حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/03 شمسی | 2024/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
دستاوردهای‌ انقلاب‌ اسلامی؛

نخبه‌مشهدی‌ که با‌حمایت‌ سازمان بسیج افتخار آفرید

نخبه‌مشهدی‌ که با‌حمایت‌ سازمان بسیج افتخار آفرید

جوانان این مرزوبوم بارهاوبارها نشان داده‌اند که خواستن توانستن است و هرگاه اراده کنند با کمی حمایت کارهای بزرگی را به نتیجه خواهند رساند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا،حمید داوودی دانشجویی مقطع دکترای دانشگاه صنعتی شریف که سازنده لامپ‌های هوشمند با ویژگی‌های خاص است در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره این اختراع خود اظهار کرد: بنده در این اختراع خود ساختار لامپ‌ها را تغییر دادم و ضمن پایین آوردن مقدار قابل‌توجهی از توان مصرفی آن طول عمر آن را افزایش دادم.

وی افزود: این لامپ‌های هوشمند چنانچه همانند دیگر لامپ‌ها طبق زمان مصرفی معمول روشن باشد حدود ۶۰ سال طول عمر دارد که به عقیده بنده این مدت برای عمر یک لامپ بی‌نهایت محسوب می‌شود چرا که اگر ۲۴ ساعته روشن باشد ۱۵ الی ۲۰ سال عمر مفید دارد.

این مخترع درباره دیگر ویژگی‌های لامپ‌های هوشمند ادامه داد: این لامپ‌ها ظاهر بسیار زیبایی دارد و نیاز به اتصالات برقی از جمله پاتروم و همچنین فریم ندارد فقط با اتصال به دو سیم قابلیت اتصال دارد و این باعث می‌شود هزینه برای تولیدکننده و مصرف‌کننده کمتر باشد.

داوودی بیان کرد: این لامپ‌ها یک نمونه خارجی دارد، ولی با ویژگی‌های نمونه ما تفاوت ساختاری دارد. نمونه خارجی بیشتر حالت تزییناتی دارد و تنها شباهت نمونه کاری ما با نمونه خارجی همین ظاهر شش‌ضلعی آن است، ولی ساختار داخلی آن کاملاً متفاوت است.

وی تصریح کرد: میزان مصرف برق این لامپ‌های هوشمند نسبت به لامپ‌های ال. ای. دی که مصرف برق کمی هم دارد ۵۰ درصد پایین‌تر است و دمایی که تولید می‌کند بسیار اندک است.

این مخترع تأکید کرد: قیمت هر عدد لامپ در بازار ۱۲۰ هزار تومان است و منبع اصلی فروش ما در دی جی کالاست و البته در برخی فروشگاه‌های سطح شهر هم این محصول به فروش می‌رسد.

داوودی اظهار کرد: عمده‌ترین مشکل نخبگان و مخترعین در کشور ما داشتن دغدغه‌های مالی است. ازآنجاکه اولویت اول نخبگان، رشد و پیشرفت علمی است، اما همین دغدغه مالی اجازه رشد علمی را به آنان را نمی‌دهد و بنده چندین بار در دیداری که با رهبر معظم انقلاب داشتم این مورد را مطرح نمودم.

وی افزود: بنده بهترین سال‌های زندگی خود را متوقف کردم و به دنبال یک کار جهت کسب درآمد بودم که امرارمعاش کنم و در این چند سال از کلی تحقیق و پژوهش و تکنولوژی نوین عقب ماندم و به مدت پنج سال طول کشید تا به استقلال مالی برسم.

این مخترع ادامه داد: متأسفانه در کشور ما سرمایه‌گذاران به مخترعین دیر اعتماد می‌کنند و بسیار دیر روی محصول فرد سرمایه‌گذاری می‌کنند و این باعث می‌شود که مخترع به دنبال سرمایه‌گذاری خارجی باشد.

داوودی بیان کرد: در حوزه علمی کشور نیازمند افرادی است که در واقع از تمام داشته‌های مخترعین و نخبگان استفاده شود به‌طوری که با یک جهاد علمی تمام‌عیار به دل دشمن بزنند.

این عضو بنیاد ملی نخبگان و مخترع این محصول دانش‌بنیان قبلاً هم از یک ربات رونمایی کرده بود و دررابطه‌با این اختراع گفت: این محصول صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته و صرفه اقتصادی ۱۰ برابر را نیز به دنبال داشته و هزینه تمام شده آن یک‌دهم نمونه خارجی بود.

 وی با اذعان به اینکه این محصول با حمایت سپاه امام رضا (ع) و سازمان علمی‌پژوهشی بسیج تولید شده است، در خصوص کاربرد این محصول افزود: استفاده از این ربات، باعث افزایش تولید ۴۰ درصدی شده و در کارخانه‌ها، اداره پست، دیجی‌کالا، انبارهای هوشمند و کارخانه‌های صنایع خودروسازی کاربرد دارد.

این عضو بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این طرح در راستای فرمایشات رهبر انقلاب که می‌فرمایند طرح‌های فناوری باید نوآورانه و در راستای پاسخ به حل مسائل صورت گیرد تولید شده است.

وی در پایان تصریح کرد: علم یکی از ضروریات جهت پیشرفت و استقلال کشور در شرایط کنونی است؛ بنابراین سازمان بسیج می‌تواند ضمن توجه عمیق به عرصه علم، این مقوله را به‌عنوان یکی از ابزارهای رسیدن به ثروت بداند و در حوزه علمی سرمایه‌گذار قابل‌توجهی داشته باشد.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از