حالت تاریک
آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در کشور
آبان ماه جاری انجام می‌شود؛

آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در کشور

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه سبد واکسیناسیون کودکان با افزوده شدن واکسن روتاویروس و پنوموکوک تکمیل شد، گفت: واکسیناسیون سراسری این واکسن‌های جدید در آبان ماه امسال آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سیدمحسن زهرایی صبح سه‌شنبه در آیین افتتاح زنجیره سرما واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک مرکز بهداشت بیرجند گفت: برنامه واکسیناسیون مهمترین اقدام بهداشتی برای حفظ سلامت مردم است.

وی با بیان اینکه سبد واکسیناسیون کودکان با افزوده شدن دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک تکمیل شد، افزود: آبان ماه جاری واکسیناسیون سراسری این واکسن‌های جدید آغاز می‌شود. 

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پوشش واکسیناسیون در ایران بیش از ۹۸ درصد است، ادامه داد: در منطقه شرق کشور به دلیل همجواری با کشورهای همسایه پوشش و برنامه‌های واکسیناسیون ضعیف است و شیوع بیماری از جمله سرخک و فلج اطفال هم متفاوت است.

زهرایی بیان کرد: تردد مرزی امکان شیوع بیماری‌ها را در این مناطق بیشتر می‌کند به همین خاطر حساسیت برنامه ایمنی در این مناطق باید بیشتر باشد.

وی با اشاره به اینکه پوشش واکسیناسیون در خراسان جنوبی جزو پوشش واکسیناسیون خیلی خوب در کشور است گفت: اما توصیه‌ای که به خانواده‌ها داریم  اینکه همچنان موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند چرا که در نبود واکسیناسیون احتمال برگشت بیماری‌ها وجود دارد.

بیماری پنوموکوک بر اثر تجمع باکتری‌هایی به نام استرپتوکوک نومونیا در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو ایجاد می شود که اگر تعدادشان زیاد باشد، می‌توانند باعث ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی، گوش میانی یا حفره‌های سینوسی شوند.

مقاوم بودن این باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند پنی‌سیلین و انتشار سریع آن از طریق عطسه و سرفه سبب شده تا واکسن‌های ویژه‌ای برای آن طراحی شود. از علائم ابتلا به این بیماری می توان به تب و لرز، درد قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس، تنفس سریع، ضربان قلب سریع، خستگی و ضعف اشاره کرد.

تشدید علایم بیماری در کودکان سبب شده تا متخصصان تزریق چهار دُز واکسن پنوموکوک را در کودکان آن هم در بازه زمانی دو ماهگی، چهار ماهگی، شش ماهگی و بین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی توصیه کنند.

همچنین روتاویروس عفونی است که شایع‌ترین عامل ایجادکننده اسهال حاد در بیماران در رده سنی اطفال است.

انتهای خبر/10

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از