خراسان جنوبی میزبان شهدای گمنام می شود
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در ایام شهادت حضرت زهرا (س) میزبان شهدای گمنام می شود، گفت: تاکنون دو مکان در روستاهای «استند و بارنجگان» برای تدفین دو شهید گمنام آماده شده است.
غلامرضا فلاحی در گفتگو با خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی « خاورستان» با اشاره به تشییع پیکر ۲۸۰ شهید در کشور به طور همزمان در سالروز شهادت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: تاکنون دو مکان در روستای استند و روستای مرزی بارنجگان زیرکوه برای تدفین دو شهید گمنام آماده شده است و در حال بررسی و رایزنی برای افزایش تعداد شهدا در ایام فاطمیه به خراسان جنوبی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در استان ۱۵۴ شهید گمنام در ۶۷ نقطه از خراسان جنوبی به خاک سپرده شده اند، افزود: این اماکن فرهنگی مأمنی برای علاقمندان به شهدا به ویژه نسل جوان است.
فلاحی با بیان اینکه از ۶۷ نقطه و مکان، یادمان ۴۲ شهید گمنام ساخته شده است، افزود: در حال حاضر ۲۱ یادمان شهید گمنام در حال ساخت است و در صورت تأمین و تخصیص اعتبارات، کار احداث این تعداد یادمان تا دهه فجر به اتمام می رسد.
وی با اشاره به این مهم که در حال حاضر مرقد چهار شهید گمنام فاقد اقدام برای احداث المان است، گفت: طراحی های لازم برای احداث یادمان این چهار شهید گمنام نیز انجام شده و امید است با تخصیص اعتبارات امسال کار اجرایی این یادمان ها هم آغاز شود.
وی با بیان اینکه احداث یادمان بر اساس نوع سازه متفاوت است، یادآور شد: هر یادمان بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان هزینه دارد و بر اساس افزایش قیمت مصالح، هزینه حمل و ... این ارقام تا یک میلیارد تومان هم می رسد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی اعتبارات مورد نیاز برای احداث چهار المان باقی مانده را بالغ بر چهار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در صورت تأمین اعتبار کار احداث ۲۱ المان تا دهه فجر و یا ۲۰ اسفندماه روز شهدا به اتمام می رسد.
سرهنگ فلاحی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به فرهنگ ایثار، شهادت و احداث المان شهدای گمنام، گفت: در دولت سیزدهم، بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان طی سه سال برای ساخت المان های شهدای گمنام استان اختصاص یافته است.
به گفته وی تاکنون ۸ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و امید است با تخصیص مابقی اعتبارات، کار احداث یادمان های شهدای گمنام به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه یادمان ها هیأت امنای مردمی دارند، ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامه های فرهنگی این اماکن مقدس به قطب فرهنگی بخصوص برای جوانان تبدیل می شوند تا بتوان بهره لازم را از آثار و گنجینه های دفاع مقدس یعنی شهدا برد.
وی با اشاره به این مهم که در حال حاضر ۳۰۰ درخواست برای انتظار تحویل پیکر شهید گمنام در استان وجود دارد، یادآور شد: برای تحویل پیکر شهید گمنام باید شرایطی مانند جمعیت (جمعیت ثابت بالای ۱۴۰۰ نفر) و ساخت یادمان شهید با پیشرفت ۵۰ تا ۷۰ درصدی انجام شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: بر اساس دستورالعمل های ابلاغیف پیکر شهدای گمنام در مراکز استان، شهرهای پر جمعیت، پارک ها، دانشگاه با جمعیت بالا نقاطی که دارای روستاهای اقماری بوده و در بن بست رفت وآمد نباشند و... به خاک سپرده می شوند.
فلاحی یادآور شد: کارشناسی لازم بر اساس پارامترهای ابلاغی در کمیته ای که در مرکز استان برگزار می شود، انجام و موارد و درخواست ها پیگیری شده و بر اساس دستورالعمل و اولویت ها درخواستها رد و یا مورد تأیید قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه اهالی بسیاری از روستاهای استان هم متقاضی شهید گمنام هستند، یادآور شد: روستاها در اولویت بعدی قرار دارند با این وجود پیکر شهدای گمنام در بسیاری از روستاهای استان به خاک سپرده شده و یادمان شهید هم احداث و یا درحال احداث است.
به گفته مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی، با توجه به کاهش تعداد شهدای کمنام باید پیکر شهدا در مکانی به خاک سپرده شود که تأثیرگذاری بیشتری دارد.
وی تأکید کرد: متقاضیان شهید گمنام باید بتوانند یادمان شهید را تا مرحله ۵۰ تا ۷۰ درصدی رسانده و بعد از آن پیکر شهید در مکان آماده شده به خاک سپرده می شود.
فلاحی افزود: بعد از خاکسپاری پیکر شهید، بنیاد حفظ آثار برای تکمیل و اتمام ساخت المان شهید ورود کرده و از اعتبارات ملی و استانی ادامه کار را در دستور کار قرار می دهد.
وی با اشاره به تشییع پیکر ۲۸۰ شهید در کشور به طور همزمان در سالروز شهادت حضرت زهرا(س) گفت: تاکنون دو مکان در روستای استند و روستای مرزی بارنجگان زیرکوه برای آرمیدن دو شهید گمنام آماده شده است و در حال بررسی و رایزنی برای افزایش تعداد شهدا در ایام فاطمیه به خراسان جنوبی هستیم.
انتهای خبر/