ورزشی و فرهنگی بلندآوازه کردهاند.
در کنار روایتهای امیدآفرین از دختران موفق، نگاهی به داستانهای خواهرانه در غزه و فلسطین و نیز همراهی و دلجویی از دختران آسیبدیده در حوادث اخیر، نشاندهنده عمق عواطف انسانی و اجتماعی در فرهنگ ایرانی است.
این روزها، نشاط اجتماعی، پویایی فرهنگی و ارج نهادن به رحمت وجود دختران، بیش از پیش در جامعه ما جلوهگر شده است.
حضرت معصومه(س)؛ الگویی تمامعیار برای دختران مسلمان
به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) و روز ملی دختر، حجتالاسلام والمسلمین جواد غلامی، کارشناس مذهبی خراسان جنوبی، در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» با تبریک این روز فرخنده به مسلمانان، به ویژه دختران جامعه اسلامی، به تبیین ابعاد شخصیتی و علمی حضرت معصومه(س) پرداخت.
وی با اشاره به جایگاه والای این بانوی بزرگوار گفت: حضرت معصومه(س) شخصیتی بینظیر در خاندان اهل بیت(ع) است که حتی پیش از ولادتشان، امامان معصوم(ع) از آمدن ایشان بشارت داده بودند. محل دفن ایشان در قم به حرم اهل بیت و مرکز فقاهت تبدیل شده که خود نشانهای از عظمت مقام ایشان است.
غلامی با تأکید بر مرجعیت علمی حضرت معصومه(س) افزود: در عصر امام موسی کاظم(ع)، ایشان پاسخگوی پرسشهای علمی برخی از مسلمانان بودند و روایتهای معتبری از ایشان نقل شده است. امام موسی کاظم(ع) نیز با تعبیر ارزشمند «فداها ابوها» جایگاه علمی ایشان را مورد تأیید قرار داد؛ عبارتی که پیامبر اکرم(ص) درباره حضرت زهرا(س) نیز به کار برده بودند.
وی با اشاره به سخنان چهار امام معصوم درباره حضرت معصومه(س)، از جمله زیارتنامه معروف امام رضا(ع)، گفت: این زیارتنامه تأکیدی بر مقام شفاعت، کرامت و استجابت دعا در کنار مضجع شریف حضرت معصومه(س) است.
حضرت معصومه(س)؛ الگویی روشن برای دختران امروز
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: حضرت معصومه(س) در عبادت، عفاف، علمآموزی، ولایتمداری و حضور اجتماعی، الگویی بیبدیل برای دختران امروز است. دختران ما باید به خود ببالند که میتوانند در مسیر این بانوی بزرگوار گام بردارند.
وی با اشاره به عشق و ارادت حضرت معصومه(س) به امام رضا(ع) گفت: ایشان با پیوندی عمیق به امام زمان خود، مسیر دشوار هجرت از مدینه به خراسان را برگزیدند، اما در میانه راه با دسیسه دشمنان به شهادت رسیدند. این ولایتمداری، الگویی الهامبخش برای تمام مسلمانان است.
الگویی برای فردای روشن جهان اسلام
در ادامه، زینب خسروی، کارشناس فرهنگی و امور بانوان، نیز در گفتگو با «خاورستان»، رابطه حضرت معصومه(س) با امام رضا(ع) را پیوندی استوار بر محبت، ایمان و ولایت دانست و افزود: این بانوی بزرگ نه تنها خواهر، بلکه یاور و همراه امام رضا(ع) در مسیر ولایت الهی بودند.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور برای رشد دختران افزود: ایران اسلامی با بهرهمندی از نیروی انسانی جوان، فرهنگ غنی اسلامی و حمایت از بانوان، بسترهای گستردهای برای پیشرفت دختران در حوزههای مختلف فراهم کرده است.
خسروی ادامه داد: دین مبین اسلام و فرهنگ ایرانی، دختران را نماد رحمت، لطافت و امید میدانند و نقش عاطفی آنان در خانواده را مایه گرما و صمیمیت میخوانند.
این کارشناس فرهنگی تأکید کرد: دختران امروز، مادران فردای تمدن اسلامیاند؛ پس باید قدرشان را دانست و زمینه رشد و شکوفایی بیشترشان را فراهم کرد.
وی افزود: نامگذاری سالروز ولادت حضرت معصومه(س) بهعنوان روز ملی دختر، یادآور این حقیقت است که دختران، سرمایههای گرانبهای خانواده و آیندهسازان جامعهاند. با تکیه بر تعالیم اهل بیت(ع) و الگوهایی چون حضرت معصومه(س)، دختران ایران اسلامی میتوانند آیندهای روشنتر برای جامعه و جهان اسلام رقم بزنند.
دختر نخبه خراسانجنوبی برتر در حوزه علم و فناوری
الینا عربپور، دانشآموز پایه یازدهم دبیرستان فرزانگان دوره دوم، با ارائهی پژوهشی در زمینه تأثیر میدان مغناطیسی تقویتشده به کمک فناوری نانو بر رشد گیاه نخود، موفق به کسب عنوان مقاله برتر از دیدگاه بازدیدکنندگان در چهاردهمین نمایشگاه ملی دستاوردهای نانو شد.
این پژوهش که با همکاری یکی از همکلاسیهای وی انجام شد و عربپور به عنوان نویسنده اول مقاله معرفی شده است، یکی از دستاوردهای برجستهی این دانشآموز در حوزه علمی به شمار میرود.
عربپور پیش از این نیز با کسب مدال برنز پانزدهمین المپیاد علوم و فناوری نانو و رتبه سوم جام ملی نانو در سطح کشور، توانمندیهای خود را در عرصه پژوهشهای علمی به اثبات رسانده بود.
عربپور درباره علاقهمندی خود به فناوری نانو گفت: آشنایی من با این حوزه از طریق دبیر فیزیکم صورت گرفت و پس از مطالعه بیشتر، به پژوهشهای مرتبط با نانو جذب شدم. این مسیر تجربههای ارزشمندی را برایم رقم زد.
او در ادامه افزود: علم نانو به عنوان دانشی بینرشتهای، آینده روشنی دارد و میتواند در حوزههای مختلف علمی مانند فیزیک، شیمی و زیستشناسی نقشآفرین باشد. به همین دلیل به دانشآموزان علاقهمند توصیه میکنم فرصتهای موجود در این حوزه را جدی بگیرند.
این دانشآموز پژوهشگر برتر استان و کشور، با تأکید بر اهمیت تفکر نقادانه در مسیر موفقیتهای علمی خود گفت: در طول این مسیر آموختم که اندیشهورزی و نگاه از زوایای مختلف به مسائل، زیربنای اصلی پیشرفت علمی است.
الینا عربپور با ترکیب استعدادهای علمی و هنری خود، نمونهای از نوجوانان خلاق و پرتلاش کشور به شمار میرود که چشمانداز روشنی برای آینده پژوهشی خود ترسیم کرده است.
حضرت معصومه (س) دختر بیرجندی با ۲۳ مدال ملی و بینالمللی در عرصه ورزش و تحصیل
سهیلا سلیمانی، بانوی موفق بیرجندی در عرصه ورزش و تحصیل با ۲۳ سال سن، تاکنون ۲۳ مدال ملی و بینالمللی در کارنامه ورزشی خود ثبت کرده و این روزها در کنار ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، برای حضور در رقابتهای ملی و بینالمللی آماده میشود.
سلیمانی درباره ورودش به دنیای ورزش گفت: در دوران دبیرستان که رشته تحصیلیام تربیتبدنی بود، توسط مربیانم در رشتههای دوومیدانی و شنا شناسایی شدم و حدود ۱۰ سال است که ورزش حرفهای را در رشتههای پرتاب دیسک و پاورلیفتینگ دنبال میکنم.
وی افزود: تشویق مربیان و حمایتهای خانواده، بهویژه پدر و مادرم، نقش مهمی در ادامه مسیرم داشتند. اگر این حمایتها نبود، سالها پیش ورزش را کنار گذاشته بودم.
این بانوی ورزشکار درباره افتخارات ورزشی خود اظهار کرد: ۲۳ مدال کسب کردهام که از جمله آنها میتوان به قهرمانی پرتاب دیسک در رده سنی نوجوانان و جوانان، مدال برنز لیگ باشگاههای کشور، عضویت در باشگاه فولاد مبارکه اصفهان و قهرمانی در مسابقات مولتی پرس کشور اشاره کرد. همچنین مقام سومی در رقابتهای بینالمللی تک پرس و دعوت به اردوی تیم ملی را در کارنامه دارم.
سلیمانی درباره تمرینات روزانهاش گفت: از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۱۱ تمرین میکنم و بعدازظهرها در حوزه مربیگری دوومیدانی فعالیت دارم. تمریناتم حتی در ایام تعطیل نیز متوقف نمیشود.
وی در ادامه با بیان محدودیتهایی که برای پیشرفت ورزشی با آنها روبهروست گفت: از بسیاری از تفریحات و همراهی با خانواده در سفرها گذشتم. ورزش حرفهای محدودیتهای زیادی دارد اما ارزش تلاش و سختکوشی را دارد.
سلیمانی که همزمان به مربیگری دوومیدانی نیز مشغول است، با اشاره به مشکلات ورزش بانوان افزود: در رشته دوومیدانی با کمبود امکانات و تجهیزات روبهرو هستیم. برای مثال برای تمرین پرتاب دیسک ماهها زمین مناسب نداشتیم. همچنین حمایتهای لازم از سوی مسئولان هیاتهای ورزشی و اداره کل ورزش و جوانان وجود ندارد.
وی هزینههای بالای ورزش حرفهای را از دیگر چالشهای این حوزه دانست و تصریح کرد: تامین هزینههای تغذیه، مکملها، تجهیزات و مکان تمرین به عهده خود ورزشکاران است. به طور متوسط یک ورزشکار حرفهای ماهانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه میکند. من نیز با وجود حمایت خانواده، برای تامین هزینههای ورزشی کار میکنم.
سلیمانی در بخش دیگری از گفتوگو با خاورستان گفت: تمام توفیقات و موفقیتها را حضرت معصومه سلاماللهعلیها الگو گرفتم و دختران این سرزمین از تواناییهای بالایی برخوردارند، می خواهم نباید اجازه دهند محدودیتها مانع پیشرفتشان شود. با قدرت و اراده در هر زمینهای که علاقه دارند، به سوی تعالی حرکت کنند.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!