حالت تاریک
  • جمعه, 1404/08/23 شمسی | 2025/11/14 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
زیرساخت‌ها بیابان لوت در نقطه صفر
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس عنوان‌کرد:

زیرساخت‌ها بیابان لوت در نقطه صفر

نماینده نهبندان و سربیشه در چهارمین همایش بین‌المللی گردشگری لوت با انتقاد از عقب‌ماندگی زیرساختی این پهنه جهانی گفت: اگر مدیران هنر جذب سرمایه‌گذار نداشته باشند، همایش‌ها به تنهایی هیچ ثروتی برای مردم منطقه ایجاد نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، مصطفی نخعی در چهارمین همایش بین‌المللی گردشگری بیابان لوت در نهبندان، بر ضرورت توجه جدی به ظرفیت‌های بیابان لوت و میراث فرهنگی خراسان جنوبی تأکید کرد.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از یک دهه از ثبت جهانی بیابان لوت می‌گذرد، اما هنوز بسیاری از زیرساخت‌های اولیه برای بهره‌برداری گردشگری فراهم نشده است. به گفته او، اگر قرار است این ظرفیت جهانی به ثروتی پایدار برای مردم منطقه تبدیل شود، توسعه زیرساخت‌ها باید در اولویت قرار گیرد.

نخعی با اشاره به نبود راه‌های دسترسی استاندارد به جاذبه‌های تاریخی و طبیعی منطقه افزود: «قلعه تاریخی شاهدژ با قدمتی بیش از دو هزار سال، همچنان فاقد مسیر مناسب و ایمن برای دسترسی گردشگران است. این در حالی است که چنین آثار ارزشمندی می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود.»

وی با بیان اینکه مشکلات جاده‌ای همچنان یکی از موانع جدی توسعه گردشگری لوت است، تصریح کرد: «از سال ۱۴۰۱ تاکنون بارها موضوع جاده نهبندان ـ شهداد را پیگیری کرده‌ایم، اما تنها پنج کیلومتر از مسیر بازگشایی شده است. در حالی که بسیاری از کشورها با بهره‌گیری از آثار ثبت جهانی خود توانسته‌اند میلیون‌ها گردشگر جذب کنند، ما هنوز در نخستین مراحل ایجاد زیرساخت‌ها متوقف مانده‌ایم.»

نماینده نهبندان و سربیشه همچنین با اشاره به مشکلات مردم در مناطق حاشیه‌ای لوت گفت: برخی روستاهای واقع در حاشیه بیابان لوت ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری دارند، اما حتی نیازهای اولیه مانند تأمین آب آن‌ها نیز حل نشده است. با چنین شرایطی نمی‌توان انتظار رونق گردشگری داشت.

او با انتقاد از عملکرد برخی مدیران استانی و شهرستانی اظهار داشت: مدیران بی‌انگیزه و خسته نمی‌توانند گرهی از مشکلات مردم باز کنند. اگر هنر جذب سرمایه‌گذار وجود نداشته باشد، برگزاری همایش‌های متعدد هیچ اثر و خروجی برای مردم منطقه نخواهد داشت.

نخعی با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، ادامه داد: همایش‌ها باید به جذب سرمایه منجر شود. اگر نتوانیم سرمایه‌گذار را به منطقه دعوت کنیم و زیرساخت‌های لازم را فراهم نکنیم، ظرفیت‌های بیابان لوت و میراث فرهنگی خراسان جنوبی همچنان بلااستفاده خواهد ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، صنایع دستی و میراث فرهنگی ارزشمند استان را از دیگر فرصت‌های مهم توسعه گردشگری دانست و گفت: این ظرفیت‌ها باید به ثروت پایدار تبدیل شوند. اگر گردشگری اولویت کشور است، برنامه‌ریزی دقیق، حمایت مؤثر و اقدام عملی ضروری است.

نماینده نهبندان و سربیشه در پایان ابراز امیدواری کرد که مصوبات چهارمین همایش بین‌المللی گردشگری لوت با جدیت پیگیری و اجرایی شود و این بیابان منحصر‌به‌فرد به جایگاه واقعی خود در توسعه گردشگری ایران دست یابد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!