فرماندار خوسف:
«ناقوس» شاعری عارف مسلک و اهل دل بود
حسینی گفت: استاد غلامحسین یوسفی متخلص به ناقوس، شاعری عارف مسلک و اهل دل و مردمدار بود و باید یاد و خاطر این میراثداران فرهنگی را گرامی بداریم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خاورستان، شب شعر و گرامیداشت تلاش علمی و ادبی دکتر محمدرضا راشد محصل و استاد غلامحسین یوسفی شامگاه شنبه همزمان با هفته فرهنگی خوسف برگزار شد.
فرماندار خوسف در این مراسم اظهار کرد: اولین هفته خوسف از ۲۳ آبان آغاز شده و ۲۸ آبان به اتمام میرسد.
علی حسینی بیان کرد: خراسان جنوبی ظرفیتها و میراث فرهنگی، مفاخر و بزرگان بسیاری دارد که قبل از اشاره به معادن و زیرساختهای آن، آن چیزی که مهمتر از همه میتواند نمود بیشتری داشته باشد میراث فرهنگی آن است که در گذشته نتوانستیم به خوبی نشان دهیم.
وی ادامه داد: این موضوع شامل شهرستان خوسف هم است و سعی کردیم طی هفته فرهنگی امسال برخی از مراسمات را برای بزرگداشت مفاخر و میراثداران فرهنگ این شهرستان برگزار کنیم.
فرماندار خوسف با اشاره به اینکه امشب هم این مراسم برای بزرگداشت استاد ناقوس و راشد محصل برگزار شده است، افزود: استاد غلامحسین یوسفی یا همان ناقوس چند ویژگی خاص داشتند و شاعری عارف مسلک و اهل دل بودند و در بین مردم حضور داشتند.
وی عنوان کرد: مردمداری باعث شده بود استاد ناقوس در شهرستان خوسف و این آستان محبوب باشد.
گفتنی است؛ دکتر محمدرضا راشدمحصل، در خردادماه سال ۱۳۱۵ خورشیدی، در در روستای افضلآباد ماژان خوسف، خراسان جنوبی، زاده شد. پس از پایان دانشآموختگی مقدمانی در بیرجند در ۱۳۳۳ به خدمت فرهنگ درآمد و پس از گذراندن دورههای عالی تحصیلی در سال ۱۳۵۳ مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی گرفت.
همکاری با فرهنگستان زبان و ادبیات، هموند (:عضو) هیات علمی دانشگاه جندیشاپور اهواز (شهید چمران کنونی)، همکاری با شورای کتاب کودک، تدوین دایرهالمعارف (قاموس)، تدریس در دانشگاه تبریز، همکاری با دانشکده ادبیات مشهد و دانشگاه بیرجند، هموند هستهی قطب علمی فردوسیشناسی و هموند هیاتمدیره فرهنگسرای فردوسی از فعالیتهای این چهرهی فرهنگی است.
زندهیاد راشد محصل، بیش از ۸۰ مقاله و کتاب نوشته است که از آن میان میتوان از کتابهای «پرتوهایی از قرآن و حدیث در ادب فارسی»، «گزیده حدیقه سنایی با شرح و توضیح»، «نشانهشناسی ادبی در کاربرد قرآن و حدیث»، «تاریخ فرهنگ و آموزش نوین در بیرجند»، «فارسی عمومی» (با همکاری دکتر بهنامفر و دکتر محمدی)، «داستان گشتاسب در دو نگاه» (پیکرهشناسی و دریافتهای اجتماعی)، «نظارت بر تهیه و چاپ سه کتاب شاهنامهپژوهی و «خیّامشناخت و عطّارشناخت» (ویژهنامههای فردوسی، خیّام و عطار) یاد کرد.
محمدرضا راشدمحصل، نویسنده، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی، در ۸۷ سالگی درگذشت.
انتهای خبر/