حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/08/04 شمسی | 2025/10/26 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
خراسان جنوبی میزبان جشنواره مطبوعات شرق کشور
در جلسه شورای اطلاع‌رسانی خراسان‌جنوبی عنوان شد؛

خراسان جنوبی میزبان جشنواره مطبوعات شرق کشور

در جلسه شورای اطلاع‌رسانی خراسان جنوبی، بر همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌ها، تقویت وحدت اجتماعی، اجرای مصوبات اطلاع‌رسانی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای استان برگزاری سومین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور در بیرجند تأکید شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، جلسه شورای اطلاع‌رسانی خراسان جنوبی شب گذشته به ریاست سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، و با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی و رسانه‌ای استان برگزار شد. 

در این جلسه، محورهایی چون انسجام اجتماعی، اجرای مصوبات رسانه‌ای، جشنواره مطبوعات شرق کشور و طرح‌های امیدآفرین رسانه‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 اتحاد مقدس مردم و مسئولان سد محکمی در برابر توطئه‌های دشمن است

سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، در این نشست با تأکید بر اهمیت حفظ وحدت ملی و انسجام اجتماعی گفت: اتحاد مقدس و فولادین ملت ایران بزرگ‌ترین سرمایه کشور است و باید با تمرکز بر نقاط موفق استان و ایجاد فضای امید، اجازه ندهیم دشمن در اهداف تفرقه‌افکنانه خود موفق شود.

وی افزود: دشمن در جنگ تحمیلی آغازگر بود اما پایان جنگ با او نبود؛ امروز هدف اصلی او ایجاد شکاف از درون جامعه است. باید هوشیار باشیم تا با غفلت، زمینه تحقق اهداف دشمن را فراهم نکنیم.

هاشمی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های اقتدار ملی، تاب‌آوری اجتماعی مردم است. همه دستگاه‌ها موظفند با همدلی و هماهنگی، فشارهای اقتصادی را کاهش دهند و سرمایه اعتماد عمومی را تقویت کنند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها گفت: ارتباط صادقانه و چهره‌به‌چهره مسئولان با دانشجویان و نخبگان بسیار اهمیت دارد تا جوانان در مسیر امید، پیشرفت و خدمت به کشور گام بردارند.

وی همچنین به برگزاری سومین جشنواره مطبوعات شرق کشور در بیرجند اشاره کرد و افزود: این جشنواره فرصتی برای نمایش توان رسانه‌ای استان‌های شرقی است و باید با همکاری همه نهادها و حمایت رسانه‌ها به بهترین شکل برگزار شود.

هاشمی تأکید کرد: هیچ مدیر استانی حق شکایت از خبرنگاران به‌دلیل نقد منصفانه را ندارد؛ نقد منصفانه موجب رشد و اصلاح امور است. 

وی در پایان با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جرم بودن ترویج ناامیدی افزود: رسانه‌ها باید موفقیت‌ها و دستاوردهای استان را برجسته کنند. اتحاد مردم و مسئولان، رمز عبور از چالش‌ها و تحقق آینده‌ای روشن برای خراسان جنوبی است.

تخصیص یک درصد اعتبارات ملی برای اطلاع‌رسانی الزامی شد

در ادامه نشست، علی بهدانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی، از اجرای مصوبه شورا درباره همکاری دستگاه‌های اجرایی با صدا و سیمای استان خبر داد و گفت:

چند دستگاه اجرایی قرارداد اولیه همکاری با صدا و سیمای خراسان جنوبی را برای تولید و پخش برنامه‌های اطلاع‌رسانی امضا کرده‌اند و سه دستگاه دیگر نیز تا پایان هفته اقدام خواهند کرد.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای اطلاع‌رسانی، همه دستگاه‌های اجرایی موظفند یک درصد از اعتبارات ابلاغی ملی خود را به اطلاع‌رسانی و فعالیت رسانه‌ای اختصاص دهند تا روند اطلاع‌رسانی منسجم‌تر و شفاف‌تر شود.

بهدانی با اشاره به هماهنگی با اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تفاهم‌نامه‌ها برای دریافت تأییدیه نهایی از وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال شده است و پس از آن، اجرای طرح‌ها سرعت خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: هدف از این اقدام، ایجاد انسجام در اطلاع‌رسانی، شفاف‌سازی عملکرد دستگاه‌ها و حمایت از رسانه‌های استانی است.

سومین جشنواره مطبوعات شرق کشور هشتم آبان در بیرجند برگزار می‌شود

محمود رمضانی، سرپرست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با مرور مصوبات قبلی شورا گفت: خوشبختانه بسیاری از مصوبات با همکاری دستگاه‌های اجرایی در حال اجراست و روند پیشرفت آن‌ها مطلوب ارزیابی می‌شود.

وی افزود: هماهنگی‌های لازم با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دستگاه‌ها انجام شده است تا ظرفیت‌های همه نهادها در برنامه‌های فرهنگی و رسانه‌ای از جمله طرح "ایران قوی" به‌کار گرفته شود.

رمضانی از برگزاری سومین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات شرق کشور خبر داد و گفت: این جشنواره روز پنجشنبه هشتم آبان‌ماه با حضور اصحاب رسانه از هفت استان شرقی کشور در بیرجند برگزار می‌شود. در مجموع ۴۳۷ اثر به دبیرخانه ارسال و پس از داوری، برگزیدگان در بخش‌های خبر، گزارش، عکس، مصاحبه، تیتر و سرمقاله معرفی می‌شوند.

وی با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی رسانه‌ها و دستگاه‌ها گفت: شورای اطلاع‌رسانی استان باید با برنامه‌ریزی منسجم، نقش فعالی در جهت‌دهی به جریان اطلاع‌رسانی ایفا کند تا ظرفیت رسانه‌های بومی در خدمت توسعه استان قرار گیرد.

 وحدت اجتماعی محور برنامه‌های رسانه‌ای است

علیرضا آیینه‌دار، مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار داشت: تبیین و تقویت وحدت اجتماعی از محورهای مهم رسانه ملی است و در تمامی برنامه‌های استانی مورد توجه قرار دارد.

وی افزود: هرگونه گفتار یا برنامه‌ای که موجب خدشه به همبستگی اجتماعی شود، قابل‌قبول نیست. برنامه‌هایی همچون "بیداری ملت" و "پرانتز باز" با محوریت وحدت اجتماعی از جمله تولیدات ویژه صدا و سیما هستند.

آیینه‌دار با اشاره به فضای رسانه‌ای استان گفت: در ماه‌های اخیر، رسانه‌های خراسان جنوبی در مسیر هم‌افزایی و وحدت گام برداشته‌اند که این امر نشان‌دهنده بلوغ فکری رسانه‌ای در استان است.

بیش از ۲۳۷ هزار کنش رسانه‌ای با محوریت وحدت و ایران‌دوستی

سجاد رضایی، مسئول سازمان فضای مجازی بسیج سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی، نیز در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیت‌های رسانه‌ای این سازمان گفت:

در ماه‌های گذشته، بیش از ۲۳۷ هزار کنش رسانه‌ای و ۵۵ هزار پست اینستاگرامی با محوریت وحدت و ایران‌دوستی منتشر شده است.

وی افزود: در نیمه نخست امسال بیش از ۱۵ هزار نفر از والدین، معلمان و اقشار مختلف در دوره‌های آموزش سواد رسانه‌ای شرکت کردند. همچنین بیش از ۶۰۰ محتوای امیدآفرین در فضای مجازی تولید شده است.

رضایی از برگزاری جشنواره «ایران‌جان و خراسان‌جنوبی، ایرانِ استوار» در آبان‌ماه خبر داد و گفت: این جشنواره با محوریت امید و وحدت، با همکاری استانداری و بسیج فضای مجازی برگزار خواهد شد.

 ثبت‌نام ۹ هزار دانش‌آموز در طرح ملی ایران دیجیتال

در ادامه جلسه، مصطفی بهی، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات خراسان جنوبی، از اجرای طرح ملی ایران دیجیتال در استان خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۹ هزار دانش‌آموز استان در سامانه ایران دیجیتال ثبت‌نام کرده‌اند. هدف این طرح، آموزش مهارت‌های برنامه‌نویسی، هوش مصنوعی و سواد دیجیتال کاربردی به نسل جوان است.

وی افزود: اجرای این طرح گامی مهم در توسعه مهارت‌های نوین و تحقق عدالت آموزشی است و رسانه‌ها می‌توانند در معرفی و فرهنگ‌سازی آن نقش مؤثری داشته باشند.

در پایان این نشست، بر تداوم همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، پرهیز از موازی‌کاری، تقویت وحدت اجتماعی، ترویج امید و اطلاع‌رسانی شفاف تأکید شد. همچنین مقرر گردید دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی با هماهنگی دستگاه‌ها، مصوبات جلسه را پیگیری و نتایج آن را در نشست آینده ارائه کند.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!