خاورستان گزارش می دهد؛
راهیان نور دارالفنونی برای مشق عشق
دوران دفاع مقدس دانشگاهی است که درس توانمندی، ایستادگی، ولایتپذیری، اخلاق و شهادت میدهد و راهیان نور دارالفنونی معنوی است که با شستشوی افکار و ارواح از آلودگیها، عشق و نوارنیت مشق میکند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در سوز سرمای زمستان که اکثر مناطق کشور بارش باران و برف را تجربه میکنند، اما آبوهوای معتدل و دلپذیر خوزستان شرایط را برای سفر به این استان مهیا کرده است. یکی از سفرهای دستهجمعی و گروهی دلچسب به این استان، اردوهای راهیان نور است که برای هر زائر این مناطق، خاطرهای به یادماندنی است.
با آمدن نام خوزستان، اولین مفاهیمی که در اذهان جاری میشود، جنگ، مقاومت، رشادت، ایثار و از خودگذشتگی است که همه این مفاهیم در قالب اردوهای راهیان نور به خوبی قابل درک و لمس است. سفری معنوی و زیارتی برای زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا، سفری از جنس نور که میزبان آن شهدا هستند.
قدم گذاشتن بر این خاک؛ حرمت دارد، خاک مقدسی که بوی عشق و دلدادگی میدهد و روزگاری فرش زیرپای جوانانی غیور و اصیل بود که مانند ناموس خود از آن محافظت کردند تا مبادا بهدستهای پلید دشمن آلوده شود. حضور در این مناطق و یادمانها، فرصتی ناب برای تنها شدن در عین شلوغی، خلوت با خدا و تجدید عهد و پیمان با شهداست، فرصتی ناب برای زیارت و تفکر...
در اینجاست که به دور از تمام دغدغه، هیاهو و آمد و شدهای دنیایی، حالوهوای همه مشتاق و شهدایی است، روحها و قلبها همه آماده صیقل و پرواز تا مرز شهداست. همه میآیند که ببینند و بشنوند روایتهای ناب دلدادگی و راز خدایی شدن شهدا را، اینجا هوای شهدا؛ همه را هوایی میکند، بهخصوص با روضههای حضرت زهرا (س) که لحظاتی ناب و تکرار ناشدنی است.
اینجا پلی به تاریخ است، وجب به وجب این خاک از هویزه و فتحالمبین، از شلمچه وسیع تا تپههای فکه، از اروند پرخروش تا طلائیهای که محور نبردها و عملیاتهای سنگین خیبر و بدر بود، گواه مظلومیت و ایثار و مقاومت جوانان این مرز و بوم است، وجب به وجب این خاک مقتل و مدفن جوانان پاک و بیآلایشی است که آنچنان روح بزرگی داشتند که در کالبد دنیایی و زمان و مکان نمیگنجیدند و باید برای اهدافی مقدس سینه سپر کرده، مردانه میجنگیدند و برای ابد آسمانی و جاوید میشدند. جوانانی که از همهچیز گذشتند تا ایران بماند و آبادانی اش، ایرانی بماند و عزتش...
اینجا یادآور ربنا گفتنهای شهدا در قنوت اخلاص است، اینجا مسیر آسمان نزدیکتر است، اینجا کلاس درس شهدا برای ولایتپذیری و ایستادگی است.
٨ سال دفاع مقدس؛ گنجینه عظیمی از تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی است، ٨ سالِ سخت که جنگی ناخواسته بر گُرده این ملت تحمیل شد که هنوز هم برخی از شهدای این جنگ؛ ناباورانه به خانه برنگشتهاند و تفحصها برای پیداکردن پیکرهای پاکشان ادامه دارد، برخی هم در گمنامی؛ نامدار شدند و زینت افزای محلات و معابر و مایه آرامش مردم. اما شاید نسل جدیدی که این دوران را درک نکردند، تصور و شناخت درستی از این دوران که درواقع هویت اصلی و ملی آنها به شمار میرود، نداشته باشند. بر همین اساس اردوهای راهیان نور بهعنوان یک سنت حسنه برنامهریزی شد تا ضمن گرامیداشت و زنده نگهداشتن یاد و نام شهدای دفاع مقدس و جلوگیری از تحریف و فراموشی دفاع مقدس، به شناخت کافی نسل جدید از این برهه مهم تاریخی و همچنین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه کمک کند.
امروز اردوهای راهیان نور؛ یک حرکت عظیم فرهنگی است که با انعکاس و یادآوری مجاهدتهای نسل اوّل و دوم انقلاب در دفاع از مرزهای اعتقادی و سرزمینی، درس ایستادگی، عزت، اقتدار و از خودگذشتگی و شهادت برای جوانان و آیندهسازان این کشور، مشق میکند و این فرهنگ را در جان و دل جوانان نهادینه میکند. قطعا به تاسی از مقاومت و ایثار این دوران است که میتوان در مواجهه با توطئههای متعدد دشمن در جبهه جنگ نرم، تهاجم فرهنگی و جنگ شناختی دشمن، مقتدرانه ایستاد و پیروز شد.
حضور در این مناطق مقدس؛ به نسل جوان هویت و انگیزه میبخشد و "ما میتوانیم" را به معنای واقعی کلمه برایشان تفسیر میکند، چرا که پیروزی در جنگی با ابرقدرتهای دنیا آن هم با دست خالی جز با اراده و تکیه بر توان داخلی امکانپذیر نیست.
اینجا با الهام از شهدا، انگیزهها را برای ماندن در میدان و ساختن و پیشرفت کشور مصممتر میکند و با الگوگیری از شهدا، جوانان را به خودباوری میرساند. درواقع دوران دفاع مقدس دانشگاهی است که درس توانمندی، ایستادگی، ولایتپذیری، اخلاق و شهادت میدهد و راهیان نور دارالفنونی معنوی است که با شستشوی افکار و ارواح از آلودگیها، عشق و نوارنیت مشق میکند.
برنامهریزی برای اعزام ١٠ هزار نفر از خراسان جنوبی به راهیان
خوشبختانه در خراسان جنوبی هم اردوهای راهیان نور موردتوجه مسئولان است و این اردوها در سطوح مختلف دانشآموزی، دانشجویی، فرهنگیان، اصناف، مساجد و محلات و ... برگزار میشود تا بتواند در اقشار مختلف بخصوص جوانان، موجب هویتبخشی و انگیزه برای ماندن در مسیر شهدا باشد.
در همین خصوص اردوگاه شهید حبیب الهی در اهواز، آماده اسکان و پذیرایی از زائران خراسان جنوبی به مناطق راهیان نور جنوب است.
رضا هزاری معاون هماهنگ کننده سپاه انصارالرضا علیهالسلام خراسان جنوبی درخصوص برگزاری اردوهای راهیان نور امسال، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهار کرد: در برنامهریزی اردوهای راهیان نور سال ۱۴۰۳، اعزام ۱۰ هزار نفر به مناطق عملیاتی دفاع مقدس در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: بر همین اساس، مرحله اول اعزام افراد به این اردوها و مناطق، از ابتدای تیر تا ۲۳ مهرماه به مناطق عملیاتی غرب کشور انجام شد که یک هزار و ۸۰۰ نفر به این اردوها اعزام شدند.
معاون هماهنگ کننده سپاه انصارالرضا علیهالسلام خراسان جنوبی بیان کرد: مرحله دوم اعزام اردوهای راهیان نور نیز از ۲۳ آبان ماه شروع شده و تا ۱۰ اسفندماه ادامهدارد که این اردوها به مناطق عملیاتی جنوب کشور است.
هزاری با اشاره به اعزام بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به مناطق عملیاتی جبهه جنوب از ابتدای آبان ماه تاکنون، عنوان کرد: زائران در این اردوها با حضور در شهرهای آبادان، اهواز و شوش، از یادمانهای متعدد ازجمله شلمچه، هویزه، طلائیه، فتحالمبین و... بازدید میکنند.
وی ادامه داد: همچنین اردوی راهیان پیشرفت نیز بطور همزمان با اردوهای راهیان نور برگزار میشود و افراد اعزام شده در مسیر این مناطق، از مظاهر پیشرفت و دستاوردهای انقلاب اسلامی ازجمله سد کرخه و پالایشگاه نفت آبادان بازدید میکنند.
او یادآور شد: افراد اعزام شده به این اردوها از تمام اقشار بسیج ازجمله دانشآموزی، دانشجویی، طلاب، فرهنگیان، اصناف، محلات و... هستند.
هزاری با تاکید بر لزوم انتقال مکتب ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان دفاع مقدس، ادامه داد: حضور مردم بخصوص نسل جوان در این مناطق و دیدن محل رشادتهای رزمندگان از نزدیک بسیار تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه امروز جامعه ما به روحیه ایثار و مقاومت نیاز دارد چرا که همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ هزینه مقاومت کمتر از سازش است، گفت: حضور در این مناطق به خوبی تبیین میکند که اگر رشادت و از خودگذشتگی رزمندگان دفاع مقدس نبود، امنیت امروز ما هم وجود نداشت و شرایط کشور ما هم مانند بسیاری از کشورهای دیگر پرآشوب و نابسامان بود.
انتهای پیام/