معاون استاندار خراسان جنوبی مطرح کرد:
رشد امیدوارکننده فعالیتهای اقتصادی در خراسانجنوبی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: رشد فعالیتهای اقتصادی در خراسان جنوبی، چشمگیر و امیدوارکننده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مهدی جعفری در برنامه پرسمان با موضوع اقدامات حوزه اقتصادی استان، گفت: امنیت برای هر کشوری مهمترین مؤلفه میباشد و اصلی ترین رکن امنیت ملی نیز امنیت غذایی و کشاورزی است.
وی با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان و کشاورزان سربازان امنیت ملی هستند، به کشاورزان خراسان جنوبی با توجه به اینکه اکنون فصل پاییز طلایی برداشت زرشک و زعفران است، خداقوت گفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت سرشماری عمومی کشاورزی، یادآور شد: آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام و تاکنون پنج دوره سرشماری در کشور برگزار شده است.
جعفری بیان کرد: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳، همزمان با سایر استانهای کشور در خراسان جنوبی هم از ۱۲ آبان ماه سال جاری آغاز شده و به مدت ۴۵ روز تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس نتایج سرشماری عمومی کشاورزی ۱۳۹۳، تعداد بهره برداران فهرست شده در خراسان جنوبی حدود ۸۳ هزار نفر بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۸ درصد اشتغال و ۲۱ درصد ارزش افزوده استان مربوط به بخش کشاورزی است، تصریح کرد: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی، آمار و اطلاعات و دادههای بسیار خوبی را برای تصمیمگیری و تصمیم سازی در حوزه کشاورزی کشور و این استان ارائه خواهد داد.
جعفری با بیان اینکه ۴۰۰ نفر آمارگیر و اعضای ستاد در زمینه سرشماری کشاورزی در استان مشارکت میکنند، افزود: از این تعداد ۹۰ نفر آمارگیر هستند.
به گفته وی؛ خراسان جنوبی در هفته نخست شروع سرشماری عمومی کشاورزی، اولین استان در مراجعه به جامعه هدف بود و آمارگیری حدود ۱۱.۷۹ درصد جامعه هدف استان انجام شده است.
وی ادامه داد: این طرح ۳ هزار و ۵۸۷ آبادی خراسان جنوبی را در بر میگیرد و در ۳۱ شهر خراسان جنوبی در حال اجراست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: برخی از روستاها در سالهای گذشته خالی از سکنه شده اما در طرح سرشماری به تمامی روستاها و آبادیها مراجعه میشود.
جعفری به تشریح آمار فعالیتهای اقتصادی استان در ۶ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال پرداخت و گفت: فعالیتهای اقتصادی استان چشمگیر و امیدوارکننده است و اینکه هر سال نسبت به سال قبل با افزایش مواجه میشویم، نشاندهنده جامعه پویا در جهت رشد است.
وی افزود: در ۶ ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در حوزه بازار افزایش ۲۰۸ درصدی در توزیع گوشت قرمز منجمد، افزایش ۱۰۳ درصدی توزیع گوشت مرغ منجمد، افزایش ۱۵۷ درصدی توزیع شکر و کاهش ۱۳ درصدی توزیع برنج را داشتیم که کاهش توزیع برنج از سیاستهای دولت در جهت حمایت از برنج داخلی بود.
جعفری بیان کرد: در حوزه تولید نهادهها که در نهایت تولید را به دنبال دارند، افزایش ۱۲۱ درصدی تولید سویا، افزایش ۷۱ درصدی تولید سبوس، افزایش ۱۷ درصدی تولید جو و کاهش ۷ درصدی تولید ذرت در ۶ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال را داشتیم که نشاندهنده افزایش تولید در استان است.
وی یادآور شد: در خرید تضمینی گندم در استان نیز با افزایش ۳۴ درصدی مواجه بودهایم.
معاون استاندار ادامه داد: در حوزه آمار تجارت خارجی استان در ۶ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش ۶ درصدی در وزن و افزایش ۳۱ درصدی در ارزش کالا ها را داشتیم.
جعفری با ذکر این نکته که در صادرات ماده ۱۶ که صادرات درون کشوری است و از مرز استان رد میشود ۳۶ درصد در وزن و ۴۹ درصد در ارزش افزایش داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه ترانزیت که کالاها از سایر کشورها بارگیری و از مرز خراسان جنوبی رد شده و به کشورهای دیگر میرود نیز ۷۱۹ درصد در وزن و ۴۸۰ درصد در ارزش افزایش داشتیم.
وی عنوان کرد: در زمینه تسهیلات اشتغال نیز در تعداد شغل ایجاد شده ۳۲ درصد و در تعداد طرح های پرداختی در تبصره ۱۸ نیز با ۳۵ درصد افزایش مواجه بودهایم.
معاون استاندار بیان کرد: در بحث اشتغال ایجاد شده نیز در ۶ ماه ابتدای پارسال درصد تحقق ۳۲ درصد و امسال ۴۶ درصد بوده است.
جعفری با اشاره به عملکرد احیای واحدهای راکد در استان، خاطرنشان کرد: در این مدت تعداد واحدهای فعال شده ۴۰۲ درصد و میزان اشتغال ایجاد شده ۵۷۹ درصد افزایش داشته است.
وی در پایان با بیان اینکه کارگروه تنظیم بازار به وضعیت تأمین و قیمت سایر کالاها و خدمات در سطح استان ورود کرده، افزود: در همین راستا وضعیت بازار و قیمت کالاها و خدماتی غیر از کالاهای اساسی از جمله وسایل سرمایشی، لوازمالتحریر و ... نیز رصد و نظارت خواهد شد.
انتهای خبر/10