حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/03 شمسی | 2025/10/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
اعزام دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی به سفرهای معنوی
در شورای آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی عنوان شد؛

اعزام دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی به سفرهای معنوی

۲۴۰۰ دانش‌آموز خراسان جنوبی به یاد شهدای استان راهی اردوهای راهیان نور می‌شوند و ۱۰۵ نفر دیگر نیز در قالب کاروان‌های عمره دانش‌آموزی عازم مکه خواهند شد؛ حرکتی فرهنگی و الهام‌بخش با رشد ۱۰ برابری نسبت به سال گذشته مواجه است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سید محمدرضا هاشمی صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان گفت: بر اساس ارزیابی وزارت آموزش و پرورش، خراسان جنوبی در میان استان‌های برتر کشور در اجرای مصوبات شوراهای استانی قرار گرفته است که حاصل همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های عضو شورا است.

وی افزود: لازم است جلسات شورای آموزش و پرورش استان طبق تقویم زمان‌بندی مشخص، با حضور کامل اعضا و به‌صورت منظم برگزار شود تا مصوبات ضمانت اجرایی داشته باشند. هاشمی پیشنهاد داد این جلسات به‌صورت چرخشی در مکان‌هایی مانند شهرداری، مدارس حاشیه شهر، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر دستگاه‌ها برگزار شود تا ارتباط و مشارکت بین نهادها تقویت گردد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت برنامه‌های فرهنگی و پرورشی گفت: اردوهای راهیان نور از مؤثرترین فعالیت‌ها در حوزه تربیت دینی و انقلابی دانش‌آموزان است و همه دستگاه‌ها باید برای اجرای بهتر این برنامه همکاری کنند.

هاشمی افزود: دانش‌آموزانی که کمتر در برنامه‌های فرهنگی شرکت دارند باید در اولویت اعزام به این اردوها قرار گیرند، چراکه حضور در این سفرها موجب تحول فکری و رفتاری آنان می‌شود. وی تأکید کرد هیچ دانش‌آموزی نباید به‌دلیل مشکلات مالی از این فرصت معنوی محروم شود و دولت برای حمایت از اقشار کم‌برخوردار آماده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع عمره دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: علاقه خانواده‌ها برای اعزام فرزندانشان به این سفر بسیار زیاد است و باید زمینه حضور دانش‌آموزان مستعد اما کم‌توان مالی در این برنامه‌ها فراهم شود.

استاندار خراسان جنوبی در ادامه با انتقاد از طولانی شدن برخی پروژه‌های عمرانی گفت: پروژه ساختمان اداره کل آموزش و پرورش، محور ماهیرود به فراه و طرح‌های معادن زغال‌سنگ سال‌هاست نیمه‌تمام مانده‌اند و لازم است با جدیت بیشتری پیگیری شوند.

وی افزود: موفقیت‌های علمی و فرهنگی دانش‌آموزان استان در سطح کشور نتیجه کار گروهی و هماهنگی نهادهای مرتبط است و این الگو باید در شهرستان‌ها نیز ادامه یابد.

هاشمی همچنین به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی ایران و افغانستان در بیرجند اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه از نظر کیفیت در حد نمایشگاه‌های بین‌المللی خارج از کشور بود و حتی از تهران نیز عملکرد بهتری داشت. برای پیگیری تفاهم‌نامه‌های امضا شده در این رویداد، دبیرخانه‌ای ویژه تشکیل شده است.

وی با اشاره به برگزاری همایش دیپلماسی منطقه‌ای افزود: این همایش زمینه معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، علمی و اقتصادی استان را فراهم کرد و موجب جلب توجه کشورهای همسایه و سفرا به خراسان جنوبی شد.

استاندار در پایان با اشاره به دیدار خود با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در این دیدار بر تسریع در اجرای طرح‌های زیرساختی استان از جمله راه‌آهن و انتقال آب تأکید شد که می‌تواند زمینه‌ساز تحولی بزرگ در توسعه استان باشد.

 اعزام ۲۴۰۰ دانش‌آموز به یاد شهدا

در ادامه جلسه، فرشید جعفری، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، از اعزام ۲۴۰۰ دانش‌آموز به مناطق عملیاتی جنوب کشور به یاد ۲۴۰۰ شهید استان خبر داد.

وی اظهار کرد: اردوهای راهیان نور فرصتی برای انتقال مفاهیم ایثار و شهادت به نسل جوان است و موجب تقویت هویت ملی و دینی دانش‌آموزان می‌شود.

جعفری با اشاره به ضرورت پشتیبانی دستگاه‌ها گفت: انتظار می‌رود استانداری در تأمین وسایل نقلیه مورد نیاز برای اعزام دانش‌آموزان همکاری کند، همان‌طور که در استان سمنان این اقدام به عنوان حرکتی ماندگار ثبت شد.

 لزوم تأمین زمین برای احداث مجتمع آموزشی

در بخش دیگری از جلسه، حامد رخسارپور، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی، با اشاره به مصوبات پیشین شورا گفت: احداث یک مجتمع آموزشی استاندارد از مقطع ابتدایی تا دوازدهم به تصویب رسیده اما اجرای آن منوط به تأمین زمین مناسب حداقل ۱۰ هزار مترمربعی است.

وی افزود: سازمان نوسازی مدارس کشور تأمین مالی پروژه را تعهد کرده و در حال حاضر تنها مانع اجرای طرح، اختصاص زمین آموزشی در بیرجند است. رخسارپور گفت: در محدوده دانشگاه فرهنگیان و شهرک زعفرانیه گزینه‌های مناسبی برای اجرای این پروژه وجود دارد و در صورت تأمین زمین، عملیات احداث به‌سرعت آغاز می‌شود.

 افتخارات ملی و جهانی دانش‌آموزان

مهدی مرتضوی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، از درخشش دانش‌آموزان استان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی خبر داد.

وی گفت: دانش‌آموزان خراسان جنوبی در رقابت ملی «ایران دیجیتال» شش مقام برتر کشوری، در جشنواره فرهنگی و هنری کشور ۱۸ رتبه برتر، و در جشنواره کارینو جایزه ویژه هیئت داوران را کسب کردند. همچنین در جشنواره نوجوان سالم ۹ مقام کشوری و در المپیادهای علمی کشور ۲۹ مدال در رشته‌های مختلف به دست آوردند.

مرتضوی افزود: با حمایت وزارت آموزش و پرورش، اعزام دانش‌آموزان به عمره دانش‌آموزی نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر افزایش یافته است و سه پرواز ویژه از بیرجند برای اعزام کاروان‌ها در آبان و آذر انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات زیرساختی گفت: انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت گاز برای اجرای طرح «هم‌یاد گاز»، ارسال ششمین کاروان تجهیزات آموزشی و ورزشی به ارزش ۵۰ میلیارد ریال و افتتاح پروژه‌های ورزشی و انرژی خورشیدی از اقدامات شاخص آموزش و پرورش در ماه‌های اخیر بوده است.

در پایان نشست شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی، بر تداوم هم‌افزایی نهادها، تسریع در اجرای طرح‌های عمرانی آموزشی، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و تقویت زیرساخت‌های تعلیم و تربیت استان تأکید شد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!