حالت تاریک
تعیین قیمت پایه صادراتی زرشک در خراسان‌جنوبی
برای اولین‌بار انجام شد؛

تعیین قیمت پایه صادراتی زرشک در خراسان‌جنوبی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: تعیین قیمت پایه صادراتی محصول زرشک در این استان با پیگیری‌های صورت گرفته در سال جاری محقق شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، علیرضا خامه‌زر صبح چهارشنبه در سومین جشنواره ملی زرشک در استان گفت: زرشک محصول بومی و خاص خراسان جنوبی است و با وجود خشکسالی‌ها و تغییرات اقلیم باز هم محصول زرشک پرچمدار بخش زیادی از اشتغال این استان است.

وی تأکید کرد: به دلیل خواص مختلف محصول زرشک، این محصول به نوعی گیاه دارویی هم محسوب می‌شود که باید خواص آن در سطح جامعه و کشور معرفی شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود:  در خراسان جنوبی سالانه بیش از ۲۰ هزار تن تولید محصول زرشک به صورت خشک تولید می‌شود که اگر هر ایرانی سالانه ۲۵۰ گرم از این محصول را مصرف کند، نباید کشاورزان ما دغدغه فروش محصول خود را داشته باشند.

خامه‌زر با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد زرشک بی‌دانه جهان در خراسان جنوبی تولید می‌شود، تصریح کرد: در زمینه رقابت این محصول در بازارهای جهانی مشکل نخواهیم داشت اما باید در تمام مراحل تولید این محصول آیتم‌های مختلف مدنظر صادرات توسط کشاورزان رعایت شود.

وی از تشکیل کارگروه توسعه صادرات زرشک در اتاق بازرگانی بیرجند خبرداد و گفت:  گمرک تخصصی زرشک را در خراسان جنوبی مستقر شده که با راه اندازی این گمرک محصول صادراتی از لحاظ کیفی کنترل می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: تعیین قیمت پایه صادراتی زرشک که قبلا در گمرکات کشور انجام می‌شد، با درخواست فعالان بخش خصوصی خراسان جنوبی از این پس در گمرکات استان انجام خواهد شد.

 اجرای طرح مرزعه برای محضول زرشک

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: زرشک از جمله محصولات راهبردی خراسان جنوبی با سطح زیر کشت بیش از ۱۹ هزار هکتار و تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن محصول تر است.

محمود هاشمی‌زاده افزود: در این استان ۵۰ هزار خانوار به صورت مستقیم و غیرمستقیم از تولید زرشک امرار و معاش می‌کنند.

وی ادامه داد: زرشک‌کاران خراسان از مشکلات مختلفی همچون محدودیت برداشت آب از چاه‌های کشاورزی، قطع برق در فصل تابستان، وجود دلالان، مسائل فنی و فرآوری و رعایت نکردن مسائل بهداشتی و بسته بندی نامناسب رنج می‌برند که باید برای رفع آن چاره‌اندیشی شود.

هاشمی‌زاده افزود: در شهرستان‌هایی که تولید انبوه زرشک وجود دارد، انتظار داریم در صورت وجود سردخانه و کارخانه فرآوری نسبت کمک فنی و مالی نسبت به کشاورزان اقدام شود و در صورت نبود سردخانه، نسبت به صدور مجوز سردخانه به افراد توانا اقدام شود.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: اجرای طرح مرزعه در قالب چند کار نو در زمینه تولید، حمایت، بازاررسانی و بازاریابی در خراسان جنوبی می‌تواند موثر باشد.

به گفته وی؛ همچنین استفاده از شرکت‌های توانمند دانش بنیان به منظور فرآوری و بسته بندی مناسب زرشک ضروری است.

هاشمی‌زاده خواستار تخصیص اعتبار برای خرید توافقی زرشک برای حفظ و تقویت قیمت عادلانه محصول شد و ادامه داد: اگر دنبال افزایش تولید و تولید با کیفیت زرشک هستیم باید نسبت به واقعی کردن زرشک و سودآوری آن اقدام شود.

انتهای خبر/10

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از