حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/08/07 شمسی | 2025/10/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
صنعت غذا، قلب تپنده امنیت غذایی کشور است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

صنعت غذا، قلب تپنده امنیت غذایی کشور است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: صنعت غذا، نقش بی‌بدیلی در تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه دارد و تلاش تولیدکنندگان و ناظران این حوزه، خدمتی بزرگ و گاه ناپیدا برای سلامت مردم است که باید قدر دانسته شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، زهرا کیانی صبح امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان صنعت غذایی خراسان جنوبی، با قدردانی از تلاش تولیدکنندگان، ناظران و مسئولان فنی صنایع غذایی استان گفت: شاید تأمین سلامت مردم از طریق صنعت غذا ساده به نظر برسد، اما در واقع یکی از پیچیده‌ترین و دشوارترین مأموریت‌هاست. شما هر روز با وجدان کاری و تعهد، در خط مقدم امنیت غذایی کشور فعالیت می‌کنید و این کار ارزش معنوی بالایی دارد.

وی افزود: صنعت غذا، قلب تپنده امنیت غذایی کشور است. هدف ما این است که با هم‌افزایی میان صنعت، دانشگاه و نهادهای نظارتی، غذایی سالم‌تر، ایمن‌تر و در دسترس‌تر برای همه مردم فراهم کنیم؛ چراکه توسعه پایدار بدون تأمین غذای سالم و مقرون‌به‌صرفه برای اکثریت جامعه معنا ندارد.

کیانی با اشاره به دشواری‌های تولید در شرایط اقتصادی فعلی تصریح کرد: می‌دانیم که تأمین مواد اولیه سخت است و اجرای استانداردها پیچیده، اما وجدان کاری شما باعث شده که استان خراسان جنوبی از لحاظ سلامت محصولات غذایی در جایگاه مطلوبی قرار گیرد و واحدهای تولیدی آن بدرخشند.

معاون غذا و دارو در ادامه گفت:. اگرچه زبان نظارت گاهی تلخ است، اما همانند دارویی است که برای درمان و پیشگیری از آسیب‌ها ضروری است. هدف نظارت، کمک به بهبود فرآیند تولید و تضمین سلامت مصرف‌کننده است.

وی در تشریح عملکرد معاونت غذا و دارو بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۶۱ واحد تولیدی و در سال ۱۴۰۴ تاکنون ۱۶۶ واحد در حوزه صنایع غذایی تحت نظارت قرار گرفتند. همچنین ۸۲ مرکز نگهداری و انبار مواد غذایی مورد بازرسی قرار گرفت که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

کیانی ادامه داد: در بخش فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی نیز ۲۹۴ مورد نظارت انجام شده است. علاوه بر این، بازرسی میدانی از فروشگاه‌ها، مراکز پخش و انبارها در قالب گشت‌های مشترک با سایر ارگان‌ها به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

وی گفت:. در سال گذشته بیش از ۱۹۳۴ نمونه از محصولات غذایی و بهداشتی مورد آزمایش قرار گرفت که بالغ بر ۹ هزار سنجش تخصصی بر روی آنها انجام شده است. در شش ماه نخست امسال نیز بیش از ۶۰۰ نمونه مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفته است.

کیانی اجرای طرح پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی را از اقدامات مؤثر معاونت دانست و گفت: با اجرای این طرح، محصولات از مزرعه تا بازار تحت ارزیابی قرار می‌گیرند تا سلامت کامل آنها برای مصرف‌کنندگان اطمینان‌بخش باشد.

وی با اشاره به رنگ‌نشانگر تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی گفت: این نشانگرها با رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز، وضعیت میزان قند، چربی و نمک محصولات را برای مردم مشخص می‌کنند تا انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند. تلاش ما این است که محصولات بیشتر در محدوده سبز قرار بگیرند.

معاون غذا و دارو افزود: در حوزه مشاغل خانگی نیز با حمایت از تولیدکنندگان خرد، تاکنون در سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۸ مجوز و در سال ۱۴۰۴ تعداد ۲۲ مجوز صادر شده است تا خانواده‌ها بتوانند با رعایت اصول فنی و بهداشتی، در تولید غذای سالم مشارکت کنند.

کیانی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در مصرف نان کامل گفت: تلاش می‌کنیم با همکاری کارخانه‌های آرد استان، مصرف نان کامل و افزایش سبوس در سبد غذایی خانوار را ترویج دهیم. این موضوع نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن دارد.

وی در پایان با تقدیر از تولیدکنندگان و ناظران گفت: تلاش‌های شما در تولید غذای سالم، نشان از عشق و تعهد به سلامت مردم دارد. امیدواریم این مسیر با همراهی و هم‌افزایی بیشتر ادامه یابد و استان خراسان جنوبی در صنعت غذا همچنان بدرخشد.

انتهاي خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!