حالت تاریک
جهش تولید با ورود به حوزه صادرات محقق می‌شود
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا:

جهش تولید با ورود به حوزه صادرات محقق می‌شود

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا گفت: واحدهای تولیدی بسیاری در جای جای کشور وجود دارند که تولید آنها قابلیت صادرات دارد، اما آنگونه که باید شناخته شده نیستند و در حقیقت جهش تولید ما با ورود به حوزه صادرات محقق می‌شود.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، مسعود برهمن در دیدار در نشست مشترک با دبیر کل بسیج تجار، رئیس اتحادیه بین المللی تجار امین ، فرمانده سپاه انصارالرضا بیرجند و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی کشور و خراسان‌جنوبی گفت: تحقق این شعار راهی جز جهش صادرات ندارد و تمرکز بر طرح توانمندسازی واحدهای تولیدی صنفی در امر صادرات توسط این سازمان در دست اجرا است.

وی با اشاره به وجود ۲/۵ میلیون خانواده اصناف و ۶۰۰ هزار واحد تولیدی در کشور افزود: مردمی‌ترین قشر ما همین اصناف و بازاریان هستند که می‌توانند این جهش را رقم بزنند که به طور قطع دارای ظرفیت‌های بیشتری نسبت به تولید فعلی هستند. ما باید با شناسایی دقیق این واحدهای تولیدی کالا، مشکلات آنها را احصا کنیم تا بتوانیم برنامه‌ریزی مناسبی برای این حوزه انجام دهیم.

 رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افریقا تصریح کرد: مهمترین راهکار برای رفع مشکل اصناف تولیدی بحث «بازار فروش» است و معتقدم در این عرصه باید به حوزه صادرات ورود کنیم چرا که واحدهای تولیدی بسیاری در جای جای کشور وجود دارند که تولید آنها قابلیت صادرات دارد، اما آنگونه که باید شناخته شده نیستند و در حقیقت جهش تولید ما با ورود به حوزه صادرات محقق می‌شود.

به گفته برهمن هم اکنون ۶۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داریم در صورتی که ظرفیت ما حدود ۳۶۰ میلیارد دلار است که نشان دهنده این است که با یک ششم ظرفیت کار می ‌کنیم.

وی بر ضرورت توانمندسازی واحدهای تولیدی صنفی در امر صادرات تاکید کرد و گفت: در این فضا خوشه سازی را انجام دادیم و جوانان مستعد در حوزه تولید را در یک شبکه متصل کردیم . 

مشاور اقتصادی بسیج اصناف بازاریان و فعالان اقتصادی کشور ادامه داد: برای رسیدن به افزایش صادرات و جلوگیری از قاچاق طرح تجار امین را شروع کردیم از همه استان‌ها یارگیری کردیم و در حوزه بین‌الملل هم از کشورهای مقاومت شروع کردیم که همه این‌ها به هم وصل هستند و هر کجای دنیا اتفاقی بیفتد به داد هم می‌رسند و این طور نباشد که بازار منحصر به افراد خاصی باشد.

به گفته برهمن کشورهایی مثل لبنان یک سوم جمعیت لبنان در قاره آفریقا و یک سوم جمعیت در آمریکا‌ی لاتین هستند که تجار حرفه‌ای هستند هم افزایی صورت پذیرفته است و تجار امین کارشان همین است و بسیج بخش حمایتی را بر عهده دارد .

وی ادامه داد: استان به استان حرکت می‌کنیم تا ظرفیت‌های مختلف استان‌ها را معرفی کنیم و هر استانی یک تفاهم نامه‌ای هم نوشته می‌شود که بتوانیم از ظرفیت‌های موجود نهایت استفاده را بکنیم.

وی تصریح ‌کرد: درمجموع اقدامات خوبی در جریان است و فقط نیاز است آن‌هایی که منافع ملی برایشان مهم است دست به دست هم دهند تا بتوانیم رونق اقتصادی را شاهد باشیم.

 ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری 

عمادالدین کبیری رئیس اتحادیه بین المللی تجار امین با اشاره به ظرفیت‌های بالای خراسان‌جنوبی در حوزه سرمایه گذاری اقتصادی داخلی و خارجی به عنوان یک استان مرزی گفت: این استان با توجه به هم مرزی با افعانستان هم برای کشور مهم است و هم برای نظام مزیت دارد.

وی از مسئولان استان خواست که از تمام اختیارات برای کمک به تجار و توسعه اقتصادی استفاده کنند که البته در این رابطه صحبت‌هایی انجام شده اما برای رسیدن به هدف نیازمند یک برنامه هماهنگ هستیم.

به گفته کبیری در شرایط فعلی مرز ماهیرود فعالیت خوبی دارد و توانسته جایگاه خودش را در بین مرزهای کشور پیدا کند و فقط برای توسعه نیاز است که شرایط برای جذب سرمایه گذار فراهم شود.

وی ادامه داد: در شبکه تجار بین‌المللی که در حال راه‌اندازی است زمانی که ظرفیت‌های مناطق تبیین می شود بسیاری از تجار تمایل به سرمایه‌گذاری دارند که باید بسترها لازم برای امنیت سرمایه‌گذاری آنها فراهم شود.

رئیس اتحادیه بین المللی تجار امین ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی را در حوزه‌های مختلف از جمله معادن، کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری بسیار بالا بیان کرد و از مسئولان فراهم سازی بستر‌ها برای جذب سرمایه‌گذار در این حوزه‌ها را خواستار شد تا نقش این استان در این رابطه پررنگ تر شود.

به‌گفته کبیری باید برای بخش خصوصی فرش قرمز بیندازیم و بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری فراهم شود تا صادرات هم رونق بگیرد .

 وی با بیان اینکه در نظر داریم ارتباط این مراکز برقرار شود تاکید کرد: بسیاری از فعالان این بخش نیروهای جوان هستند. لذا تلاش خواهیم کرد با برپایی دوره های آموزشی لازم از جمله بازاریابی ، صادرات و .... خدمات مورد نیاز را به فعالان این حوزه ارایه دهیم.

وی افزود: برای ورود هدفمند واحدهای صنفی تولیدی به بازارهای صادراتی در حال برنامه ریزی ، تدوین راه کارهای اجرای و همچنین تشکیل میزهای تخصصی هستیم.

کبیری تصریح کرد: هیات تجار را هم به استان اعزام خواهیم کرد که توانمندی‌های استان را از نزدیک بررسی کنند و در راستای سرمایه‌گذاری در منطقه اقدام کنند.

صادرات خوب نیست

علیرضا خامه‌زر،رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با گلایه از وضعیت موجود در حوزه صادرات گفت: بر اساس آمار‌ها صادرات ایران روند کاهشی را دارد که همه این موضوع به قصه ناتمام تعهدات ارزی برمی‌گردد. 

به گفته وی همه دست‌اندرکاران امر هم بر این موضوع واقف هستند اما این که چرا هم‌چنان در این جایگاه قرار داریم نیاز به کار کارشناسی دارد.

خامه زر ادامه داد: ما در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم اقتصادی قرار داریم اما آرایش اقتصادی ما جنگی نیست و باید در این رابطه فکری اساسی شود.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی خراسان‌جنوبی صادرات انجام شده هم ارزش افزوده آن‌چنانی برای کشور ندارد و نیاز است که در رابطه با کالاهای صادراتی هم بازنگری‌های کارشناسی صورت پذیرد.

 خامه زر ظرفیت‌های سرمایه گذاری اقتصادی کشور به خصوص ظرفیت خراسان‌جنوبی را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: به رغم همه فرصت‌ها اما از ظرفیت‌های موجود استفاده آن‌چنانی نمی‌شود.

شرایط جنگ اقتصادی

علی درویش دبیر کل بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی کشور گفت: شرایط کنونی کشور مصداق شرایط در زمان جنگ است، آن زمان همه مردم کمک‌کار بودند تا جنگ به‌خوبی پیش برود، به‌طوری‌که هر کس در حد و توان خودش در جنگ کمک‌کار بود، اکنون نیز برای مقاومت و کسب پیروزی در جنگ اقتصادی همه باید با همراهی و همکاری هم تلاش کنند و سنگی را از جلوی پای فعالین اقتصادی در امر تولیدی بردارند.

وی با بیان اینکه بسیج در ۳۴ اتاق بازرگانی در استان‌های مختلف تشکیل شده است افزود: بسیج به هیچ عنوان قصد دخالت در فعالیت های اتاق را ندارد و حضور بسیج در اتاق های بازرگانی نقش قابل توجهی در رفع مشکلات و موانع صادارت خواهد داشت. 

به گفته درویش اولویت بسیج اتاق بازرگانی حمایت از تجار و فعالان اقتصادی و همچنین شناسایی و رفع مشکلات و موانع تولید و صادرات است و با توجه به شرایط تحریم باید تلاشمان را بیشتر کنیم و با ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه در راستای توسعه اقتصادی گام برداریم.

وی با بیان اینکه در نظر داریم ارتباط این مراکز با بسیج اصناف برقرار شود تاکید کرد: برای ورود هدفمند واحد های صنفی تولیدی به بازارهای صادراتی برنامه‌ریزی خوبی انجام شده و در حال تدوین راه کارهای اجرای و همچنین تشکیل میزهای تخصصی هستیم.

سهم اندک صادرات به افغانستان

 رمضانی یکی از صنعتگران فعال استان با اشاره به صادرات ۳۹۴ میلیون دلاری ایران به افغانستان گفت: سهم خراسان‌جنوبی از این صادرات فقط یک کاشی و چند قلم دگر است و دلیل آن فعال نبودن ۵۰ درصد از واحدهای تولیدی است.

به گفته وی در شرایطی با این مشکل روبرو هستیم که زیرساخت‌های خراسان‌جنوبی در این خصوص مستهلک می‌شود اما سهم استان در صادرات به این کشور رضایت بخش نیست.

به گفته وی خراسان‌جنوبی ظرفیت‌های بالقوه فراوانی برای سرمایه‌گذاری دارد که باید بالفعل تبدیل شوند.

رشد اقتصادی با همدلی 

سردار مهدوی فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان‌جنوبی هم در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های بالای خراسان‌جنوبی در حوزه سرمایه‌گذاری اقتصادی گفت: در کنار حوزه معادن از جمله معدن طلا که ظرفیت بالایی در استان دارد یکی دیگر از مهم‌ترین ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان‌جنوبی با توجه به درصد بالای روزهای آفتابی انرژی‌های خورشیدی است که می‌توان از طریق ایجاد نیروگاه‌ها در راستای تولید برق و صادرات آن گام برداریم.

وی هم چنین به موانع موجود برای سرمایه‌گذاری هم اشاره کرد و افزود: با وجود همه تلاش‌های صورت پذيرفته ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری خراسان‌جنوبی هنوز به طور کامل معرفی نشده است که نیاز است در این رابطه هم بیش از پیش اقدام شود.

به گفته وی یکی دیگر از اشکالاتی که وجود دارد تولید کننده ما برای صادرات مشکل دارد چرا که خراسان‌جنوبی تا الان محروم بوده است و هنوز صادرات به درستی برای سرمایه‌گذار تبیین نشده است.

سردار مهدوی بر فرهنگ سازی صادرات و پیش‌زمینه‌های لازم را برای اجرایی شدن آن ضروری دانست و افزود : تکمیل زنجیره اقتصادی در حوزه داخلی خارجی باید انجام شود.

به گفته وی مشکلات باید واکاوی و ریشه یابی شود که چرا با همه ظرفیت‌های موجود منطقه اما هنوز در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و صادرات با چالش روبرو هستیم.

وی با تاکید بر این که برای توسعه اقتصادی باید دست به دست هم دهیم و همدل و همراه پیش رویم افزود: در چند سال گذشته کلید توسعه استات شتاب بیشتری گرفته که باید تداوم داشته باشد و سرعت بیشتری بگیرد.

وی هم چنین به ظرفیت‌های برخی از واحد‌های تولیدی موفق در استان هم اشاره‌ای کرد و افزود : با مدیریت قوی که وجود داشته افتخارات خوبی را از آن خود کردند و زنجیره تولید را تکمیل کردند و این واحدهای تولیدی می‌تواتند نمونه‌ای برای سایر سرمایه‌گذاران باشند.

به گفته وی برای رفع مشکلات اقتصادی و حضور سرمایه‌گذار در خراسان‌جنوبی همه باید پای کار باشند اعم از بخش خصوصی، بخش دولتی و سازمان‌ها مربوط هر چند ما منکر نبود موانع نیستیم فقط باید با یک هم افزایی و برنامه ریزی بتوانیم در راستای رفع موانع موجود گام برداریم.

وی هم مرزی با افغانستان را ظرفیتی عظیم برای توسعه صادرات محصولات استان بیان کرد و افزود: در این زمینه نیز غفلت شده که باید این موضوعات به صورت کارشناسی واکاوی شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از