
در ماجرای بوشهر بایدیقه چه کسی را گرفت؟
سکوت سکاندار فرهنگی دولت در برابر یک جشنواره
سکوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر رخدادهای هنجارشکنانه در شرایطی است که انتظار می رود سکاندار فرهنگی دولت پیشتاز جهاد تبیین و مقابله با اقدامات ساختار شکنانه باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فستیوال موسیقی «کوچه» که چند سالی است در بوشهر و با هدف معرفی فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی به ویژه در حوزه موسیقیایی آغاز به کار کرده است، در هیچ سالی نتوانسته است رسالت خود را نسبت به معرفی فرهنگ اصیل ایرانی و جلب نظر مخاطبان به ویژه اهالی بوشهر به انجام برساند.
استان بوشهر با فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی به خودی خود یک ظرفیت بسیار عظیم برای معرفی هنر ایرانی در ابعاد مختلف به ویژه موسیقی است با این حال اما در سایه بی توجهی و عدم نظارت متولیان فرهنگی کشور، این ظرفیت عظیم به فرصتی برای عرضه فرهنگ غیر بومی و بیگانه تبدیل شده است.
پنج شنبه 4 اردیبهشت، آغاز فستیوال موسیقی کوچه در بوشهر در شرایطی بود که همزمان با شام شهادت رئیس مذهب شیعه، امام جعفر صادق (ع)، در کوچه پس کوچه های این استان به بهانه برگزاری مراسم ، رقص و پایکوبی مختلط با ظاهر نامناسب صورت گرفت این در حالی است که اهالی بوشهر نسبت به این اقدام معترض بوده و اقدامات هنجارشکنانه را از سوی افرادی غیر بومی می دانند.
اهالی بوشهر خواستار برخورد با چنین رفتارهایی هستند و انتظار دارند که مسئولانی که متولی فرهنگ و مذهب هستند به این موضوع ورود کرده و از بروز چنین مواردی جلوگیری کنند از این رو در جریان اعتراض به حواشی جشنواره کوچه مقابل استانداری بوشهر تجمع کردند.
به نظر می رسد مهمترین ویژگی این فستیوال از ابتدای آغاز به کار، ساختار شکنی بوده است و در سالهای اخیر به یک چالش تبدیل شده است. مردم بوشهر معتقدند شرکت کنندگان در این مراسم اساسا اهل بوشهر نیستند که پوشش، زبان، فرهنگ و آداب و رسوم مردم این استان را نمایندگی کنند.
متولی مجوز جشنواره کوچه باید درباره حواشی آن پاسخگو باشد
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس در گفتگو با خبرنگار راه دانا با اشاره به حواشی جشنواره موسیقی «کوچه» در بوشهر گفت: در دولت متولی امور فرهنگی وزارت فرهنگ و شخص وزیر است که باید نسبت به معرفی فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی برنامه ریزی و هدف گذاری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در زمان اختصاص بودجه به وزارت فرهنگ در حقیقت اختیار انجام امور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داده می شود تصریح کرد: وقتی مجلس مجوز برای فعالیت یک وزیر را صادر می کند باید متناسب با اختیارات، آن وزیر پاسخگو باشد.
یوسفی با بیان اینکه برگزاری این قبیل فستیوال ها با صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد تاکید کرد: باید مسئول و متولی این مجوز ها در دولت نسبت به حواشی آن پاسخگو باشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس این را هم گفت که تاسفانه گاهی شاهدیم به جای توجه به فرهنگ اصیل و باورهای ایرانی و اسلامی رفتارهای خلاف آداب ایرانی به نمایش در می آید در حالی که هر منطقه ای در ایران دارای فرهنگ اصیل و آداب و رسوم غنی است که می تواند به قطب گردشگری تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه به اسم برگزاری جشنواره اقدام به رفتارهای فانتزی غربی و غیر بومی و وارداتی می کنند تصریح کرد: اگر در هر منطقه ای از ایران فرهنگ بیگانه وارد شود در آینده ای نزدیک صنعت توریسم در کشور بیش از پیش آسیب خواهد دید، توریست های خارجی برای مشاهده همین سنت های اصیل ایرانی - اسلامی به کشور ما سفر می کنند وگرنه ده ها برابر آنچه در حاشیه فستیوال بوشهر اتفاق افتاد در کشورهای خودشان دارند.
یوسفی با اشاره به اینکه چنین اقداماتی هیچ سنخیتی با آداب و رسوم ایرانی ندارد، خاطرنشان کرد: چنین برنامه هایی به فرهنگ اصیل ایرانی آسیب می زند؛ وزارت فراهنگ به عنوان متولی امور فرهنگی در کشور باید از ظرفیت های مناسب برای استفاده از فرهنگ اصیل و غنی ایرانی استفاده کند.
وزارت فرهنگی که علاقه به جلوگیری از ساختارشکنی ها ندارد
این حرمت شکنی درحالی در سایه بی توجهی متولیان فرهنگی دولت و استانداری بوشهر اتفاق افتاده که در طول کمتر از یک سال از عمر دولت چهاردهم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به بسیاری از اقدامات ساختار شکنانه سکوت کرده است.
در جریان اختتامیه جشنواره فیلم فجر، دست دادن دو بازیگر زن و مرد سینما و تلویزیون در مقابل دوربین ها حاشیه ساز شد موضوعی که انتظار می رفت آقای صالحی نسبت به آن واکنش حداقلی نشان دهد.
برپایی کنسرت فرضی یک خواننده زن در کاروانسرای انجیره استان یزد و پخش آنلاین آن در فضای مجازی و پس از آن لایک نادره رضایی معاون هنری، وزارت ارشاد هم اتفاق دیگری بود که نشان داد وزارت فرهنگ علاقه ای به جلوگیری از برخی اتفاقات ناخوشایند ندارد.
ایجاد بخش ویژه در جشنواره فیلم فجر و اکران فیلمهای توقیفی در آن، بدعت دیگری بود که میتواند آن را فصل جدیدی از هنجارشکنی ها با دست فرمان وزارت ارشاد، دانست.
حال اما سوال اصلی در این سلسله اقدامات چرایی سکوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر رخدادهای هنجارشکنانه است در حالی که وزیر ارشاد به عنوان متولی سیاستگذاری فرهنگی کشور، باید در چنین مواقعی پیشگام جهاد تبیین باشد تا با شفاف سازی نسبت به اقدامات خلاف قانون، فرصت طلبی را از دست رسانه های معاند و گرفته و امکان هر نوع بهره برداری از این حاشیه سازی ها را به حداقل برساند.
باید یقه مسئولان دولتی را گرفت
حمیدرسایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانا در این باره عنوان کرد: وقتی بانوان محجبه مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار ابلاغ قانون حجاب شدند سخنگوی دولت با ادبیات زشت و زننده ای که شایسته یک مقام دولتی نیست آنها را خطاب قرار داد گفت با آنها برخورد می کنیم، این تجمع غیر قانونی است.
وی ادامه داد: امروز هم که چنین افتضاحی در بوشهر اتفاق افتاده است باید خانم مهاجرانی پاسخگو باشند.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه وزیر ارشاد وقتی توانایی ندارد که یک جشنواره را بدون حواشی برگزار کند نباید از چنین برنامه هایی حمایت کرده و به آنها مجوز بدهد.
رسایی خاطرنشان کرد: وقتی عده ای اندک با آبروی مردم متدین بوشهر بازی می کنند باید یقه مسئولان دولتی و متولیان فرهنگی را گرفت.
حالا اما، نگرانی آنجایی افزایش پیدا می کند که آرام آرام به روزهای گرم سال نزدیک می شویم و با وجود بی توجهی به فرهنگ ایرانی - اسلامی و در خلاء قانونی ، شاهد حجم گسترده ای از ولنگاری در خیابان های شهر خواهیم بود.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!